Satechi USB-C lapos minikábel

22,8 centiméter hosszúságú minikábel USB-C végekkel, amely töltésre és adatátvitelre is alkalmas az USB 3.2 szabványnak megfelelően.

Ár: bruttó 5 000 Ft


A számos kiváló Apple kiegészítőt kínáló Satechi cég felismerte azt, hogy mennyire hasznosak lehetnek a rövid kábelek: több olyan használati helyzet is van, amikor az eszközeink közel vannak egymáshoz, és nem jelent előnyt, hogy egy kábel tekereg közöttük, hanem elegendő csupán a biztonságos összeköttetés. E céra született meg a Satechi USB-C to USB-C Flat Gen 2 Cable, egy elegáns fekete színű laposkábel asztroszürke alumínium végekkel, amely pont elegendő hosszúságú. 

A Satechi USB-C lapos minikábel sokféle igényhez kiváló megoldás: például a Satechi nagy teljesítményű 75 Wattos vagy 108 Wattos USB-C töltői mellett jól használható a MacBook Pro vagy iPad Pro töltésére. A USB Power Delivery technológia támogatása okán vékonysága ellenére akár 83 Watt töltést képes átvinni, amely bármely gép számára elegendő a stabil feltöltődéshez - a MacBook Pro 15” és MacBook Pro 16” esetén ugyan a gyárinál kicsit lassabban töltődik így az eszköz.

Mivel nem csupán töltőkábelről van szó, hanem nagy sebességű, USB 3.2 szabványú (korábban USB 3.1 Gen 2) adatkábelről, így a sebesség is akár 10 Gb/s lehet a kábelen át. Ez alkalmas USB-C külső tárhelyek, szilárdtest meghajtók csatlakoztatására, de akár 4K videójelet is képes továbbítani 60 Herz képfrissítési rátával, ha például egy iPad Pro modellhez kapcsolunk USB-C csatlakozós külső monitort, és elegendő a bő 20 centiméteres hosszúság.

Személyes kedvencünk azonban a macOS operációs rendszer Sidecar képességének kiaknázása kapcsán érzékelhető: egy iPad Pro Smart Keyboard Folio vagy Magic Keyboard állvánnyal megtartott iPad Pro modell a MacBook Pro mellé tökéletesen illeszthető oda második kijelzőnek a Satechi 20 centiméteres kábele segítségével.

Mivel a kábel rendkívül kicsi és lapos kivitelű, így utazásra is kiválóan alkalmas, hiszen bármely táskában, laptop tokban, vagy akár egy Twelve South CaddySack rendszerező bőrtokban is remekül elfér. 

Részletes technikai paraméterek

Típus: USB-C formátumú, USB 3.2 szabványú kábel (USB 3.1 Gen 2.)
Átviteli sebesség: 10 Gb/s
Átviteli teljesítmény: 83 Watt (USB Power Delivery megfelelőség)
Videó átvitel: 4K 60 Herz
Hosszúság: 9 hüvelyk, azaz körülbelül 22,8 centiméter
Garancia: 1 év