Apple Thunderbolt 3 kábel (0,8m)

Az Apple villámgyors átvitelt és akár 100 Watt tápellátást is biztosító Thunderbolt 3 szabványú USB-C kábele.

Ár: bruttó 16 990 Ft


Az Apple villámgyors átvitelt és akár 100 Watt tápellátást is biztosító Thunderbolt 3 szabványú USB-C kábele.

Az USB-C formátumú Thunderbolt 3 csatlakozó forradalmi gyorsulást és feszültség átvitelt kínál a felhasználók számára, és a gyártók többsége nem is tudta megoldani a félméteres hossz áthidalását a névleges paraméterek fenntartása mellett. Idővel aztán megjelentek a 2 méteres megoldások, például az OWC kábele, amelyek a korábban standard méretért viszonylag magas költséget is kérnek. Az Apple a szabvány megjelenése után másfél évvel mutatta be árban és hosszban is középkategóriásnak számító, vonzó minőségű, vékony kialakítású, fehér színű Thunderbolt 3 kábelét, amely 80 centiméter hosszúságú, és megfelel mind a 40 Gb/s Thunderbolt 3 átviteli sebességnek, mind pedig a USB Power Delivery szabványban rögzített 100 Wattos átviteli teljesítménynek. 

Az Apple Thunderbolt 3 kábele a legmagasabb minőségi kategóriába tartozik: vonzó fehér színe és ragyogó megjelenésű, kellemes fogású kábelvégei a szokásos módon nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat, mint a PVC, hanem könnyebben újrahasznosítható műanyaggal vannak bevonva. Az aktív kábel mindkét végén dedikált chipset biztosítja a kétirányú 40 Gb/s átviteli sebességet, a Thunderbolt 3 szabvány maximumát. 

A kábel emellett videó átvitelre is alkalmas a DisplayPort integráció révén (HBR3 specifikáció szerint), amely révén akár 5K-s kijelzőt is csatlakoztathatunk a kábel segítségével a Mac-hez. 

A megoldás a plusz hossz miatt kényelmes akkor is, ha például a meglévő OWC Thunderbolt 3 dokkolónkat szeretnénk távolabb tenni a Mac-től, mivel 30 centiméterrel nagyobb távolságot tesz lehetővé, ami sok esetben pont elég ahhoz, hogy ne az asztalon, hanem az asztallap alatt legyen elhelyezhető az egység. 

Az Apple Thunderbolt 3 kábel akár hat eszköz sorba kapcsolására is lehetőséget kínál. Amennyiben bármelyik eszköz képes tölteni a Mac-et, az Apple kábel akár 100 Watt töltést átvisz, vagyis akár az Apple 87 Wattos töltőjéről, akár valamelyik Thunderbolt 3 dokkról, akár a Sonnet eGFX Breakway Box egységről tökéletesen tudjuk tölteni a MacBook Pro modellt. 

Az Apple Thunderbolt 3 kábel USB 3.1 Gen. 2. kompatibilis, vagyis a MacBook töltésére és USB-C szabványú, nem Thunderbolt 3 eszközök csatlakoztatására is alkalmas - tény persze, hogy erre a célra viszonylag drága megoldásnak számít. 

A kivitel minőségéhez olyan extrák is tartoznak, mint a gravírozott Thunderbolt villám logó, amely révén meg tudjuk különböztetni a terméket például egy USB-C töltőkábeltől.