MacBook 12" Retina kijelzővel

Minden idők legvékonyabb Apple laptopja.

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tól


MacBook - Vezetékek nélküli használatra alkotva

Az Apple az évek alatt az iCloud szolgáltatásával olyasmit valósított meg, amely pillanatok alatt természetesen épült be a felhasználók életébe, mára pedig nélkülözhetetlen elemévé vált az eszközeink használatának, egyúttal hozzásegít ahhoz, hogy akár számítógép, akár telefon vásárlás előtt állunk, az egy Apple által készített termék legyen. Az iCloud révén ugyanis mindenünk szinkronizálódik: a névjegykártyáink, a naptáraink, a leveleink, a könyveink, sőt, akár a fényképeink is. Minden eszközön ott vannak, mindig frissek és mindig elérhetőek. 

Az iCloud jóvoltából tehát vezetékek nélkül, bárhol és bármikor hozzáférünk az adataink legfrissebb kivonatához. Ha az otthoni iMac-en elkezdünk megírni egy dokumentumot a Pages programban, az pár pillanat múlva az iCloud Drive jóvoltából már a MacBookon is tovább szerkeszthető. Ha könyvet olvasunk az ágyban az iPad Pro készülékünkön, a munkába menet a vonaton levelezés közben folytathatjuk azt. Mindeközben pedig az iPhone-ról akár mobilinternetet oszthatunk meg a MacBook számára. 

A MacBook modellek a piac legfejlettebb WiFi szabványát, a 802.11ac technológiát támogatják, amely elméleti 1,1 Gb/s átviteli sebességre képes, de a legkevésbé optimális környezetekben is 270 Mb/s átvitelt garantál. Ehhez az Apple olyan adatátviteli megoldásokat tárít, mint az AirDrop, amely révén konfigurálás nélkül felfedezik egymást a közelben lévő eszközeink, és adatokat cserélhetünk a Mac felhasználó ismerősökkel, vagy éppen átküldhetünk egy anyagot az iPhone-ra kábelek nélkül. 

A zenei kiegészítők terén is látványosan elterjedtek a vezeték nélküli konstrukciók. Az Apple többek között az AirPlay technológiája révén bármely Apple TV-re kapcsolt hangszóróját elérhetővé teszi a WiFi alapú zene- és hangsugárzásra. 

A gyártók a WiFi mellett a Bluetooth technológiát is előszeretettel alkalmazzák a hangszóróikban: a JBL Charge 4 mobil hangszóró könnyedén befér a MacBook mellé a táskánkba, és kis mérete mellett bámulatos hangzásra képes. De a legnépszerűbb multimédiás hangszóró, a Harman/Kardon SoundSticks Wireless is alkalmazza a Bluetooth technológiát. 

Az Apple folytonos biztonsági mentést is lehetővé tesz vezetékek nélkül: a Time Machine megoldás jóvoltából folyamatosan lementésre kerülnek a gépen tárolt adataink, amikor a megfelelő Promise Apollo Cloud 2 DUO elérhető a WiFi hálózaton. 

Bővebben a Time Machine technológiáról… 
Bővebben a Promise Apollo Cloud 2 DUO hálózati tárhely termékről… 

Az iOS eszközöknél megszokott AirPrint nyomtatási képesség révén a nyomtatás is vezeték nélkül zajlik, de ha nem lenne AirPrint nyomtató a birtokunkban, szinte bármely USB-s nyomtatót lehetőségünk van az Apple WiFI egységeihez csatlakoztatni, és rajta keresztül vezeték nélkül nyomtatni. 

Végül pedig az alkalmazások telepítésének témakörében is páratlan kényelmet nyújt az Apple: köszönhetően a Mac App Store-nak, az Apple ID-nk segítségével bármikor letölthetjük az egyszer már megvásárolt alkalmazást. Maga az operációs rendszer telepítése is internet kapcsolat mellett, az Apple ID használatával történik, vagyis klasszikus elavult telepítő médiákra már sosincs szükségünk - ha mégis ilyen öregebb szoftvert szeretnénk telepíteni, egy másik Mac vagy PC optikai meghajtóját minden további nélkül igénybe vehetjük az Apple által biztosított szoftveres támogatás segítségével.