MacBook Pro

A MacBook Pro rendkívüli teljesítménye és hordozhatósága eddig nem tapasztalt magas minőséget teremt a laptop­használatban.

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tól


A MacBook Pro 15” hagyományosan a csúcs teljesítmény, az asztali számítógépet idéző mobilitás szimbóluma volt. E célt szolgálja például a hatmagos processzor, a gyors memória, a piac leggyorsabb szilárdtest meghajtója, és természetesen a gépben alkalmazott videókártyák is. 

A MacBook Pro 15” alap konfigurációk a Polaris architektúrára épülő AMD Radeon Pro grafikus processzorokat használják, amelyek 4 GB dedikált GDDR5 videómemóriát tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a 13 hüvelykes gépekkel szemben itt nem a memóriából választ le a grafikus processzor a feladataihoz, hanem sokkal gyorsabb, kifejezetten a megjelenítéshez kapcsolódó memóriát használ a rendszer. 

A MacBook Pro 15” alapmodell a Radeon Pro 555X kártyát tartalmazza, míg az erősebb, 512 GB memóriával szerelt változat a Radeon Pro 560X kártyát. A MacBook Pro a Thunderbolt 3 architektúrának köszönhetően támogatja az olyan külső videókártyákat is, mint a Sonnet eGFX BreakAway Boxban elhelyezett nagy teljesítményű kártyák valamelyike, például a Radeon Pro 580 8 GB GDDR5 memóriával. Ezek a külső megoldások általában töltik is a MacBook Pro modelleket használat közben, és a kisebb méretű, 13 hüvelykes gépekhez is használhatóak, elképesztő grafikus teljesítményt nyújtva abban a méretben. Az Apple 2018. őszén látványos bejelentést tett, amikor is olyan MacBook Pro 15” egyedi konfigurációkat jelentettek be, amelyek az iMac Pro után először a mobil Mac gépekbe is elhozták a Radeon Pro Vega kártyákat. A Radeon Pro Vega grafikus processzorok számos olyan újítást tartalmaznak architektúra szinten, amely révén kiemelkedő teljesítményre képesek, a Radeon Pro 560X kártyához képest akár 30-35%-kal nagyobb grafikus teljesítményt biztosítva.

A Radeon Pro Vega kártyák olyan felhasználók számára ajánlottak, akik például három dimenziós tartalmakkal, mozgóképpel, sok fényképpel foglalkoznak, és olyan alkalmazásokat használnak, amelyek nem csak a processzort aknázzák ki, hanem képesek a grafikus kártya teljesítményét is igénybe venni. Vannak olyan hangtechnikai szoftver fejlesztők is, akik például a bővítményeik használata során a zeneszerkesztés során tipikusan kiaknázatlan videókártyát címzik meg a feladatokkal, így érve el kiugró teljesítményt. 

A Radeon Pro Vega kártyák az úgynevezett nagy sávszélességű memória második generációjának használata (HBM2 - High Bandwidth Memory 2) révén érnek el még gyorsabb eredményeket. Az iJoe.hu AAR a Radeon Pro Vega 20 4 GB HBM2 memóriás kártyával szerelt MacBook Pro modellek egy versenyképesen felszerelt tagjából törekszik folyamatosan raktáron tartani, hogy ügyfeleink várakozás nélkül juthassanak hozzá a géphez.

A MacBook Pro 15” modellek az erős videókártya mellett tartalmazzák az Intel UHD Graphics 630 videó vezérlőt is, amelyet akkor használ a rendszer, ha nincsen intenzív grafikus feladata. Ebben az esetben ugyanis nem szükséges az erőforrások aktivitása, hanem egy energiatakarékos megjelenítő processzor is el tudja látni a feladatokat, ezzel értékes perceket spórolva az akkumulátor számára. 

MacBook Pro 13" funkciógombos modellek

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

MacBook Pro 13" Touch Bar felületű modellek

MacBook Pro 13" Touch Bar egyedi konfigurációs modellek

MacBook Pro 15" Touch Bar felületű modellek

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

MacBook Pro 15" Touch Bar egyedi konfigurációs modellek

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft