MacBook Pro

A MacBook Pro rendkívüli teljesítménye és hordozhatósága eddig nem tapasztalt magas minőséget teremt a laptop­használatban.

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tól


A MacBook Pro 15” hagyományosan a csúcs teljesítmény, az asztali számítógépet idéző mobilitás szimbóluma volt. E célt szolgálja például a hatmagos processzor, a gyors memória, a piac leggyorsabb szilárdtest meghajtója, és természetesen a gépben alkalmazott videókártyák is. 

A MacBook Pro 15” alap konfigurációk a Polaris architektúrára épülő AMD Radeon Pro grafikus processzorokat használják, amelyek 4 GB dedikált GDDR5 videómemóriát tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a 13 hüvelykes gépekkel szemben itt nem a memóriából választ le a grafikus processzor a feladataihoz, hanem sokkal gyorsabb, kifejezetten a megjelenítéshez kapcsolódó memóriát használ a rendszer. 

A MacBook Pro 15” alapmodell a Radeon Pro 555X kártyát tartalmazza, míg az erősebb, 512 GB memóriával szerelt változat a Radeon Pro 560X kártyát. A MacBook Pro a Thunderbolt 3 architektúrának köszönhetően támogatja az olyan külső videókártyákat is, mint a Sonnet eGFX BreakAway Boxban elhelyezett nagy teljesítményű kártyák valamelyike, például a Radeon Pro 580 8 GB GDDR5 memóriával. Ezek a külső megoldások általában töltik is a MacBook Pro modelleket használat közben, és a kisebb méretű, 13 hüvelykes gépekhez is használhatóak, elképesztő grafikus teljesítményt nyújtva abban a méretben. Az Apple 2018. őszén látványos bejelentést tett, amikor is olyan MacBook Pro 15” egyedi konfigurációkat jelentettek be, amelyek az iMac Pro után először a mobil Mac gépekbe is elhozták a Radeon Pro Vega kártyákat. A Radeon Pro Vega grafikus processzorok számos olyan újítást tartalmaznak architektúra szinten, amely révén kiemelkedő teljesítményre képesek, a Radeon Pro 560X kártyához képest akár 30-35%-kal nagyobb grafikus teljesítményt biztosítva.

A Radeon Pro Vega kártyák olyan felhasználók számára ajánlottak, akik például három dimenziós tartalmakkal, mozgóképpel, sok fényképpel foglalkoznak, és olyan alkalmazásokat használnak, amelyek nem csak a processzort aknázzák ki, hanem képesek a grafikus kártya teljesítményét is igénybe venni. Vannak olyan hangtechnikai szoftver fejlesztők is, akik például a bővítményeik használata során a zeneszerkesztés során tipikusan kiaknázatlan videókártyát címzik meg a feladatokkal, így érve el kiugró teljesítményt. 

A Radeon Pro Vega kártyák az úgynevezett nagy sávszélességű memória második generációjának használata (HBM2 - High Bandwidth Memory 2) révén érnek el még gyorsabb eredményeket. Az iJoe.hu AAR a Radeon Pro Vega 20 4 GB HBM2 memóriás kártyával szerelt MacBook Pro modellek egy versenyképesen felszerelt tagjából törekszik folyamatosan raktáron tartani, hogy ügyfeleink várakozás nélkül juthassanak hozzá a géphez.

A MacBook Pro 15” modellek az erős videókártya mellett tartalmazzák az Intel UHD Graphics 630 videó vezérlőt is, amelyet akkor használ a rendszer, ha nincsen intenzív grafikus feladata. Ebben az esetben ugyanis nem szükséges az erőforrások aktivitása, hanem egy energiatakarékos megjelenítő processzor is el tudja látni a feladatokat, ezzel értékes perceket spórolva az akkumulátor számára. 

MacBook Pro 13" funkciógombos modellek

MacBook Pro 13" Touch Bar felületű modellek

MacBook Pro 13" Touch Bar egyedi konfigurációs modellek

MacBook Pro 15" Touch Bar felületű modellek

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

MacBook Pro 15" Touch Bar egyedi konfigurációs modellek

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft