MacBook Pro

A MacBook Pro rendkívüli teljesítménye és hordozhatósága eddig nem tapasztalt magas minőséget teremt a laptop­használatban.

Indulóár: bruttó 499 990 Ft-tólAjánlott kiegészítők a MacBook Pro (2016, 2017 és 2018) termékvonalhoz

Ezen a lapon a MacBook Pro modellek mellé kínált alapvető kiegészítőket gyűjtöttük össze az Apple és más gyártók kínálatából. A rövidebb ízelítő mellett a termékekről részletes információkat is olvashat a cikkelyek végén lévő hivatkozásra kattintva. 

Lightning USB-C adatkábel 1 és 2 méteres kivitelben az Apple-től 

A MacBook Pro modelleken 2016-ban bemutatott újfajta csatlakozó formátum, az USB-C elnevezésű, rendkívül kis méretű, fordítva is csatlakoztatható konstrukció a legtöbb feladathoz kezdetben adaptert igényelt. Az Apple ezen a problémakörön igyekezett változtatni azzal, hogy az iOS eszközök, a Siri Remote, a Magic Mouse 2Magic Keyboard és Magic Trackpad 2 termékek csatlakoztatására is szolgáló Lightning felülethez adapter nélküli kábel megoldást alkotott 1 méteres és 2 méteres kivitelben. 

A praktikus, Apple-re jellemző módon hófehér kábel erős végekkel rendelkezik, amelyek letisztult fehér műanyag fogantyú részel egészülnek ki, és a csatlakozó előtt finoman megvastagodnak, hogy a hajláskor védjék a kábelt. Az Apple a gyártás során nem alkalmaz egészségre káros, illetve nehezen újrahasznosítható anyagokat, amely fontos minőségi eleme a kábelnek, és amely megkülönbözteti a piacon előforduló olcsóbb hamisítványoktól. 

A MacBook Pro és az iOS eszközök kapcsolata mellett az USB-C Lightning kábelnek más előnye is van: a MacBook és MacBook Pro tulajdonosok a segítségével a mobil gép 61 vagy 87 Wattos töltőjének igénybevételével tölteni tudják az iPad, iPhone és iPod eszközüket, amely révén az gyorsabban töltődik, illetve szükségtelenné teszi további töltő egység szállítását az utazások során. 
Bővebben a Lightning USB-C adatkábelekről… 

TwelveSouth BookArc asztali állvány 

A TwelveSouth gyönyörű asztali állványt kínál a lecsukva, külső kijelzővel használt MacBook Pro és MacBook Air gépekhez. Az Apple által 2015-ben bemutatott, minden korábbinál vékonyabb, Retina kijelzővel szerelt MacBook gépek tárolására azonban valami teljesen újszerűt hoztak létre a Mac rajongó amerikai cég mérnökei: a BookArc MacBook változat kisebb, alacsonyabb, ugyanakkor a MacBook Apple logójához hasonlóan fényes elemeket is tartalmaz. Mi több: cserélhető gumibetétei révén nem csak a MacBook modellekkel kompatibilis, hanem a MacBook Air, a Retina kijelzős MacBook Pro gépekkel, és a korábbi unibody MacBook Pro példányokkal is. 

A TwelveSouth elsősorban abból a megfontolásból alkotta meg a BookArc asztali állványát, hogy esztétikus módon oldhassuk meg a Mac tárolását, miközben egy külső kijelzőn dolgozunk, és a Mac egyébként le van csukva. Ilyenkor a MacBook az asztalon hánykolódik, nem szellőzik megfelelően, mert például a kijelző lábához csúsztatjuk, vagy éppen rápakolunk. A TwelveSouth BookArc ennek vet véget, és függőlegesen oldja meg a mobil számítógép tárolását, ezáltal a leginkább helytakarékos. Az alumínium állvány ugyanakkor elképesztően stabil, tehát biztonságban is van a Mac, miközben lefelé a szellőző rácsain ki tudja fújni a meleg levegőt, és a folyamatos légmozgás révén passzívan is hül. 

Bővebben a Twelve South BookArc asztali állványról… 

Apple 61 Wattos és 87 Wattos USB-C töltő MacBook Pro modellekhez 

Az Apple a 2016. októberében bemutatott MacBook Pro termékvonal esetén az USB-C csatlakozó kizárólagosságát honosította meg. Ennek a szabványnak sokféle előnye közül az egyik, hogy képes az adatkapcsolat mellett töltést is továbbítani. A MacBook Pro 15" ennek köszönhetően minden eddiginél egyszerűbb töltővel van felszerelve, amely az iOS eszközök könnyedségét hozza el a Mac világába. 

A cserélhető fejű töltő Magyarországon az európai szabványú fejjel érkezik, de köszönhetően a cserélhetőségének, utazásaink során elegendő az Apple világjáró csomagját megvásárolni, és máris nemzetközileg használható MacBook Pro töltő áll a rendelkezésünkre. 
A MacBook Pro 13" modellek mellé a 61 Wattos USB-C töltőt vásárolhatjuk meg… 
A MacBook Pro 15" modellek mellé a 87 Wattos USB-C töltőt vásárolhatjuk meg… 
Mindkét töltő mellé szükséges az Apple USB-C töltőkábele… 

Twelve South Curve - elegáns asztali állvány 

A Twelve South Curve gyönyörű kialakítású termék, amely jól illeszkedik a gyártó több más termékéhez, és remekül mutat egy MacBook vagy MacBook Pro alatt. Az állvány kimondottan a külső billentyűzettel és egérrel vagy ujjkövetővel való használathoz ideális, mivel finoman megemeli a gép elejét és hátát. A dőlésszög jóvoltából akár az állványra helyezett gép billentyűzetét és ujjkövetőjét is használhatjuk, bár a magasság miatt ez némileg nehezebb használati mód, mint a kényelmes külső perifériák igénybe vétele. Az állvány használata révén a MacBook vagy MacBook Pro nem csak elhelyezkedik az asztalunkon, hanem lebeg fölötte bámulatos letisztultsággal. A gép alsó részének 70%-át szabadon éri a levegő, ezáltal az eszköz szellőzése ideálisabbá válik, a kijelző figyeléséhez pedig nem kell lehajolnunk, hanem kényelmesen tarthatjuk a fejünket, kímélve a nyakunkat a munka vagy szórakozás közben. 
Bővebben a Twelve South Curve asztali állvány…

Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adapter 

Átalakító az új számítógépekhez, amely kompatibilitást biztosít a korábbi Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kiegészítőkkel. (A termék nem alkalmazható Mini DisplayPort kimenetként!) 

Figyelem! A duál kábeles 5K kijelzők használata az adapterrel nem támogatott. A kábel a Dell UP2715K és a HP Z27q 5K felbontású kijelzők Mini DisplayPort kábellel való csatlakoztatása esetén nem fog képet adni! 

Az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) - Thunderbolt 2 adapter a fogadó eszköz oldalán 40 Gb/s átvitelt kínál, a Thunderbolt 2 maximuma pedig 20 Gb/s, de az egység lefelé kompatibilis a Thunderbolt 1 csatlakozós eszközökkel is. 

Az átalakító ráadásul kétirányú, azaz régebbi Mac gépekhez Thunderbolt 3 (USB-C) kiegészítők csatlakoztatására is alkalmas. 

Akár Target Disk / Céllemez módot is használhatunk az adapter segítségével egy új MacBook Pro és egy régebbi Mac között ilyen módon. 
Bővebben az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adapter termékéről… 


Apple Multiport Adapterek: VGA vagy HDMI kimenet USB-A kapuval és töltéssel 

Az Apple a felhasználók számára két átalakítót, úgynevezett Multiport Adapter terméket mutatott be az analóg és a digitális videó kapcsolatokra, amelyek a használat idejében töltést is képesek továbbítani, illetve egy darab klasszikus A típusú USB kapuval is felvértezik a számítógépet. Az USB-nek ez a régi formája megszokott, de az USB-C szabvány annyira sokoldalú és annyira nagy ugrás az USB technológiában, hogy az elterjedése vélhetőleg igen dinamikusan lezajlik majd. Addig is lehetőségünk van a multiport adapterek segítségével kompatibilitást biztosítani a régi eszközeik számára úgy, hogy közben videó jelet továbbítunk, és akár töltjük is a MacBook Pro mobil számítógépet. 

Twelve South ParcSlope asztali állvány 

A Twelve South hasznos kiegészítőinek egy remek példánya a ParcSlope nevű állvány, amely révén a Touch Bar felülettel rendelkező MacBook Pro modell saját billentyűzetét és hatalmas ujjkövetőjét használhatjuk, miközben ideális dőlésszögre emelhetjük a Mac-et és annak kijelzőjét. 

A TwelveSouth ParcSlope abból a tényből indul ki, hogy az íróasztalra helyezett mobil gépek használat közben a kezünk még csak-csak pozicionálható kényelmesen, de a nyakunk abszolút rossz, előre hajoló tartást vesz fel, hogy a lent látható kijelzőre megfelelően rálássunk. E problémakörre több gyártó kísérelt már meg megoldásokat alkotni - közéjük lépett be a TwelveSouth is egy egészen tetszetős, alumínium alapanyagú termékkel, amely a gyártóra jellemző prémium, ám eközben környezetbarát csomagolásban érkezik.