Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő

Négy darab nagy teljesítményű USB-C töltő kapuval felszerelt gallium-nitrit technológiás európai töltő az Apple termékeivel való hatékony használathoz.

Ár: bruttó 35 000 Ft
Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő

A töltési technológiát forradalmasító gallium-nitrid (GaN) megoldások körében a Satechi is bemutatta a maga kiváló termékeit, amelyek velejárója a nagy hatékonyságú töltés jóval kisebb méretbe sűrűsödve. A GaN tranzisztorok áteresztő képessége nagyobb a korábbi technológiáknál, ezáltal jóval magasabb hatékonysággal működnek. Az akár 93% hatásfoknak köszönhetően kisebb méretű termékeket alkalmazhatunk azonos vagy akár nagyobb töltési teljesítmény elérésére. 

Az Apple aktuális modern számítógépei hatalmas teljesítményükkel összefüggésben nagyobb tápellátást is igényelnek, másrészről pedig támogatják a gyorstöltést, amely révén dinamikusabban képesek újra nagyobb kapacitást magukba szívni. 

Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő

A Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő a két igényt egyesítve képes kiemelkedő töltést biztosítani hatalmasnak mondható, 165 Watt összteljesítményével, amelyet ráadásul intelligensen képes szabályozni attól függően, hogy mennyi és milyen készülék van hozzácsatlakoztatva. Mindezt a megszokott alumínium burkolatú sötétszürke fém kivitelben kínálja fekete előoldali felülettel. Ez a töltő egység is folyamatosan élénk kék fénnyel világít, ha áram alatt van, amely a Satechi termékek esetén elkerülhetetlen paraméter. (A fény nem kapcsolható ki, így akit zavar egy folyton világító LED, annak ez a termék nem válik kívánatossá.)

A számozott jelölésű töltők közül a legfelső akár 100 Watt teljesítményt tud biztosítani. Mindig ez a legnagyobb hatékonyságú töltőport, tehát a MacBook Pro 16” modellt például ide érdemes bekötni. Ez a kapu legalább 60 Watt töltést akkor is biztosít, ha mind a négy port használatban van, tehát nem hagyja lemerülni a gépünket.

A kettes számú töltőkapu szintén képes 100 Watt teljesítményt leadni, amennyiben csak abba és valamelyik alatta lévőbe van csatlakoztatva kábel. Amennyiben a fölső USB-C kapu már használatban van, akkor 60 Watt töltést tud biztosítani. Illetőleg olyan topológia is elképzelhető nagy teljesítményigényes eszköz jelenléte esetén, hogy a felső port 100 Wattot, a kettes és a hármas 30-30 Wattos töltési teljesítményt ad le. Ezt szintén intelligensen, az eszközök igényének függvényében kezeli a töltő. Vagyis ha a PD1 jelölésű USB-C kapuba egy MacBook Pro 16” van bedugva töltődni, alatta pedig egy iPad Pro és egy iPhone van csatlakoztatva, akkor természetesen az egyes port 100 Wattot le tud adni, a két alsó eszköz pedig kevesebb teljesítménnyel is beéri. 

Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő

A legalsó port maximum 30 Wattot tud leadni, vagyis a PD4 jelölésű USB-C kapuba érdemes csatlakoztatni az iPhone, Apple Watch, AirPods töltőnket, vagy más, régebbi eszközünk USB-C töltőkábelét. A 30 Watt is nagy hatékonyságú ezen eszközök számára, illetve akár egy MacBook Air töltésére is elegendő. Ha a négy kapu használatban van, akkor a legfelső port legalább 60 Watt, a második legalább 45 Watt, a két alsó port pedig legfeljebb 30 Watt töltést képes biztosítani, amely értékeket szintén a 165 Watt maximális kapacitással gazdálkodva osztja szét az egység. Értelemszerűen az 5 Watt töltés felvételére alkalmas eszköz nem igényel 30 Wattot, tehát nem kell attól tartanunk, hogy abban kárt tesz a nagy teljesítményű töltő, mivel természetesen nem tölti erőteljesebben, mint amit az eszköz fogadni képes. A ki nem használt kapacitás viszont a legfelső két portban felhasználható marad.

A GaN technológiának köszönhetően elképesztően kis méretűvé válnak ezek a hatalmas teljesítményű töltők, amely nem csak az Apple töltőihez viszonyítva látványos, de például a Satechi 108 Wattos asztali töltője mellett is látványosan kicsi ez a 60%-kal nagyobb hatékonyságú töltő egység. A gallium-nitrid tranzisztorok teljesítménye révén a termék legszélesebb része 10 centiméternél szűkebb, 9,94 centiméter, míg az előoldala 7 centiméter magasságú és 3 centiméter szélességű. A termék mindössze 340 gramm tömegű, így mobil használatra is alkalmas. A Satechi azonban az asztali alkalmazáshoz egy elegánsan ívelt tartót is biztosít a termékhez, hogy az stabilan megálljon, és ne csúszkáljon az asztalon. 

Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő

Ha nem volna rajta egy értelmezhetetlenül nagy fényerejű LED, a tökéletes töltő megoldást nyújtaná a termék, amely ráadásul cserélhető borotvakábellel van szerelve, vagyis a kábel sérülése esetén azt viszonylag egyszerűen tudjuk cserélni, illetve nemzetközi utazásaink alkalmával az adott régió szabványára váltani. A Satechi 165 Watt USB-C GaN töltő természetesen alkalmazkodik a feszültséghez, így a 100 Volt és a 240 Volt közötti tartományban önműködően feszültség módot vált a kábelcserét követően.