Sonnet Thunderbolt 3 duál DisplayPort Adapter

Thunderbolt 3 alapú megoldás két darab DisplayPortos 4K kijelző csatlakoztatásához a Mac gépekhez.

Ár: bruttó 30 000 Ft

Az új MacBook Pro modelleken minden korábbinál több nagy sebességű Thunderbolt 3 / USB-C csatlakozó van, de ez nem jelenti, hogy indokolatlanul el kell őket használnunk, hiszen sokféle gyors külső kiegészítőt, tárhelyet, többportos adaptereket, kijelzőket csatlakoztathatunk. A Sonnet Thunderbolt 3 duál DisplayPort Adaptere azt a filozófiát követi, hogyha egy port is elegendő egyes eszközök csatlakoztatásához, akkor ne használjunk el kettőt: a segítségével egyetlen Thunderbolt 3 kapura két darab 4K felbontású DisplayPort kapcsolatú kijelzőt csatlakoztathatunk. 

A Thunderbolt 3 kapu elképesztő 40 Gb/s kétirányú adatátvitelre alkalmas, köszönhetően a PCI Express keretrendszernek, amelyre épül. Ennek köszönhetően alkalmas lehet akár egy 5K kijelző csatlakoztatásához, vagy épp két darab 4K kijelző meghajtásához is. A MacBook Pro 15” esetén bármelyik port képes erre, a MacBook Pro 13” esetén a bal oldalon lévő két darab kapu tud meghajtani ilyen felbontású kijelzőket. 

A Sonnet megoldás több szempontból is előnyös: videó kimenet céljaira egyetlen portot használ el, viszont két kijelző csatlakoztatására kínál lehetőséget, és a DisplayPort felület jóvoltából a további adapter használata is szükségtelenné válik, mivel a kijelzőhöz gyárilag általában a DisplayPort kábelt mellékelik. 

A Sonnet Thunderbolt 3 duál DisplayPort Adapter képes arra, hogy a hozzá csatlakoztatott két darab 4K-s kijelzőt 60 Herz képfrissítési rátával kezelje, illetve támogatja az Apple által megjelölt két, duplakábeles 5K kijelző csatlakoztatását is a Mac-hez DisplayPort kábelek segítségével. Ilyen módon egy darab Dell UP2715K vagy HP Z27q 5K is a géphez csatlakoztatható, és natív felbontáson használható. 

Az adapter természetesen lefelé kompatibilis a kisebb felbontású DisplayPort kijelzőkkel, és a szabványnak megfelelően hangot is továbbít, így a monitorok beépített hangtechnikáját is meghajtja, illetve ha webkamerával rendelkeznek, annak jelét is továbbítja a Mac felé. Hogy másfajta kijelzőket is tudjunk használni, az aktív HDMI, DVI és VGA adaptereket is támogatja az eszköz, amennyiben esetleg rendelkezünk ilyennel. 

Nagyon fontos kiemelni, hogy a Sonnet megoldása aktív eszköz, azaz nem USB-C DisplayPort adapter, amely a processzor erőforrásait használja, hanem dedikált Thunderbolt 3 eszköz, amely saját processzorral rendelkezik, ezáltal nem lassítja a rendszer működését, nem köt le rendszer erőforrásokat. 

A termék a tápellátását a Mac-ről kapja, de külső kijelzővel való használat közben általában mindig töltőn van a Mac, így a tápellátás megoldott. Az egység fém bevonatú, mivel a működése közben passzívan hűti magát. A használat közbeni felmelegedés normális folyamat, nem rendellenes, ha felmelegszik az adapter. 

Részletes technikai paraméterek

Szabvány: DisplayPort1.2
Támogatott felbontások: 5120 x 2880 (egy 5K kijelző duplakábeles csatlakoztatása esetén), 4096 x 2160, 3840 x 2160, 2560 x 1600, 1920 x 1200, 1920 x 1080, 1280 x 720
Méret: 59 x 99 x 16 milliméter
Kábelhossz: 300 milliméter
Garancia: egy év
Megfelelőség: RoHS
Rendszerkövetelmény: 40 Gb/s Thunderbolt 3 kapcsolat
Operációs rendszerek: macOS 10.12.6 vagy újabb, Windows 10 (64-bites, 1703 vagy újabb verzió) a Boot Camp felhasználók számára

Figyelem! A termék a MacBook modellek USB-C kapujával nem kompatibilis. A MacBook Pro 13” modellek jobb oldalán lévő Thunderbolt kapuk helyett az eszköz bal oldalán lévő Thunderbolt 3 kapukat kell használni! 

Sonnet Thunderbolt 3 duál DisplayPort Adapter

Thunderbolt 3 alapú megoldás két darab DisplayPortos 4K kijelző csatlakoztatásához a Mac gépekhez.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

23 622,05 Ft + áfa

Bruttó 30 000 Ft