Apple USB-C VGA Multiport Adapter [MJ1L2ZM/A]

Többportos adapter az USB-C és Thunderbolt 3 kapukkal szerelt Mac gépekhez analóg megjelenítők csatlakoztatására, USB-A porttal és USB-C töltőporttal.

Ár: bruttó 27 990 Ft

Az Apple 2015-ben egy forradalmi új szabványt kezdett alkalmazni elsőként a MacBook nevű ultravékony Retina kijelzős mobil számítógépén: az USB-C nevű konnektor előnye, hogy minden eddiginél több szabvány és technológia sűrűsödik benne - töltést biztosít, videó jelet továbbít, és elég nagy a sávszélessége ahhoz, hogy akár professzionális eszközöket csatlakoztassunk hozzá. 

Az Apple a felhasználók számára két átalakítót, úgynevezett Multiport Adapter terméket mutatott be az analóg és a digitális videó kapcsolatokra, amelyek a használat idejében töltést is képesek továbbítani, illetve egy darab klasszikus A típusú USB kapuval is felvértezik a számítógépet. Az USB-nek jelenleg ez a régi, 18 éves formája az elterjedt, de az USB-C szabvány annyira sokoldalú és annyira nagy ugrás az USB technológiában, hogy az elterjedése vélhetőleg igen dinamikusan lezajlik majd. Addig is lehetőségünk van a multiport adapterek segítségével kompatibilitást biztosítani a régi eszközeik számára úgy, hogy közben videó jelet továbbítunk, és akár töltjük is a MacBook mobil számítógépet. 

Az Apple az analóg videó kimenetet igénylő felhasználók számára alkotta meg az USB-C VGA Multiport Adapter termékét, amely az USB-C kapu mellett az analóg videó kimeneti szabvány VGA portot, valamint egy USB 3.0 Type A hagyományos formátumú csatlakozót tartalmaz. 

Az egységet használhatjuk régebbi monitorokhoz, további átalakítóval televíziókhoz akár S-videó vagy kompozit videó jellé tovább alakítva, illetve kivetítőkhöz.