Apple HDMI–DVI átalakító [mjvu2zm/a]

Digitális videó átalakító nagy felbontású, DVI kapcsolatú kijelzők HDMI kapura történő csatlakoztatásához.

Ár: bruttó 11 990 Ft

Az Apple a kezdetektől fogva kompatibilitást nyújtott a HDMI szabvány számára a Mac-en, néhány éve pedig oly módon karolta fel a HDMI szabvány támogatását, hogy a Mac gépeken is megjelent ez a videó kimeneti opció. A korábbi MacBook Pro (Retina), a Mac mini és a Mac Pro egyaránt rendelkezik HDMI kimenetekkel, továbbá bármely Mac képes HDMI kapcsolaton képet kiküldeni külső gyártók adaptereivel, mint az AIINO Mini DisplayPort HDMI átalakító. Ezen kívül az iPad 9,7"iPad miniiPhone és iPod touch is támogatja a HDMI kimenetet a külön megvásárolható Lightning Digital AV Adapter segítségével. 

A HDMI kapcsolat előnye, hogy rajta keresztül akár a DVI videó kimenet is biztosítható a szabvány maximális tudásának kiaknázásával, természetesen hang átvitel nélkül. Azon felhasználók, akiknek nincsen a gépén HDMI csatlakozó, az AIINO Mini DisplayPort HDMI átalakítója jóvoltából lefedik ezt a feladatkört, ha azonban van HDMI, de DVI kijelzőt szeretnénk csatlakoztatni, akkor az Apple saját maga kínál kiváló megoldást: az Apple HDMI to DVI Adapter (mjvu2zm/a) jóvoltából bármely olyan Mac létrehozhat maximum 1920 x 1200 képpontos egysávos DVI kapcsolatot, amely rendelkezik HDMI kapcsolattal. 

Megjegyzés: Ez az adapter azonos a korábbi Mac mini modellek mellé csomagolt termékkel. A 2014 év végétől forgalomban lévő Mac mini modellek már nem tartalmazzák ezt az adaptert, azt külön kell megvásárolni. 

Az Apple HDMI to DVI Adapter (mjvu2zm/a) termék jóvoltából lehetőségünk van korábbi gyártású Apple Cinema Display 20” és Apple Cinema Display 23” kijelzőket a Mac-hez csatlakoztatni. 

Fontos tudni, hogy ez a kapcsolat teljesen digitális (DVI-D). Vagyis az olyan olcsó monitorokkal, amelyek a DVI kapu négy analóg lábát alkalmazzák, ez az átalakító nem lesz használható! Az a típusú, úgynevezett DVI-I csatlakozó fizikailag sem kapcsolható össze ezzel az adapterrel. Analóg kimenetre az Apple Mini DisplayPort VGA adapterét kell használni. 

Az átalakító hivatalosan a HDMI kapcsolattal rendelkező Mac gépekkel kompatibilis. 

A gyakorlatban a termék használható Mini DisplayPort HDMI átalakítóhoz csatlakoztatva is nagy felbontású videó kimenetként, illetve iPad 9,7" és iPad mini készülékkel tesztelve alkalmas a Lightning Digital AV Adapter HDMI kimenetéhez is DVI csatlakozós megjelenítő eszközt kapcsolni. 

Az Apple HDMI to DVI Adapter (mjvu2zm/a) termék megvásárolható az iJoe.hu-tól. 

Apple HDMI-DVI Adapter

Az Apple néhány korábbi Mac mini gép mellé gyárilag csomagolt adaptere, amely segítségével a digitális HDMI kimenetre könnyedén csatlakoztathatunk digitális DVI kijelzőt.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

9 440,94 Ft + áfa

Bruttó 11 990 Ft