AIINO USB-C HDMI 4K Adapter

Költséghatékony megoldás az USB-C és Thunderbolt 3 alapú Mac modellek akár 4K felbontású, 60 Herz frissítésű HDMI kimenettel való ellátásához a különféle megjelenítők használatához.

Ár: bruttó 8 990 Ft

Az AIINO USB-C HDMI Adaptere segítségével oldhatjuk meg az USB-C kapuval szerelt Mac gépek csatlakoztatását megjelenítők széles köréhez, nagy felbontású kijelzőkhöz, kivetítőkhöz, televíziókhoz. Az AIINO megoldása a kor igényeinek megfelelően akár 4K felbontást támogat 60 Herz képfrissítési ráta mellett, és természetesen a hangot is továbbítja. 

A High-Definition Multimedia Interface, azaz HDMI szabványt annak érdekében hozták létre, hogy egységesítsék azokat a csatoló felületeket, amelyek segítségével a megjelenő eszközök a képet és a hangot továbbítják. A törekvés nem aratott tökéletes sikert, mivel mellette párhuzamosan fejlődött a DisplayPort nevű megoldás is, amely előbb ért el még nagyobb felbontásokat, mint a 4K. Ennek ellenére napjainkban a HDMI a legelterjedtebb jelátviteli megoldásnak számít a multimédia területén: szinte minden televízió, számtalan monitor és a legtöbb új beszerzésű kivetítő alkalmazza ezt a kapcsolatot. 

Az AIINO USB-C HDMI 4K Adapter terméke bármely MacBook 12” Retina vagy MacBook Pro (Late 2016, Mid 2017) és iMac (Mid 2017) modellel használható, azaz minden olyan Mac géppel, amelyen USB-C formátumú csatlakozó található, legyen az USB 3.1 technológiájú, vagy Thunderbolt 3 kiépítésű. A megoldás jóvoltából a Mac gépről tükrözhetünk vagy kiterjesztett kijelzőként használhatunk további egy darab HDMI szabványú megjelenítőt, amelyen akár 4K felbontás is elérhető. A kijelzőkön a kép sima, szaggatásmentes megjelenítését a 60 Herz képfrissítési ráta támogatása biztosítja. 

Az AIINO USB-C HDMI 4K Adapter nem csak 2160p felbontású (3840 x 2160 képpont) videójelet továbbít, hanem többcsatornás hangot is képes a megjelenítő irányába juttatni, így például házimozi erősítőkhöz is használhatjuk megfelelő kábel beiktatásával. 

Az AIINO USB-C HDMI 4K Adaptere az egyik oldalán USB-C (apa) csatlakozóval, a másik oldalán HDMI (anya) csatlakozóval rendelkezik, vagyis a használatához egy HDMI-HDMI kábelre is szükség van. E célra például az AudioQuest HDMI 2.0 kábele lehet megoldás.
Bővebben az AudioQuest HDMI 2.0 kábelről…

Az AIINO az Apple-re jellemző hófehér színű adaptert kínál: mind a kábelezés, mind pedig a műanyag bevonat csillogó fehér, amelyet csak az olasz gyártó jellegzetes logója tör meg. 

Az AIINO USB-C HDMI 4K Adapter használatához kiegészítő szoftverre nincsen szükség, az a csatlakoztatást követően működik. A felbontást és képfrissítést az eszköz képességeitől függően a System Preferences / Rendszerbeállítások program Displays / Kijelzők panelén állíthatjuk be.