Sonnet Echo 11 Thunderbolt 3 Dock

Sokoldalú és kis méretű dokkoló a hagyományos csatlakozós kiegészítők Thunderbolt 3 alapú Mac gépekhez való csatlakoztatására.

Ár: bruttó 108 000 Ft

A Sonnet számos hasznos Thunderbolt 3 kiegészítője közül az egyik leginkább praktikus megoldás az Echo 11 nevű asztali dokkoló állomás, amely segítségével a MacBook Pro és MacBook Air mobil számítógépeinkhez hagyományos csatlakozású kiegészítők egész során tudjuk csatlakoztatni, köztük nagy felbontású kijelzőket vagy éppen SD kártyákat.

Sonnet Thunderbolt 3 Dock

A Sonnet Echo 11 egyetlen Thunderbolt 3 kábellel kapcsolódik a Mac-hez, amelyet közben akár 87 Watt táppal is ellát, így nem kell például az irodánkba töltőt vinni magunkkal, mivel a dokk megoldja akár a MacBook Pro 15” feltöltését is a USB Power Delivery keretrendszernek megfelelően. Az egység továbbá 15 Watt tápot biztosít a Thunderbolt 3 kimenetén keresztül a perifériák számára, valamint az aktív USB 3.0 kapui is képesek táppal ellátni a csatlakoztatott eszközöket. 

Az egyik legfontosabb tömegigény az USB-A csatlakozó, hiszen ebből az elmúlt két évtizedben elképesztő számú egység jelent meg a piacon. Ennek megfelelően a Sonnet a hátoldalán három, az előlapján kettő darab ilyen kapuval rendelkezik. Ezek egyike a standard 1 Ampernél nagyobb, 1,5 Amper áramerősségű töltést biztosít az eszközeink számára. 

Minden Thunderbolt 3 dokknak alapvető kelléke a Gigabit Ethernet hálózati csatlakozó, amely révén gyors vezetékes hálózati kapcsolatra nyílik lehetőség. Ez különösen előnyös olyan vállalati környezetben, ahol a WiFi túlterhelt vagy biztonsági okokból nem javasolt. A Gigabit Ethernet kapcsolat révén biztonságosabb, stabilabb és az interferenciára abszolút nem érzékeny átviteli lehetőség nyílik meg.

A hátoldalon megtalálható továbbá a 4K kijelző csatlakoztatására is alkalmas HDMI 2.0 csatlakozó, amely révén a legjobb átviteli minőséget tudjuk biztosítani a külső kijelzők számára. A Thunderbolt 3 kapuval kombinálva összesen kettő darab 4K kijelzőt tudunk a Sonnet Echo 11 eszközhöz kapcsolni, amelyek természetesen külön-külön képet jelenítenek meg a gép belső kijelzőjén kívül. 

A Sonnet Echo 11 Thunderbolt 3 kapuja kijelzőket is támogató port, amelyre például USB-C VGA Adapter, USB-C DVI Adapter, USB-C HDMI Adapter, USB-C DisplayPort kábel vagy USB-C Mini DisplayPort Adapter csatlakoztatható, tehát ennek segítségével másfajta csatlakozóval szerelt kijelzők is csatlakoztathatóak. 

Az előoldalon SD-kártya olvasó található, amely révén a legelterjedtebb kártya tartalmát tudjuk gyorsan letölteni a Mac-re, míg a dokk előoldalának szélén egy mikrofonos fülhallgatókat is támogató minijack aljzat található.

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: ECHO-DK11-T3

Csatlakozók: két darab Thunderbolt 3 (egy a számítógéppel való kapcsolatra), amelyek USB 3.1 Gen. 2 kompatibilisek; öt darab USB 3.0; egy darab HDMI 2.0; egy darab RJ45 Gigabit Ethernet; egy SD-kártya nyílás; egy kombinált analóg minijack hang ki- és bemenet; egy tápcsatlakozó nyílás

Méretek: 23 x 8,73 x 2,77 centiméter

HDMI felbontások: 3840 x 2160 és kisebb 4:3, 16:9 és 16:10 képarány

Gigabit Ethernet: 1000/100/10 Mb/s Auto MDI/MDI-X; IEEE 802.2 szabvány; 9000 byte-os Jumbo csomag támogatással, Inter i210 chipsettel

Tápellátás: 30 Watt, 45 Watt, 60 Watt és 87 Watt attól függően, hogy milyen Apple eszközhöz van csatlakoztatva

A Sonnet Echo 11 használható a régebbi, Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kapuval szerelt Mac gépekkel is, ám akkor a saját kábele helyett az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt Adapter nevű terméket kell igénybe vennünk, valamint egy klasszikus Thunderbolt 1, 2 kábelt. Ebben az esetben az átvitel a gép kapujától függően 10 vagy 20 Gb/s lesz, nem pedig a Thunderbolt 3 szabvány szerinti 40 Gb/s.

Sonnet Echo 11 Thunderbolt 3 Dock

Sokoldalú és kis méretű kiegészítő a Thunderbolt 3 alapú Mac gépek hagyományos csatlakozós kiegészítőkkel való egyszerű használatához és töltéséhez.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

85 039,37 Ft + áfa

Bruttó 108 000 Ft