CalDigit USB-C Dock

Kilenc portos USB-C elosztó egység a MacBook és MacBook Pro (Late-2016) modellekhez USB 3.0, USB 3.1 (USB-C), DisplayPort 1.2, HDMI, Gigabit Ethernet, hang kimenet és hang bemenet kapukkal.

Ár: bruttó 69 990 Ft

Az USB-C az utóbbi évek egyik legnagyobb volumenű számítástechnikai fejlesztése volt: az Apple bevonásával alkotott új szabvány tölt, adatot cserél, két irányban is csatlakoztatható, láncba fűzhető és elképesztően gyors mindehhez! Érdemes arra, hogy meglévő eszköztárunkat elkezdjük lecserélni rá, de ha nagyértékű befektetéseinket még szeretnénk tovább használni, a CalDigit cég nem mindennapi eszköztárat csomagolt USB-C (Thunderbolt 3 kompatibilis) dokkjába, amely révén nem csak kompatibilisek maradunk a régebbi eszközeinkkel, de gyorsan tölthetünk fel iOS eszközöket, hálózati kapcsolatot érhetünk el vezetékesen, és akár Apple USB SuperDrive optikai meghajtót is alkalmazhatunk. 

A CalDigit USB-C Dock a 2016. októberében bejelentett MacBook Proszériához is kiváló: USB 3.1 szabványú, vagyis 10 Gb/s elméleti átvitelre alkalmas. Kompatibilis a MacBookmodellek sima USB-C kapujával éppúgy, mint az újabb MacBook Pro modellek Thunderbolt 3 csatlakozójával - az USB 3.1 specifikációnak megfelelően. Kiváló kiegészítő ahhoz, hogy kompatibilisek maradjunk a piacon lévő klasszikus eszközökkel, illetve hasznos extra tudással egészítsük ki a számítógépünket.

Figyelem! Az Apple által a számítógépekhez biztosított USB-C töltőkábel nem alkalmas USB 3.1 adatátvitelre, adatkapcsolata USB 2.0 szabványú. A CalDigit termékhez mindenképpen saját kábelét, vagy minősített USB-C kábelt használjunk!!!

Töltés 

A CalDigit USB-C Dock zavartalan és gyors töltést biztosít a számítógép számára a saját gyári USB-C kábelén keresztül. A hátoldali USB-C kapu 15 Watt teljesítményt ad le és 3 Amper áramerősséget biztosít. Ez alkalmas akár az iPad Pro gyors töltésére is Lightning - USB-C kábel segítségével. 

A CalDigit USB-C Dock nem csupán a Mac töltését látja el, de képes meghajtani az Apple USB SuperDrive terméket egy emelt feszültségű USB A porton keresztül, továbbá egyéb eszközöket is meghajt a portokról. 

Az USB 3.0 kapuk 2,1 Amper áramerősség mellett 10,5 Watt teljesítményt biztosítanak, amely gyors iPad töltést is lehetővé tesz. Ez a funkció akkor is működik, ha a CalDigit USB-C Dock nincsen számítógéphez csatlakoztatva, csak be van dugva a konnektorba a kábele. Ezzel remek iPad töltési megoldást is kapunk a Mac mellé, amely akkor is aktív, ha a Mac az ágyban vagy a táskában van. 

A CalDigit USB-C Dock összesen 90 Watt táp leadására képes, amely révén tölti a Mac-et, meghajtja a csatlakoztatott perifériákat és tölteni is tudja azokat. 

Kijelzők 

A CalDigit megoldása támogatja a külső kijelzőket is. Egy HDMI 2.0 szabványú porton keresztül akár 4K („ultra nagy felbontású”) monitort is meghajt a termék 30 Hz képfrissítéssel. Egy kijelző meghajtása mellett képes arra, hogy egy további kijelzőre tükrözze az egy kijelző képét. 

Megjegyzés: A CalDigit USB-C Dock fizikailag támogatna több kijelzőt kiterjesztett üzemmódban, de a macOS jelenleg nem támogatja az ehhez szükséges Multi Stream Transport (MST) technológiát, emiatt egynél több kijelző alkalmazása esetén kizárólag a tükrözés lehetséges. 

Megjegyzés 2: A Windows 10 és újabb rendszerek támogatják a Multi Stream Transport (MST) technológiát, így azok a felhasználók, akik a Mac-en Windows operációs rendszert futtatnak natívan, a CalDigit USB-C Dock segítségével a hardveres képességekből adódóan képeket akár kettő darab 4K Ultra HD kijelzőt meghajtani kiterjesztett üzemmódban 30 Hz képfrissítéssel, vagy egy 4K Ultra HD kijelzőt 60 Hz képfrissítéssel. 

A CalDigit USB-C Dock a HDMI (4K) kapcsolat mellett USB-C kapun keresztül is kínál videó kimenetet a DisplayPort keretrendszerre építve. Ezt lehetőség van VGA vagy DVI kapcsolattá is átalakítani külön vásárolható kiegészítőkkel. 

A HDMI kapcsolat segítségével közvetlenül HDMI, átalakítóval VGA vagy DVI megjelenítőt csatlakoztathatunk. Az USB-C videó kimenet kapu segítségével közvetlenül USB-C csatlakozós, DisplayPort technológiát támogató kijelzőt, átalakítóval Mini DisplayPort, DisplayPort, VGA, HDMI vagy DVI megjelenítőt kapcsolhatunk a rendszerbe. 

macOS rendelkezik néhány korlátozással a kijelzők számát és felbontását illetően, így a vásárlás előtt mindenképpen javasoljuk az előzetes tájékozódást a témában. 

Vezetékes hálózati kapcsolat, WiFi internet megosztási lehetőség

A CalDigit USB-C Dock Gigabit Ethernet kapcsolattal is rendelkezik, amely révén a WiFi kapcsolatnál akár gyorsabb vezetékes hálózati kommunikációra nyílik lehetőségünk. Ez előnyös akkor is, ha például a cégnél nem engedélyezett a WiFi, de olyankor is, ha a túl sok interferencia helyett egy igazán dinamikus és megbízható hálózati elérést szeretnénk használni. 

A CalDigit USB-C Dock egy meghajtóprogram telepítését követően teszi lehetővé a hálózati kommunikációt. 

Előnye még, hogy ha nincsen egy adott helyszínen WiFi, csak vezetékes internet, akkor a Mac segítségével mobil eszközeink, iPhoneiPod touch és iPad készülékeink számára az internetmegosztás használatával WiFi kapcsolatot biztosíthatunk. 

Apple USB SuperDrive

A CalDigit hagyományosan Mac-centrikus termékeket dob a piacra, így fontosnak tartotta, hogy az Apple USB SuperDrive termékéhez is támogatást biztosítson. Ez a készülék emelt feszültségű USB portról kapja a tápellátását, és az Apple többféle szoftveres korlátozást is alkalmaz, hogy használata körülményesebbé váljon. Szerencsére azonban a CalDigit meghajtóprogramja megoldja ezen gondok mindegyikét: a DVD Player alkalmazás is elfogadja belső meghajtónak a SuperDrive-ot, azaz nem kell manuálisan megnyitni a DVD filmeket, hanem önműködően elindul a lejátszásuk a DVD Player segítségével külön erőfeszítés nélkül is. 

Design és többlet funkciók 

A CalDigit USB-C Dock okos képessége, hogy ha több eszköz is fel van rá csatolva, akkor a meghajtóprogramjának felső menüsoron lévő menüje révén lehetőségünk van mindent leválasztani egy gombnyomással. Nem kell a lemezeket külön kiadni, elegendő csak az Eject all volumes opciót kiválasztani, és néhány másodperc múlva kihúzhatjuk a kábelt. 

A gyártó egyébként az Apple értékrendjéhez igazodva alumínium alapanyagú terméket alkotott. Ez egyrészt 100%-os újrahasznosíthatóságot kínál a műanyagokkal szemben, másrészt pedig remek hőelvezető is. 

Az USB-C termékek egyik legfontosabb eleme a kábel. Az USB-C szabvány célja az egyszerűség volt: fordítva is be lehet dugni, adatot cserél és tölt. Nem mindegy tehát, hogy milyen USB-C kábelt használunk. Az Apple a Mac gépek mellé adott USB-C kábelét például töltőkábelnek nevezi, mivel az csak egy USB-C alakú, belül USB 2.0 szabványú kábel, amely szállít annyi áramot, hogy a gépet tölteni tudjuk. 

A CalDigit a profi ligában játszik, így aztán elektromágneses impulzusok ellen árnyékolt, minősített kábelt biztosít a termékéhez, amely rendelkezik az USB-C szabványban leírt e-marker chippel, amely révén az eszközök felismerik a kábel és egymás tudását. Vagyis a CalDigit USB-C Dock kábele kommunikálja a Mac-kel, hogy ő egy USB 3.1 kábel, amely 10 Gb/s átvitelre alkalmas és tölteni is tud. A CalDigit USB-C kábelt biztonsággal és elégedettséggel használhatjuk hát, és a segítségével biztosított a dokk megfelelő működése. 

Hang 

A CalDigit USB-C Dock egyik okos képessége, hogy az Apple mikrofonos fülhallgatóival kompatibilis minijack fejhallgató kimenete is van, amely révén különféle fejbeszélő megoldásokkal is használhatjuk. Így könnyedén csatlakoztathatunk olyan fejhallgatót vagy fülhallgatót, amelyik mikrofonnal rendelkezik. 

A termék előlapján hang bemenet is található, így lehetőségünk van narrációt rögzíteni az iMovie vagy a Final Cut Proprodukciókhoz, hangjegyzeteket készíteni a QuickTime programban, vagy demót felénekelni, gitárjátékot rögzíteni a GarageBand programban. A hang bemenet révén egy sor egyéb analóg hang forrásból tudunk digitalizálni audió tartalmakat. 

Részletes technikai paraméterek

3 x USB 3.1 A típusú port
1 x USB 3.1 C típusú port
1 x USB 3.1 C típusú port a kapcsolat során lefoglalva
1 x DisplayPort 1.2
1 x HDMI 2.0
1 x Gigabit Ethernet
1 x Hang kimenet és bemenet
Méretek: 2,8 x 20 x 9,3 centiméter
600 gramm tömeg
Kompatibilis rendszerek: OS X 10.8.5 vagy újabb, macOS

CalDigit USB-C Dock

Kilenc portos USB-C elosztó egység a MacBook és MacBook Pro (Late-2016) modellekhez USB 3.0, USB 3.1 (USB-C), DisplayPort 1.2, HDMI, Gigabit Ethernet, hang kimenet és hang bemenet kapukkal.
Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

55 110,24 Ft + áfa

Bruttó 69 990 Ft