AIINO AirHub többportos adapter Qi töltővel

Tizenegy csatlakozóval rendelkező többportos USB-C adapter a Mac gépekhez és az iPad Pro modellekhez, rajta HDMI, VGA, USB-A, Gigabit Ethernet, SD-kártya, mikró-SD-kártya, 87 Wattos USB-C töltő, 3,5 milliméteres minijack ki- és bemeneti csatlakozókkal, valamint a tetején beépített Qi töltővel.

Ár: bruttó 29 990 Ft

Az AIINO AirHub többportos adapter és Qi töltő számos aktuális igényt egyesít elegáns külsőben, aktív hűtéssel ellátva az asztali és mobil Mac felhasználók számára egyaránt. A kerek kialakítású konstrukció tizenegy hasznos adapter funkciót vonultat fel, miközben teteje vezeték nélküli iPhone vagy AirPods töltőként funkcionál. 

Az AIINO AirHub többportos adapter és Qi töltő USB-C kapcsolattal rendelkezik, és a Mac irányából 87 Watt átvitelére alkalmas, amely révén képes ellátni a hozzácsatlakoztatott USB eszközöket, a kijelzők meghajtásához szükséges tápigényt, az akár 10 Wattos Qi töltőt, valamint a Gigabit Ethernet kapu chipsetjét is, továbbá az illesztett memóriakártyákat. A termék kialakítása praktikus, mivel kör alakú, így vonzó megjelenése mellett a lehető legkisebb helyigényt veti fel a Mac mellett. A rajta lévő USB-C töltőkapun keresztül továbbá lehetőségünk van akár 87 Watt átvitelére is a Mac irányába, vagyis hatékonyan tölthetjük is a gépet rajta keresztül, ám ez inkább a MacBook Pro 13” és MacBook Air modellek esetén elegendő, hiszen a kiegészítők használata mellett a MacBook Pro 15” és MacBook Pro 16” számára kevesebb töltés jut keresztül, mint az optimális.

Körben egymás mellett található rajta VGA kimenet az öreg monitorokhoz, régebbi kivetítőkhöz és televíziókhoz, 4K képességű HDMI 60 Herz támogatással, amely akár a speciális felbontású ívelt monitorok meghajtására is alkalmas. A HDMI mellett található az RJ-45 Gigabit Ethernet hálózati konnektor, amely IPv4 és IPv6 támogatást biztosít, és illeszkedik a 100 vagy 1000 Mb/s hálózatok sebességéhez. Az egység három darab USB-A kapuval is rendelkezik, amelyek 300-5000 Mb/s USB 3.0 kapuk, lefelé kompatibilisek az USB 2.0 és USB 1.1 szabványokkal is. Ennek előnye, hogy nem lassítja az USB 2.0 eszköz az USB 3.0 eszközöket egyidejű használat mellett. A multimédia használatot segíti az SD-kártya olvasó, valamint a mikró-SD olvasó, amely az akciókamerák és drónok alapvető adatkártya formátuma. A körön helyett kapott egy 3,5 milliméteres analóg minijack csatlakozó is, amely kimenet és bemenet is egyben.

Az egység normál használat mellett teljesen néma, ám használatból eredő melegedés esetén az ilyen termékeknél jellemző módon bekapcsol az aktív hűtés, amely ventilátor formájában van jelen. Ha a Qi töltőt aktiváljuk, vagyis az iPhone készülékünket, az iPhone Smart Battery Case tokot vagy egyes AirPods és AirPodds Pro modellek tokját ráhelyezzük, a ventilátort automatikusan bekapcsol. Ezen okból ezt a terméket elsősorban olyan munkahelyeken javasoljuk, ahol nem a tökéletes csendesség, hanem a sokféle funkció ellátásra a fő szempont. 

A beépített Qi töltő támogatja a normál 5 Wattos teljesítményt, az iPhone modellek többségének 7,5 Wattos korlátozott töltését, valamint a nagyobb teljesítményű 10 Wattos töltést is. A Qi szabványnak való megfelelőség okán alapvetőek az olyan képességek, mint az idegen test érzékelés, amely megállítja a töltést, hogy ne történjen túlmelegedés. 

Az AIINO AirHub többportos adapter és Qi töltő elegáns fekete műanyag keretét szürke textil jellegű bevonat teszi teljessé. A megoldás igényes megjelenést kínál a használat helyén. Az eszköz megvásárolható az iJoe.hu Apple szaküzlettől.