Moshi FireWire 800 kábel

Fehér színű, kellemes anyagú, tartós kivitelű, 1,8 méter hosszúságú FireWire 800 összekötő kábel kábel korábbi Mac gépek egymással vagy FireWire 800-as perifériákkal való összekötésére.

Ár: bruttó 9 000 Ft

Thunderbolt kapcsolat bemutatásával az Apple egy időre lezárta az adatátviteli sebességben való versengést, hiszen a szabvány minden eddig elterjedt megoldás gyorsaságának a többszörösét nyújtja. Vannak azonban olyan területek, ahol az Apple korábbi kiváló fejlesztése, a FireWire 800 terjedt el, így például több merevlemez alapú tárhely megoldás, videós kiegészítő, hangkártya vagy szkenner. Ezek egy részéből nem jelent meg gyorsabb szabványú, mivel az semmiféle gyakorlati haszonnal nem kecsegtetne, hiszen a 800 megabites kapcsolat elegendő átviteli sebességet kínál. 

FireWire 800 alapú eszközeinkhez nyújt kiváló csatlakoztatási megoldást a Moshi igényes kivitelű, fehér színű FireWire 800 kábele, amelynek megerősített, rugalmas végei a hosszú távú stabil használatot biztosítják, egyúttal lecsökkentik a sérülések, kábelszakadások esélyét. 

FireWire 800 szabvány 9-tűs csatlakozóra épül, amely akár 12 Volt feszültség továbbítására is alkalmas. A kábelvég egyféleképpen helyezhető az aljzatba, és a csatlakozó kialakításának köszönhetően a behelyezés biztonságos, nem jelent kockázatot. Vagyis nem fordulhat elő az a hiba, mint a szabvány korábbi generációjánál, hogy egy szerencsétlen szögben végrehajtott csatlakoztatás megsüti a portot. 

A Moshi FireWire 800 kábele az IEEE1394b szabvány szerint készült, és alkalmas gyors külső eszközök kiegyensúlyozott adatátvitelét biztosítani. A FireWire szabvány olyan előnyöket kínál az USB-vel szemben, mint a processzort kihagyó, saját vezérlő chippel történő adatáramoltatás, és olyanokat az Ethernet szabvánnyal szemben, mint a tartalom alapú adattovábbítás, vagyis nincsen csomagra bontási sávszélesség- és időveszteség. 

Az interferencia csökkentése érdekében más elektromos eszközökkel a Moshi háromszoros árnyékolással látta el a kábelt, így annak adatátvitele kiegyensúlyozott marad akkor is, ha sok eszköz van a környezetünkben. 

A Moshi FireWire 800 kábel segítségével nem csak külső perifériákat csatlakoztathatunk, de összekapcsolhatunk két Mac-et Target Disk módban, vagy akár IP alapú kommunikációt is létrehozhatunk. 

Akkor sincs gond, hogy nincsen a Mac-en FireWire 800 csatlakozó, csak az újabb Thunderbolt kapu, hiszen az Apple saját Thunderbolt FireWire 800 Adaptere révén könnyedén megoldhatjuk a kábel csatlakoztatását a Mac-hez. Az Apple nem azért hagyta le az Ethernet és FireWire 800 szabványokat a gépeiről, mert azok elavultak volnának, hanem mert a csatlakozók vastagsága nem tette volna lehetővé a mára megszokott ultravékony kivitelt. 

A Moshi FireWire 800 kábele mindkét végén azonos csatlakozó található, így nincsen nem megfelelő csatlakoztatási irány. A kábel 1,8 méter hosszúságú, és 800 Mb/s maximális átviteli sebességet tesz lehetővé. 

A Moshi FireWire 800 kábel megvásárolható az iJoe.hu-tól.