Apple Thunderbolt 1 FireWire 800 Adapter

Az Apple Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kapukkal szerelt gépekhez kínált FireWire 800 átalakítója a régebbi perifériák csatlakoztatásához.

Ár: bruttó 11 990 Ft

A Thunderbolt csatlakozó révén a legvékonyabb Mac gépek is rendelkezhetnek FireWire 800 kapcsolattal olyan eszközökhöz, amelyek ezt a portot támogatják: szkennerek, külső merevlemezek, hangszerek, hangkártyák, videókamerák és egy sor más eszköz élt az Apple-nek ezzel a 800 Mbit/s sebességű technológiájával az évek alatt. Köszönhetően a 10 Gbit/s sebességű Thunderbolt kapcsolatnak, az képes sok más mellett akár FireWire 800 kaput is ellátni akár 7 Watt teljesítménnyel kiegészülve. 

Az Apple Thunderbolt-FireWire 800 adaptere bármely Thunderbolt csatlakozóval szerelt Mac gépen használható, és a segítségével a FireWire 800-as kiegészítőinket ismét hadrendbe állíthatjuk a FireWire 800 nélkül gyártott legújabb MacBook Pro vagy MacBook Air gépen. A Thunderbolt bőségesen biztosítja a FireWire 800 számára szükséges sávszélességet - többek között az Apple Thunderbolt Display hátoldalán is -, így az eszközeinket natív legnagyobb sebességükkel tudjuk használni, korlátozások nélkül.

FireWire 800 kapcsolat egyirányú, azaz a FireWire kapuval rendelkező Mac-kel a kábelt összekötve azon nem lesz Thunderbolt kapcsolat. Természetesen az adatátvitel két irányba történik, tehát e téren nincsen korlátozás, de a számítógép oldalán mindig a Thunderboltnak kell lennie, a FireWire 800 kapu a külső eszköz irányába kínál kapcsolatot. 

A Thunderbolt kapcsolat maximum 7 Watt teljesítményt biztosít, amely a legtöbb eszköz számára elegendő. A vásárlás előtt azonban mindenképpen praktikus tájékozódni, hogy biztosan használni tudjuk a kívánt kiegészítőt. (Van néhány FireWire 800 eszköz, amely akár 45 Watt teljesítményt is igényel, de ezekhez általában biztosítanak külső tápegységet is, hiszen a gépek akkuját hamar lemerítenék.) 

Az Apple Thunderbolt-FireWire 800 adaptere egy kicsiny átalakító, tehát látványos hosszal nem rendelkezik, de a FireWire 800 eszközünk saját kábelével lehetőség van megnyújtani az átvitelét. 

Az eszköz rendszerkövetelménye macOS 10.7.4 vagy frissebb operációs rendszer, és Thunderbolt csatlakozós Macintosh. 

Részletes technikai paraméterek

Thunderbolt 1, Thunderbolt 2 csatlakozó (apa)
FireWire 800 (9 tűs) csatlakozó (anya)
7 Watt maximális teljesítmény
5 centiméter kábel hosszúság
Típusszám: MD464ZM/A

Az Apple Thunderbolt-FireWire 800 adaptere megvásárolható az iJoe.hu-tól. 

Apple Thunderbolt FireWire 800 Adapter

Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

9 448,82 Ft + áfa

Bruttó 12 000 Ft