AKiTiO Thunderbolt 3 kábelek

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 3 adat- és töltőkábelek 0,5 méter és 2 méter hosszúságban.

Indulóár: bruttó 12 000 Ft-tól

Az AKiTiO cég úttörő a professzionális USB-C és a Thunderbolt 3 kiegészítők gyártása terén, és ennek kapcsán egy prémium minőségű és kivitelű, rendkívül hasznos kábeleket is kínálnak a felhasználók számára, amely a szabvány ma elérhető átviteli képességét magukba ötvözik. 

A félméteres hosszúságú AKiTiO 40 Gb/s Thunderbolt 3 kábel hossza kényelmes a legtöbb külső periféria csatlakoztatásához. A Thunderbolt 3 szabvány esetén az optimális kábelhossz rövidül, ez az oka, hogy sok kiegészítő mellé igen rövid kábelt biztosítanak. A 40 Gb/s átviteli sebesség eléréséhez egyre magasabb gyártási minőségű kábelekre van szükség, amely a hossz növekedésével látványosan drágul. 

Az AKiTiO a vásárlói igényekre reagálva alkotott egy anyagminőségében és megjelenésében a félmétereshez hasonló kétméteres kábelt is, amely szintén biztosítja a maximális 40 Gb/s kétirányú adatátvitelt, amely révén például Target Disk / Céllemez módra is használható, illetve olyan gyors, de relatíve hangos perifériákat csatolhatunk a géphez a segítségével, mint a Sonnet eGFX Breakway Box, amelyet aktív hűtése miatt kívánatos minél távolabb elhelyezni a Mac-től. 

Az AKiTiO 40 Gb/s Thunderbolt 3 kábel biztosítja a szabvány nyújtotta kétirányú 40 Gb/s átviteli sebességet, és természetesen a kétirányú csatlakoztatás lehetőségét is. Az átviteli sebessége alkalmassá teszi arra, hogy dokkolókat, 4K kijelzőket, külső videókártyát csatlakoztassunk a Mac-hez. Emellett a félméteres kábel támogat akár 100 Watt tápellátást - amennyiben a port biztosít ilyen kimenetet -, valamint kompatibilis olyan szabványokkal, mint az USB 2.0, az USB 3.1 (5 Gb/s vagy 10 Gb/s), a DisplayPort 1.2 kijelző csatlakoztatási szabvány, valamint a PCI Express technológia. Ezen technológiák támogatása szükséges a nagy felbontású kijelzők vagy éppen az ultragyors külső SSD-k és videókártyák csatlakoztatásához, míg az USB szabványok támogatása a lefelé kompatibilitást teszi lehetővé a régebbi és olcsóbb perifériákkal. 

Az AKiTiO 2 méteres Thunderbolt 3 kábele aktív chipjei jóvoltából biztosítja a Thunderbolt 3 szabvány lehetőségeit, de nem visz át DisplayPort 1.2 jelet, illetve nem támogatja az USB 3.1 és USB 3.0 szabvány képességeit sem, csupán USB 2.0 kapcsolatot tud biztosítani. Ez a kábel tehát kimondottan a nagy sávszélességet igénylő külső perifériák csatolására alkalmas. Nem ajánlott olyan eszközökhöz, amelyek USB 3.1 Gen 2. szabványúak, mint az AKiTiO SK-2520 U3.1 külső háza, mivel azokat csak USB 2.0 sebességgel szolgálná ki. Tökéletes azonban akkor, ha egy gyors Thunderbolt 3 tárhelyet kívánunk a Mac-hez kapcsolni, vagy valamilyen renderelést megkönnyítő kártyát, amely Thunderbolt 3 alapú.  A csomag tartalmaz egy kék színű kábelkötegelőt is a rendezettség érdekében. 

Az AKiTiO 40 Gb/s Thunderbolt 3 kábel félméteres változata használható USB-C perifériák csatlakoztatására, mint a CalDigit USB-C Dokk, vagy Mac gépek Target Disk / Céllemez módon való összekapcsolására is. 

Bővebben a CalDigit USB-C Dokk termékről…

Bővebben a Target Disk / Céllemez módról…

Félméteres verzió technikai paraméterei:

Konnektor: USB-C alakú Thunderbolt 3
Sebesség: 40 Gb/s két irányba
Hossz: 50 centiméter
Kompatibilitás: Thunderbolt eszközökkel és USB-C eszközökkel, DisplayPort 1.2 támogatással
Méret: 8,7 x 6,7 x 8,5 centiméteres doboz
Szín: fekete
Garancia: 2 év (a gyártó lapján regisztrálva 5 évre növelhető)

Kétméteres verzió technikai paraméteri

Konnektor: USB-C alakú Thunderbolt 3
Sebesség: 40 Gb/s két irányba
Kompatibilitás: Thunderbolt 3 eszközökkel
Hossz: 2 méter
Szín: fekete
Garancia: 2 év (a gyártó lapján regisztrálva 5 évre növelhető)

AKiTiO Thunderbolt 3 kábel (0,5m)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 3 adat- és töltőkábelek 0,5 méter hosszúságban.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

9 448,82 Ft + áfa

Bruttó 12 000 Ft

AKiTiO Thunderbolt 3 kábel (2m)

Nagy sebességű, 40 Gb/s USB-C formátumú Thunderbolt 3 adat- és töltőkábelek 2 méter hosszúságban.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

15 748,03 Ft + áfa

Bruttó 20 000 Ft