Sonnet Transposer

2,5 hüvelykes SSD beszereléséhez 3,5 hüvelykes lemez helyére (például régebbi Mac Pro és iMac gépekhez)

Ár: bruttó 12 000 Ft

A gyorsulásra vágyó korábbi, szürke házas Mac Pro felhasználók számára örökös kihívást jelentett a szilárdtest meghajtók megfelelő beszerelési lehetősége. Hasonló a helyzet az iMac modellek korábbi szériái esetén. A szürke Mac Pro asztali munkaállomás háza igényes, kábelmentes beszerelést kínál a 3,5 hüvelykes adattárolók számára, ám az SSD-k szinte mindegyike 2,5 hüvelykes, mivel nincsen nagyobb méretre igény. A SATA csatlakozófelület azonossága ellenére azonban a Mac Pro saját szerelőkerete nem alkalmas arra, hogy vele a kisebb méretű szilárdtest meghajtókat is be tudjuk helyezni a gépbe. 

Itt jelenik meg a Sonnet Transposer nevű ötletes, és a maga nemében abszolút egyszerű és célirányos megoldás, amely révén bármely 2,5 hüvelykes SATA szilárdtest meghajtót be tudunk tenni egy Mac Pro asztali munkaállomásba annak saját lemeztartó keretét használva. A Sonnet Transposer egy SATA csatlakozóval felszerelt alumínium egység, amely rácsavarozható a Mac Pro lemeztartó keretére. A Transposer SATA csatlakozójára rátolt SSD a szabvány SATA helyeken szintén csavarokkal rögzíthető, így az SSD a gépben stabilan áll, nem mozdul ki a helyéről akkor sem, ha a gépet odébb toljuk az asztalon, vagy áthelyezzük.

A Sonnet előrelátó módon a Transposer termékét úgy alkotta meg, hogy az  SATA III szabványú, azaz a gyors SSD-ket is képes kiszolgálni a maga részéről megfelelő sebességgel, és a jövő Mac Pro modelljei számára is ideális megoldás lehet. (A Mac Pro 2012 év végéig piacon lévő változataiban csak SATA II szabványú csatlakozók voltak, amelyekkel a  SATA III kapcsolat lefelé kompatibilis. Mindenesetre praktikus, hogy egy későbbi Mac Pro frissítés esetén nem kell lecserélnünk az SSD-nk keretét, mert az már 6 gigabites kapcsolattal van felszerelve.) 

A Sonnet Transposer használata semmiféle extra szoftvert vagy hardvert nem igényel: köszönhetően a  SATA szabvány rugalmasságának, csak beszereljük a szilárdtest meghajtót, becsúsztatjuk a Mac Pro megfelelő lemez tartó fiókjába, és már indíthatjuk is a gépet. (A megoldás révén természetesen nem csak SSD-t, hanem standard mobil merevlemezt és Fusion Drive kombinált merevlemez és szilárdtest meghajtót is beszerelhetünk a Mac Pro modellekbe.) 

A szélesebb körű kompatibilitás érdekében a Sonnet Transposer egységnek nem csak a felső, hanem az oldalsó szabvány SATA csavarhelyei is ki vannak vágva, így ha például valamilyen más RAID rendszerbe kívánunk beszerelni SSD-t, amely egyébként 3,5 hüvelykes lemezekre lett megalkotva, akkor is alkalmas a termék a kapcsolatra. Köszönhetően a 3,5 hüvelykes lemezek nagy méretének, alkalmazhatunk a szabványtól eltérő vastagságú szilárdtest meghajtókat is, így akár 7 milliméter vékonyságtól 15 milliméter vastagság terjedő meghajtókat is be tudunk szerelni a foglalatba.

A szilárdtest meghajtók révén a forgalomban lévő legtöbb Mac Pro modell teljesítménye megsokszorozódik, és például egy professzionális videófeldolgozó környezetben a processzor nem 40%-os kihasználtság mellett várja, hogy a merevlemezek lassan beolvassák a feldolgozni való adatokat, hanem sokkal jobb kihasználtsággal, gyorsabban végzik el a kiadott feladatokat, köszönhetően a dinamikusabb adatelérésnek. 

Sonnet Transposer keret

2,5 hüvelykes SSD beszereléséhez 3,5 hüvelykes lemez helyére (például régebbi Mac Pro és iMac gépekhez)
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

10 228,35 Ft + áfa

Bruttó 12 990 Ft