LaCie Porsche Design P'9223 USB-C sorozat

Ultravékony kialakítású mobil merevlemezek USB-C kapcsolattal és tápellátással változatos kapacitásokban.

Indulóár: bruttó 28 500 Ft-tól

Az Apple a piacon elsőként a MacBook modelleken kezdte el alkalmazni a jövő adatkapcsolatának szabványát jelentő USB-C kaput, azaz az USB 3.1 foglalatot. A Mac felhasználók hagyományosan fogékonyak az újdonságokra: a Steve Jobs vezette Apple elsőként szakított a régi csatlakozókkal, és kezdte el alkalmazni széles körben az USB-t, amelyet aztán egy iparág követett. Hasonló a helyzet az USB-C szabvánnyal is. 

A kezdeti időszakban sok terméket csak átalakító beiktatásával tudunk használni, de több hagyományos Mac kiegészítő gyártó, mint a LaCie már ideje korán bejelentették USB-C szabványú termékeiket, így például a LaCie Porsche Design Mobile Drive egységet, amely immáron alkalmas arra, hogy közvetlenül, adapter nélkül a MacBook modellekre csatlakoztassuk, és Time Machine mentésünket elvégezzük vagy éppen filmjeinket lejátsszuk a külső tárolóról. 

A LaCie Porsche Design Mobile Drive elegáns megjelenésű, vékony kialakítású termék, amely elég könnyű ahhoz, hogy a MacBook szinte érezhetetlen tömege mellé akár a táskánkba is behelyezzük, és tökéletesen kicsi ahhoz, hogy ne zavarja az íróasztalunk otthoni rendjét. 

Köszönhetően az USB-C kapcsolatának, a tápellátását a MacBook akkumulátoráról kapja, amely azt is jelenti, hogy a MacBookközben nem tölthető. Ha azonban egy Apple Multiport Adapter használatával csatlakoztatjuk - mert például filmet játszunk le róla HDMI kimeneten keresztül egy televízióra vagy kivetítőre -, akkor közben a gép töltése is megoldott lehet. Ezt pedig úgy éri el a LaCie, hogy a termék klasszikus USB-A kábellel is fel van szerelve, így az adapterekhez éppúgy csatlakoztatható, mint a korábbi USB szabványt támogató Mac gépekhez.

A reddot award 2016 nyertes termék egyébként ragyogó ezüst és kívánatos arany színekben, alumínium házban elérhető 1 TB és 2 TB kapacitással, amely a biztonsági mentés mellett elegendő megannyi film és zene tárolására, de akár a fényképeink külső meghajtón való elhelyezésére is. 

A ház mérete 84 x 128 x 10 milliméter, tömege pedig mindössze 193 gramm.