LaCie P'9223 mobil merevlemezek

Mobil merevlemez USB 3 kapcsolattal a német Porsche Design formatervezésében 1 és 2 TB kapacitással, USB kapuról való üzemeltetési lehetőséggel.

Indulóár: bruttó 25 000 Ft-tól

A LaCie praktikus megoldást kínál a mobil adathordozás költséghatékony igényeire: alumíniumházas USB 3 merevlemezei a portról működtethetőek, nem igényelnek külső tápegységet, így aztán akár utazás közben is elérhetjük róluk az adatainkat. Kapacitásuk eléggé nagy ahhoz, hogy mobil igényeinkkel jól összhangba hozhatóak legyenek. 

A LaCie P’9223 típusú lemezei a gyártó ismert Porsche design külsejét viselik. A cég évekkel ezelőtt kezdte el alkalmazni ezt az alumínium megjelenést, együttműködve a németországi Zell am See városkában megtalálható Porsche Design Studio nevű luxusmárka szakembereivel. A Porsche design jellemzője, hogy célirányos, szögletes formákat alkalmaz, alumíniumot használ alapanyagul, és ezáltal remekül illeszkedik az Apple képviselte arculatba, főként a MacBook Pro és MacBook Air gépek megjelenéséhez passzol. Természetesen a termékek ultravékony kivitelűek, hogy minimális legyen a helyigényük. 

A LaCie P’9223 termékeket kétféle méretben kínálja a gyártó: 1 TB és 2 TB áll a felhasználók rendelkezésére. Az USB 3 kapcsolat kiváló megoldás ezen termékhez, hiszen merevlemez alapú, így nem igényel Thunderbolt átviteli sebességet, cserébe viszont rendkívül olcsónak számít - gyakorlatilag a nyers merevlemez áráért kapunk egy teljes körű megoldást. 

Tekintve, hogy mobil merevlemez alapú megoldásról van szó, az átviteli sebesség kiválóan alkalmas Time Machine mentések létrehozására, de nagy helyigényű tartalmaktól is megszabadíthatjuk a Mac belső tárhelyét - például filmtárunkat is magunkkal vihetjük egy ilyen elegáns kis lemezen. 

A LaCie P’9223 remekül alkalmas akár többezer dokumentum, akár nagy felbontású zenei album szállítására, megszabadítva ezzel a Mac belső tárhelyét a jelentős helyigényű tartalmaktól. (Tekintve, hogy mobil merevlemez alapú megoldásról van szó, a kreatív feldolgozásra szánt fotóállományunk és filmes nyersanyagaink tárolására nem ezt a megoldást javasoljuk, hiszen azon célokra sokkal praktikusabb egy szilárdtest meghajtó, azaz SSD megoldás.) 

A macOS képes arra is, hogy a külső merevlemezeinkről készítsen Time Machine mentést, vagyis ha fontos adatokat tárolunk a LaCie P’9223 lemezünkön, akkor azt a géphez csatlakoztatva szintén menti a Time Machine. Fontos információ azonban, hogyha a LaCie P’9223 terméket használjuk biztonsági mentésre, és ezzel párhuzamban adatokat is tárolunk rajta, akkor ezen adatokról nem készül biztonsági mentés. Mérlegeljük ezt a paramétert, mielőtt a lemez felhasználásáról döntenénk!

A LaCie ügyelt arra is, hogy ha a lemez huzamosabb ideig nincsen használatban, akkor lepörgeti azt, így a használat rendkívül energiatakarékos. 

A termékhez a LaCie saját titkosítási megoldást biztosít (LaCie Private-Public), valamint egy éves hozzáférést biztosít a Wuala nevű felhő alapú tárhely megoldásához. 

Méretek és tömeg

Magasság: 15 milliméter
Szélesség: 77 milliméter
Hosszúság: 130 milliméter
Tömeg: 240 gramm

Kompatibilis bármely USB 2.0 vagy USB 3.0 kaput tartalmazó Mac géppel.
Típusszám: 9000293 (1 TB), 9000461 (2 TB)

Garancia: két év. [A garancia feltétele a teljes kereskedelmi kiszerelés - doboz, dokumentáció, kábelek - megőrzése.] 

LaCie P'9223 1 TB merevlemez

Mobil merevlemez USB 3 kapcsolattal a német Porsche Design formatervezésében 1 TB kapacitással, USB kapuról való üzemeltetési lehetőséggel. Akár Time Machine mentésekre is kiváló megoldás.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

19 685,04 Ft + áfa

Bruttó 25 000 Ft

LaCie P'9223 2 TB merevlemez

Mobil merevlemez USB 3 kapcsolattal a német Porsche Design formatervezésében 2 TB kapacitással, USB kapuról való üzemeltetési lehetőséggel. Akár Time Machine mentésekre is kiváló megoldás.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

25 196,85 Ft + áfa

Bruttó 32 000 Ft