AKiTiO Thunder3 Quad X

Thunderbolt 3 kapuval szerelt, 27 Watt töltésre képes, DisplayPort kimenettel felszerelt négylemezes RAID megoldás üresen.

Ár: bruttó 132 000 Ft

A kaliforniai AKiTiO cég kimondottan a professzionális felhasználói igényekhez alkotta meg gazdaságos árazású Thunderbolt3 házát, amely négy darab klasszikus 3,5”-es merevlemez befogadására alkalmas, az AKiTiO Thunder3 Quad X négy SATAhelyes házat, amely a lefoglalt portot tovább adja, töltést is képes biztosítani, és DisplayPort kimenettel fokozza a szabványban rejlő tudás kiaknázási lehetőségeit. 

A gyártó által ajánlott, kínálatunkban is elérhető 10 TB-os Seagate lemezekkel RAID0 tömbbé formázva akár 40 TB tárhelyet hozhatunk létre, amely elképesztő mennyiségű adat eltárolására alkalmas, illetve kiváló megoldás akár nagy méretű, több számítógépet és több meghajtót kiszolgáló biztonsági mentések készítésére is. 

Az AKiTiO Thunder3 Quad X tárhely foglalat kimondottan a nagy méretű, 3,5 hüvelykes merevlemezekhez készült. Ezek kellően nagy kapacitásra nőttek - már 12 TB-os is kapható belőlük, és a szép kerek 10 TB-os megoldás elterjedté vált a szakmában. Ezek nem érnek fel az SSD sebességgel, de hatalmas kapacitásuk meggyőző, RAID0 tömbökké szervezve pedig a sebességük megközelíti a 800 MB/s átviteli sebességet, amely sok videó- és fotófeldolgozó környezetben kielégítő. 

A merevlemezek előnye, hogy arányaiban jóval olcsóbbak, mint egy szilárdtest meghajtó: a 10 TB-os merevlemez körülbelül fele áron elérhető, mint a 2 TB-os SSD

Az AKiTiO házai legendásan könnyen szerelhetőek: az üres lemezeket a szerszám nélkül, kézzel is könnyen kicsavarható fiókokba illeszthetjük, és máris használatba vehetjük a terméket. A lemezeket többféle topológia szerint formázhatjuk a Disk Utility / Lemezkezelő macOS rendszeralkalmazás segítségével. A legnagyobb sebességhez a RAID0 tömb létrehozása lehet indokolt, de akár azt is tehetjük, hogy két lemezből biztonsági mentési tárhelyet alkotunk, a másik kettőn pedig munkafájlokat tárolunk. A ház kezeli az eltérő márkájú és méretű SATA lemezeket is, vagyis nincsenek kötöttségek, de természetesen az nyújt homogén teljesítmény élményt, ha azonos méretű és márkájú egységeket válogatunk össze. A lemezek külön-külön formázva tetszés szerint kezelhetőek, vagyis ha például 30 TB-os Time Machine mentésnek szeretnénk használni a negyedik 10 TB-os lemez, illetve a közelben lévő összes Mac biztonsági mentésére, az is kivitelezhető. A ház rendkívül rugalmas használatot tesz lehetővé, és nem lassítja a szabadon választott topológia alkalmazása. 

Az AKiTiO Thunder3 Quad X ház USB-C formátumú Thunderbolt 3 kapuval van felszerelve, és kompatibilis minden olyan Mac géppel, amelyen Thunderbolt 3 kapu van, így a MacBook Pro 13” és MacBook Pro 15” (Late 2016 és újabb), az iMac (Mid 2017 és újabb), illetve az iMac Pro modellekkel. (Nem kompatibilis a MacBook 12” modellel, amelyen csak USB 3.1 szabványú USB-C kapu található.)

Thunderbolt 3 átviteli technológia jóvoltából lehetőség nyílik arra, hogy az egység továbbadja a Thunderbolt 3 kaput, és további eszközöket kapcsoljunk a rendszerbe - a 40 Gb/s átviteli sebességet ugyanis nem aknázza ki a termék, így lehetőséget ad arra, hogy más eszközökkel osztozzon a sávszélességen, és ne kelljen még további portokat lefoglalni. Ez az iMac Pro felhasználók számára nem életbevágó, de egy sima iMac modellen csak kettő Thunderbolt 3 kapu van, így ott kritikus lehet azok ésszerű felhasználása. 

Az AKiTiO Thunder3 Quad X az adatkapcsolat mellett portonként 27 Watt tápot is átvisz, vagyis képes ellátni olyan eszközöket is, amelyek a portról kapják a tápot, illetve valamennyi töltést is biztosít a MacBook Pro modellek számára — természetesen sem a 61 Wattos MacBook Pro 13”, sem a 87 Wattos MacBook Pro 15” töltőjét nem váltja ki, erős igénybevétel mellett lassabban tölt, mint ahogyan a gépek merülnek. 

További extrát jelent a DisplayPort videó kimenet, amely segítségével a piacon elérhető többféle 4K kijelzőt is a termékhez kapcsolhatunk 60 Herz képfrissítéssel. A DisplayPort kapcsolat egyszeri összeköttetés, azaz nem DP++ (duál-mód) specifikus. Ha a csatlakoztatni kívánt kijelző DP++ specifikációjú, akkor azt közvetlenül a Mac-re kell csatlakoztatni átalakítóval, nem pedig az AKiTiO házra, mert az nem fogja meghajtani semmilyen módon.

Az egység hátán lévő szabad Thunderbolt 3 kapu ráadásul USB 3.1 Gen. 2. szabványú, vagyis USB-C eszközöket is rákapcsolhatunk, nem csupán Thunderbolt 3 készülékeket. Ennek köszönhetően például az AKiTiO több USB-C külső házát is bekapcsolhatjuk így a rendszerbe. 

Az elegáns megjelenésű egység ventilátora nagy teljesítményű és kellően halk, de egy ilyen rendszernek sosem a ventilátor adja a hangját, sokkal inkább a benne dolgozó, 7200-as fordulatszámú merevlemezek. Az AKiTiO félméteres kábelt biztosít a termékhez, és a piacon az egyméteres hossz az, amely képes arra, hogy minden képességet továbbítson, ami a Thunderbolt 3 szabványban rejlik. 
Az Apple Thunderbolt 3 adatkábele…

Megjegyzés: Az AKiTiO kétméteres Thunderbolt 3 kábele nem viszi át a DisplayPort jelet és nem támogatja az USB-C (USB 3.1 Gen. 2.) eszközöket sem, így annak segítségével nem tudjuk távolabb rakni az egységet a használat helyétől.

A megoldás kiváló konstrukció kreatív műhelyek számára, ahol hatalmas mennyiségű adatot kell tárolni. A ház jól illeszkedik az Apple termékek stílusvilágába, extra funkciói pedig alkalmassá teszik akár a kijelző csatlakoztatásra és a láncba fűzésre is. 

Az egységbe a merevlemezek mellett természetesen SSD-k behelyezésére is lehetőség van, de a 2,5 hüvelykes meghajtókhoz az AKiTiO másik terméket kínál: a AKiTiO Thunder3 Quad mini nevű egységet, amely kimondottan a kisebb meghajtókhoz kínál kisebb méretet. 

Az AKiTiO a Seagate 10 TB-os lemezeit javasolja a termékébe, így azzal együtt is megvásárolható az alap kiszerelésben üres ház. 

AKiTio Thunder3 QUAD X

Thunderbolt 3 kapuval szerelt, 27 Watt töltésre képes, DisplayPort kimenettel felszerelt négylemezes RAID megoldás üresen
Termék részletei
Előrendelhető
Mennyiség:

103 937,01 Ft + áfa

Bruttó 132 000 Ft

AKiTio Active DisplayPort to HDMI Adapter

Az AKiTiO külső RAID megoldásaihoz használható DisplayPort-HDMI adapter a nagy felbontású videó kimenet használatához.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

5 503,94 Ft + áfa

Bruttó 6 990 Ft