AKiTiO Thunder3 QUAD mini

Thunderbolt 3 ház négy darab 2,5 hüvelykes SSD-hez vagy lemezhez

Ár: bruttó 120 000 Ft

A professzionális tárhely kiegészítők kaliforniai specialistája, a filmes körökben igen népszerű AKiTiO cég felismerte azt az igényt, hogy a pro felhasználók előszeretettel építenek szilárdtest meghajtókból álló tárhely megoldásokat, például olyan nagy kapacitású RAID rendszereket, amelyeknek minden eleme SSD. Minthogy ezen meghajtók hagyományosan kisebb formátumú, 2,5 hüvelykes burkolatban kerülnek forgalmazásra a gyártó olyan terméket alkotott, amely nem feleslegesen nagy, hanem éppen ideális a mérete. 

Az AKiTiO Thunder3 QUAD Mini megoldás olyan termék, amely négy darab 2,5 hüvelykes meghajtó - mobil merevlemez vagy SSD - befogadására alkalmas, és USB-C formátumú Thunderbolt 3 kapcsolaton keresztül illeszthető a rendszerbe. A Thunderbolt 3 kapcsolatát egy további szabad kapuval képes tovább is adni, vagyis alkalmas a láncba fűzésre is. Külső 12 Voltos tápegységgel működik, vagyis asztali megoldás, és egy nagy teljesítményű, változó fordulatszámú ventilátor biztosítja, hogy az erős igénybevétel alatt álló meghajtók megfelelő hűtést kapjanak. A 40 Gb/s átviteli kapacitású Thunderbolt 3 kapu jóvoltából lehetőség van DisplayPort 1.2 szabványú kijelző csatlakoztatására is, vagyis egy csatlakozót segít megtakarítani a külső tárhely rendszerünk. 

Az amerikai gyártó az elméleti sebesség értékek helyett valós használati tesztek alapján állapította meg az 1480 MB/s olvasási és 1300 MB/s írási sebességet, amely négy darab szilárdtest meghajtóval használva érhető el. Az AKiTiO Thunder3 Quad Mini termék ezen paraméterei alapján alkalmas a professzionális videós felhasználásra, a 4K munkafelületek kiszolgálására akár egy MacBook Pro mobil munkaállomáshoz vagy iMac Pro asztali álomgéphez csatlakoztatva is. (A Thunderbolt 3 kapu önmagában alkalmas lenne nagyobb sebességre is, de a piacon lévő SATA-PCI Express fordító megoldások limitálják az átviteli sebességet a PCIe 2.0 x4 gyakorlati maximumára, amely 1500 MB/s körül tetőzik.)

Az AKiTiO Thunder3 Quad Mini termék belsejében négy darab független SATA III vezérlő található, amely révén minden egyes meghajtó képes maximális sebességét kiaknázni. A SATA kapcsolat előnye, hogy ezek a típusú SSD-k alacsonyabb árszínvonalat képviselnek például a Mac gépek belsejében lévő PCI Express meghajtókkal szemben. 

Az AKiTiO Thunder3 Quad Mini termék megvásárolható üresen vagy SSDmeghajtókkal megpakolva az iJoe.hu AAR szaküzlettől. 

AKiTio Thunder3 QUAD Mini

Thunderbolt 3 ház négy darab 2,5 hüvelykes SSD-hez vagy lemezhez
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

94 488,19 Ft + áfa

Bruttó 120 000 Ft

AKiTio Active DisplayPort to HDMI Adapter

Az AKiTiO külső RAID megoldásaihoz használható DisplayPort-HDMI adapter a nagy felbontású videó kimenet használatához.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

5 503,94 Ft + áfa

Bruttó 6 990 Ft