AKiTiO SK-2520 U3.1

USB-C kapuval szerelt, a Mac modellekkel táp nélkül is használható kétlemezes mobil ház, akár 2 SATA III SSD-hez.

Ár: bruttó 38 000 Ft

Az SSD tárkapacitások bővülése néha elmarad a tárhely igényeink növekedésétől. Napjaink 2 TB-os kapacitás csúcsa bizony sokszor kevés lehet egy nagyra duzzadt fotótár vagy videós bázis kezelésekor. Erre az igényre jelent tökéletes megoldást az AKiTiO SK-2520 U3.1 külső háza, amelybe kettő darab SATA III szilárdtest meghajtó helyezhető, és akár RAID tömbökbe fűzve egyesített tárhelyként is használható, így 4 TB SSD tárhelyet biztosítva. 

A nem kimondottan marketingképes név ellenére a ház egy igen elegáns megoldás, és páratlan tudása, hogy a Thunderbolt 3 kapuval szerelt Mac gépek a portról képesek ellátni a működését a USB Power Delivery szabványnak való megfelelősége jóvoltából, amely révén 15 Watt tápellátás áramlik az USB-C kábelen. Vagyis ez az első olyan SSD RAID rendszer, amely elképesztő kapacitás mellett kényelmes mobilitást is kínál, és külső tápegység használata nélküli működést tesz lehetővé. (Ez a funkció kizárólag a Mac gépekkel működik, így aki PC-hez is kívánja csatlakoztatni a tárhelyet, annak a mellékelt tápegység használata is szükséges.) 

A könnyen megjegyezhető nevű AKiTiO SK-2520 U3.1 külső ház kettő darab 2,5 hüvelykes SATA III meghajtó befogadására alkalmas akár 15 milliméter vastagságig, amely azt jelenti, hogy az SSD-k mellett hagyományos 2,5 hüvelykes merevlemezeket is be tudunk építeni. Ezekből akár 3 TB-os szörnyetegek is elérhetőek, amelyek viszont nem olyan kecses vékonyságúak, mint a 7,5 vagy 9 milliméteres SSD-k, hanem kiaknázzák a SATA foglalat vastagsági kereteit. 

Az AKiTiO SK-2520 U3.1 külső ház USB-C csatlakozóval rendelkezik, és USB 3.1 szabványú, vagyis 10 Gb/s elméleti átviteli sebességre képes, amely bőven elegendő a SATA meghajtóknak, hiszen azok ennek töredékét sem aknázzák ki. Ezen paramétere révén azonban a MacBook modellel is kompatibilis a ház, vagyis nem igényel Thunderbolt 3 kaput, elegendő számára egy USB-C kapu. 

A fém ház jó hőelvezető képessége révén a termék ventilátor nélkül is megfelelő üzemre képes, így a használata SSD meghajtókkal gyakorlatilag néma. 

A termék különlegessége, hogy nem csupán szoftveres tömböket támogat, hanem hardveres RAID vezérlője révén alkalmas a gyors RAID0 támogatásra, valamint a biztonságos RAID1 konstrukcióra is. A lemezeket külön meghajtóként is képes kezelni, valamint egyesítve, de nem RAID tömbökként is támogatja a használatukat. 

Az AKiTiO SK-2520 U3.1 külső ház csomagjában külső tápegység is található, így ha éppen otthoni vagy irodai környezetben használjuk, a tápegységet bedugva azt 15 Wattos töltést is képes biztosítani a MacBook Pro számára, lassítva annak merülését, illetve szinten tartva az akkumulátor szintjét. 

Az AKiTiO SK-2520 U3.1 külső ház a RAID0 szervezésű SATA III szilárdtest meghajtók esetén 800-900 MB/s közötti írási és olvasási sebességeket produkál, amely a fotófeldolgozás során kellemesnek mondható, a nagy felbontású videók esetén pedig szintén kielégítő. (Merevlemezek használata esetén ez a sebesség a lemezek határait éri el, vagyis 200 MB/s körüli.) 

Az AKiTiO SK-2520 U3.1 külső ház csomagja USB-C adatkábelt is tartalmaz fél méter hosszúságban, amely 10 Gb/s átviteli sebességű. 

AKiTiO SK-2520 U3.1 ház

USB-C kapuval szerelt, a Mac modellekkel táp nélkül is használható kétlemezes mobil ház, akár 2 SATA III SSD-hez.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

29 921,26 Ft + áfa

Bruttó 38 000 Ft