AIINO USB-C SD és mikró-SD kártyaolvasó

A MacBook Pro színéhez illeszkedő kialakítású, alumínium felületű kártyaolvasó SD és mikró-SD nyílással, valamint egy szabad USB-A formátumú USB 3.0 csatlakozóval.

Ár: bruttó 6 500 Ft

Sokféle gyártó alkotott már USB-C kapura készült memóriakártya olvasó megoldásokat, ám az olasz AIINO mérnökei vittek egy kis extrát az SD és mikró-SD kártyákhoz szánt olvasó termékükbe: annak hátoldala nem egyszerű sima alumínium felület, hanem egy USB-A kapu is található rajta, ezáltal némi extra képességgel rendelkezik, miközben nem nagyobb a piacon található többi SD-kártya olvasó megoldásnál. 

Az AIINO régóta gyárt kiegészítőket a Mac felhasználók számára, így többféle szép kivitelű USB-C termékkel is megjelentek a piacon, többek között kártyaolvasóval is. Napjaink leginkább elterjedt memóriakártya formátuma az SD és a mikró-SD. SD-kártya van a legtöbb fényképezőgépben és a videókamerák jó részében is. Mikró-SD kártyával működnek az akciókamerák, illetve a különböző nagy felbontású zenelejátszó eszközök is. 

Az Apple és vele együtt a piac határozott lépést tett az USB-C formátumra való áttérés irányba, így bárki számára praktikus lehet egy USB-C kapura alkotott memóriakártya olvasó, amellyel az SD és mikró-SD kártyáink tartalmát importálni tudjuk az alkalmazásokba, a fényképeket például a Photos / Fényképek, a mozgóképet az iMovie vagy a Final Cut Pro programokba. 

Az AIINO a MacBook Pro modellek asztroszürke és ezüstszürke színvilágát igyekezett felidézni az alumínium burkolatú kicsiny termékének megjelenésében, amely így jól illeszkedik a géphez - természetesen a MacBook és iMac modellekkel is használható. A MacBook esetén ez különösen praktikus, hiszen a gép szintén nem rendelkezik memóriakártya foglalattal, az iMac esetén pedig a mikró-SD nyílás hiánya indokolja az AIINO USB-C kártyaolvasó használatát. 

Az AIINO a kártyák olvasására az elterjedt bő 100 MB/s sebességet kínálja, amely egy időben áll rendelkezésre az SD és mikró-SD kártya kezelésére is. 

Emellett egy darab USB 3.0 csatlakozóval is fel van szerelve a termék, így révén számos kiegészítőt tudunk a készülékre csatolni, és egy termék formájában oldjuk meg a kártyaolvasás és USB átalakítás igényeit. Az AIINO az USB 3.0 szabványnak megfelelő tápellátást és átviteli sebességet kínál az USB-A kapun keresztül, amely ennek megfelelően képes táppal ellátni számos kiegészítőt. 

Megjegyzés: Az Apple USB SuperDrive emelt feszültséget igényel, amelyet az AIINO terméke nem támogat, ahhoz mindenképpen az Apple USB-C USB-A Adapter szükséges.

Az AIINO terméke praktikus kiegészítő lehet akkor, ha rendszeresen olvasunk memóriakártyákat újabb generációs Mac gépen, és hasznát vesszük a hagyományos USB kapunak is. 

A termék kétféle színben megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.