Twelve South BackPack 3

Az iMac talpára illeszthető alumínium polc.

Ár: bruttó 12 000 Ft

A TwelveSouth cég többféle csodát művelt már a fémekkel: iPad tartókar, asztali állvány iMac-hez, MacBook Pro modellekhez vagy éppen iPad készülékekhez. A cég fejlesztői úgy gondolták, hogy kár lenne parlagon hagyni az iMac és az Apple Thunderbolt Display talpán lévő, semmire nem használt térfogatot, és egy kicsiny polcot alkottak BackPack néven évekkel ezelőtt. 

E terméket, a TwelveSouth BackPack kiegészítőt gondolták tovább többször is, mígnem megjelent az eszköz harmadik változata, amelynek különlegessége, hogy elég nagy ahhoz, hogy akár egy Elgato Thunderbolt Drive+ vagy egy LaCie Little Big Disk is elférjen rajta, és nem csak hátrafelé, hanem előre, akár a kijelző alatti területre is képes benyúlni, amely akkor különösen ideális, ha egy Apple USB SuperDrive terméket szeretnénk jól elérhető helyen, de nem az asztalunkon pozicionálni.

A TwelveSouth BackPack termék lyukacsos kialakítású, acél alapanyagú, amely révén rendkívül stabil, nehezen hajlik. A kialakítás segíti a kábelek elegáns elvezetését, a rögzítést pedig különféle csavar megoldások biztosítják. A jóvoltából minimalizálható az asztalunkon lévő perifériák száma, az általuk elfoglalt hely területe. A BackPack annyira erősen tart, hogy akár az AirPort Time Capsule terméket is ráhelyezhetjük, és lehetőségünk van egy iMac vagy Apple Thunderbolt Display esetén az Ethernet alapú összeköttetésre, amely révén az egész konstrukció sokkal gyorsabban üzemel, mintha WiFin keresztül használnánk. 

Ha a BackPack nem hátrafelé, hanem előre áll, akkor a kijelző alatti területet hasznosítja, de nem lóg bele a kép hasznos részébe, hanem alatta foglal helyet. iPhone-t, pénztárcát, kulcsokat, mini merevlemezt egyaránt elhelyezhetünk rajta ilyenkor. 

A TwelveSouth BackPack többféle csavart tartalmaz a rögzítés megoldásához: a talpba az eszköz két oldalról kapaszkodik, és mivel a talp nem egyenletes szélességű, így a csavarok elhelyezése révén tudjuk kiválasztani a magasságot: ha szűkebbre vesszük a csavarokat, akkor a rögzítés magasabbra kerül, míg ha tágabbra, akkor alacsonyabbra. Mivel a gravitáció lefelé húzza a tálcát, így az nem mozog el, és nem is kell semmit durván megszorítanunk, hiszen lefelé nem tud elcsúszni a termék a kötött szélessége miatt. 

Az amerikai tervezők sokféleképpen tovább gondolták az iMac és Apple Thunderbolt Display hátoldalán való tárolás témakörét: a függőleges tartó elemek használata révén például egy MacBook Air modellt vagy akár egy Mac minit is lehetőségünk van a kijelző hátoldalán, a talpon rögzíteni. (A gyártó kiemeli, hogy régi Time Capsule terméket is megtart a BackPack.) Hogy az eszközök stabilan álljanak, négy darab függőlegesen pozicionálható pálcát van módunk a tálcán elhelyezni. Ezek képesek megfogni a Mac miniMacBook Air és régebbi Time Capsule termékeket is. 

Köszönhetően a tartó részé finom szilikon bevonatának, az így elhelyezett eszközök biztosan karcmentesek maradnak a BackPack tálcával való érintkezés során. 

A TwelveSouth BackPack rendkívül sokoldalúan kiaknázható tartó megoldás az iMac vagy az Apple Thunderbolt Display hátára - olyan konstrukció, amelynek igénye a használattal párhuzamban csak fokozódik. 

Technikai paraméterek

Méret: 2 cm x 17,8 cm x 10 cm
Tömeg: 180 gramm
Maximális terhelhetőség: 1,59 kg
Kompatibilis:
• iMac 21,5 (Late 2012 vagy újabb): #6 és #1 alkatrész
• iMac 27” (Late 2012 vagy újabb): #4 és #1 alkatrész
• Apple Thunderbolt Display és LED Cinema Display: #4 alkatrész
• iMac 21,5 (2009-2011): #3 alkatrész
• iMac 27” (2009-2011): #4 alkatrész
Egyéb termékekkel nem kompatibilis az eszköz.

Twelve South BackPack 3 - fekete Akció

Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

7 086,61 Ft + áfa

Bruttó 12 000 Ft

Bruttó 9 000 Ft

Twelve South BackPack - aluszürke

Az iMac talpára illeszthető alumínium polc.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

9 448,82 Ft + áfa

Bruttó 12 000 Ft