Satechi USB-C Power Meter

USB-C és Thunderbolt 3 kapukra helyezhető berendezés, amely a porton áthaladó feszültség, teljesítmény és áramerősség mérésére szolgál. Kék színű LED fénnyel írja ki a teljesítmény adatokat.

Ár: bruttó 6 990 Ft

Az USB-C formátumú csatlakozók igen nagy teljesítmény átvitelére is alkalmasak az integrált szabványuknak megfelelő adatátvitel mellett. A Satechi Type-C Power Meter nevű terméke segítségével konkrétan meg is mérhetjük ennek a teljesítménynek a mértékét: befelé és kifelé is nyomon tudjuk követni, hogy az adott USB-C kapun keresztül milyen feszültség és áramerősség áramlik át. 

Az USB-C kapu a USB Power Delivery szabványnak megfelelően akár 100 Watt teljesítményt is képes átengedni. Az Apple MacBook Pro 15” modelljei ezt szinte teljesen ki is aknázzák, és 87 Wattos töltővel rendelkeznek. Az akkumulátor étvágyát töltés közben folyamatosan megfigyelhetjük, illetve a Mac működése közben felvett áramot is nyomon követhetjük a Satechi Type-C Power Meter nevű egység segítségével, amely a töltőkábel végére illeszthető a gép megfelelő csatlakozójába kapcsolva. Gyakorlatilag egy toldaléka a töltőkábelnek. 

A Satechi Type-C Power Meter segítségével azt is megtekinthetjük, hogy egy portról ellátott eszköz mennyi tápigénnyel működik, mennyit fogyaszt és mennyire terheli az akkumulátorunkat. Az egységen átfolyó feszültséget a Satechi Type-C Power Meter 4 és 20 Volt között tudja mérni. Az áramerősséget 50 milliampertől 9,99 Amperig képes megfigyelni, míg a teljesítményt milliamperórában jelzi ki a kicsiny kijelző egységnyi időre vetítve. 

Az aluszürke színű egységet visszafogott megjelenésű, kék LED fénnyel világító kijelzővel látta el a gyártó, amely szolid kiegészítője lehet a MacBook Pro használatának. 

A Satechi Type-C Power Meter kompatibilis minden USB-C kapuval szerelt Mac géppel, így a MacBook 12”, MacBook Pro 13” és MacBook Pro 15” modellekkel, és szinte minden USB-C kaput használó kiegészítővel is. 

A segítségével érdekes megfigyeléseket tehetünk eszközeink tápgazdálkodásával kapcsolatosan.

A Satechi Type-C Power Meter megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.