AIINO MagPower USB-C töltőkábel

Biztonságos, mágneses végződésű USB-C töltőkábel a MacBook modellekhez folyamatosan a gépben tartható töltőfejjel.

Ár: bruttó 6 990 Ft

Az Apple USB-C váltása kapcsán az egyik leginkább hiányolt funkció a korábbi töltők kapcsán a MagSafe képesség, vagyis az a mágneses Apple megoldás, amely révén a töltőkábel hirtelen megrántásával az nem húzta le a Mac-et, hanem kirántódott a töltő portból, ezáltal elkerülhető volt a kellemetlen balesetek többsége. Az USB-C kapu kapcsán többféle megoldás született, amelyek számos korlátozással rendelkeztek, vagy éppen nem voltak hivatalosan elfogadottak. Az olasz AIINO cég számos minősített, hivatalosan tesztelt és elfogadott Apple kiegészítőt gyárt, így megalkották a piaci egyik első olyan USB-C töltőkábelét, amely rendkívül kis méretű, akár a gépben hagyható Mac oldali elemmel rendelkezik, és mindemellett képes átvinni azt a töltési teljesítményt, amely a MacBook Pro 15” modellek feltöltésére is elegendő. 

Az AIINO MagPower USB-C töltőkábel a megszokott 2 méteres hosszúságú, kifejezetten töltésre való, tehát adatátvitelre nem használható. Fekete színű, az Apple kábelre jellemző kicsi fejekkel rendelkezik. Az egyik fej egyenes, míg a másik L alakú, és mágneses végű, lepattintható. Mivel a kábelvég rendkívül kicsi, így a négy porttal rendelkező MacBook Pro modellekben akár folyamatosan benn tartható, ha az egyik kaput beáldozzuk állandó töltőportnak. 

A praktikus kivitel és a vonzó vékonyság mellett a kábel igazi vonzerejét a töltési képességei adják: akár 4,3 Amper áramerősséggel, 20,2 Volt feszültséggel képes tölteni, vagyis akár 86 Watt teljesítményt átenged a USB Power Delivery szabvány specifikációinak támogatásával. Mágneses töltőfeje kétféle irányban is csatlakoztatható, vagyis hátrafelé és előre is elvezethetjük, illetve a gép jobb és bal oldalán lévő USB-C kapuba illesztve is mód van arra, hogy hátul vezessük el a töltőkábelt. A mágneses töltőerek két sorban helyezkednek el és összesen hat darab ilyen található a kábelfejben. 

Az eszköz praktikus azok számára, akik hiányolták a MagSafe képességet az újabb generációs modern MacBook modellekről, illetve akik szeretnék tökéletes biztonságban használni a gépüket olyan környezetben, ahol a töltőkábelbe beleakadhatnak kollégák, gyerekek, kutyák stb. Mivel a gép felőli USB-C fej folyamatosan a Mac-ben maradhat, így több helyszínen több ilyen kábelt használhatunk, sehol nem kell lemondanunk az AIINO MagPower kábel jelentette biztonságról.

Az AIINO MagPower USB-C töltőkábel megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.