LMP Easy Mouse USB vezetékes egerek

Fehér színű, a Magic Mouse alakját követő, hagyományos görgővel és két gombbal rendelkező, USB-A és USB-C csatlakozós egerek.

Ár: bruttó 12 990 Ft

A svájci LMP mérnökei úgy döntöttek, hogy megalkotják azt az egeret, amelyre sok, PC-ről áttért Mac felhasználó vágyik: egy olyan USB csatlakozós beviteli eszközt, amely a Magic Mouse kényelmes, ergonómiailag tökéletes alakját ötvözi a sokak által kedvelt hagyományos görgővel és a különálló jobb egérgombbal. Így született meg az LMP Easy Mouse, amelynek USB-A és USB-C változata is megjelent a piacon. 

Az optikai egér 1600 dpi pontosságú, vagyis a finom kézmozdulatok érzékelésére is alkalmas, mint például egy körberajzolási vagy vágási művelet esetén egy grafikus alkalmazásban. Az eszköz kényelmes teljes mértékben az Apple ízlésvilágához igazodik: az alsó rész hasonlóan alumínium alapanyagú, míg a felső az Apple egerénél picit puhább műanyag. A puhaság célja, hogy a középen finoman kettényíló egérhéj önálló bal és jobb gombot kínáljon. Az egér közepén egy klasszikus görgő található, amely merőben eltér az érintésérzékeny használat élményétől, de ismerős azok számára, akik PC-ről tértek át, illetve sokkal rugalmasabb és strapabíróbb a régi Apple Mouse kicsiny gömb alakú görgőjétől. 

Az LMP 80 centiméteres vezetékkel szerelte az USB-s egereit, amely eléggé hosszú akkor is, ha egy régebbi Apple vezetékes billentyűzet oldalából, egy Matias vezetékes megvilágított billentyűzetről vagy akár a Mac-ről csatlakoztatva használjuk az egeret. A termék elérhető klasszikus USB-A csatlakozóval, valamint modern USB-C csatlakozóval is. Az USB-C verzió előnye, hogy rajta található USB-A átalakító is, így a régebbi eszközökre is csatlakoztatható.

Az egér használata kényelmesnek mondható, és ismerős azok számára, akik használtak Magic Mouse Apple egeret. Előnye, hogy nem kell a töltésével foglalkozni, és évek múltán sem megy tönkre a beépített akkumulátora, mint a Bluetooth egereknek, hiszen ebben a termékben nincsen akku. 

Az LMP Easy Mouse működése a System Preferences / Rendszerbeállítások program Mouse / Egér panelén szabályozható. Itt tudjuk például megadni, hogy a természetes görgetést vagy a hagyományos fordítva görgetést szeretnénk használni, továbbá állítható az egér követési sebessége is. 

Az LMP Easy Mouse a régebbi Mac gépekkel is kompatibilis, és akár a macOS 10.12 Sierra rendszert futtató eszközeinkhez is csatlakoztatható.