Angelbird USB-C dupla SD-kártya olvasó

Kettő darab SD-kártya egyidejű olvasására alkalmas USB-C kapcsolatú, USB 3.2 szabványú külső kiegészítő strapabíró kivitelben.

Ár: bruttó 29 990 Ft


Az Apple több mint egy évtizede felismerte, hogy az SD-kártya lesz az a memóriakártya formátum, amely kvázi szabványként terjed majd el a digitális fényképezőgépek és kamerák legnagyobb részében. Ennek keretében hosszú ideig volt kártyaolvasó a legtöbb Mac oldalán, illetve van a mai napig az iMac hátán. Napjaink ultravékony mobil gépein azonban már nem érhető el ez a fontos kapcsolat, és külső olvasók használata vált szükségessé. 

E területen nyújt kiváló megoldást az Angelbird USB-C dupla SD-kártya olvasója, amely egyszerre akár kettő kártyát is képes kezelni, így sokkal gyorsabban tudjuk letölteni a tartalmakat a fényképezőről, akciókameráról, drónban használt kártyáról. 

Az Angelbird USB-C dupla SD-kártya olvasó az USB-C 3.2 technológiára épül, vagyis 10 Gb/s elméleti sávszélességet oszt el a két kártyahely között, amely bőven elegendő még a leggyorsabb SD kártyák és mikró-SD kártyák tartalmának letöltéséhez is. 

A konstrukció révén egy időben tölthetjük le a Photos / Fotók alkalmazásba a fényképeinket, és közben az iMovie vagy Final Cut Pro programba a videófelvételeket egy kreatív napot követően. Az Angelbird USB-C dupla SD-kártya olvasó mobil használatra lett alkotva: fém kivitelű, rendkívül strapabíró, a kábele pedig stabilan rögzített, nem tud kihúzódni, de nincsen beépítve, vagyis sérülés esetén cserélhető, nem megy tönkre az egész eszköz a kábel esetleges sérülésével. 

A gyártó ügyelt arra, hogy ne formázhassuk véletlenül a kártyák valamelyikét, így kártyánként található az egység hátán egy-egy írásvédettséget szabályozó tológomb, amely révén nem tudunk írni a kártyákra, csak egyirányú adatmozgásra van mód. Ezzel elkerülhető, hogy véletlenül a nem megfelelő kártyát formázzuk le a másolás befejezésével. Természetesen a macOS kiváló programjai, az Image Capture / Képletöltő vagy a Photos / Fotók képes kezelni, hogy a művelet végén letörölje a már lementett anyagokat, vagyis az írásvédelemtől függetlenül sem kerülnek letörlésre olyan tartalmak, amelyek még nem kerültek bemásolásra.

Megjegyzés: Az írásvédelmet szabályozó gombokat az SD-kártya behelyezése előtt kell használni. A behelyezett kártyára nincsen hatással a gomb.

Az Angelbird USB-C dupla SD kártya olvasó a Mac mellett az USB-C kapuval szerelt iPad Pro és iPad Air termékekkel is használható. A Photos / Fotók és iMovie mellett a Files / Fájlok alkalmazás is látja a kártyákat, így ott is hozzáférhetünk bizonyos tartalmakhoz fájlrendszeri szinten. 

Részletes technikai paraméterek

Formátum: SD UHS-II dupla kártyaolvasó
Tömeg: 120 gramm
Méret: 95 x 65 x 12 milliméter
Csatlakozó: USB-C 3.2 (10 Gb/s) (USB-C és Thunderbolt 3/4 kompatibilis)
Interfész: SD 4.0 (UHS-II)
Táp: a portról
Kábel hossza: 50 centiméter

A termék gumitappancsot és rögzítésre szolgáló tépőzárat is tartalmaz. A csomag részét képezi továbbá egy USB-C USB-A átalakító a régebbi rendszerekhez való csatlakoztatás érdekében.

Az eszköz 3 év garanciával érkezik, de azt aktiválni kell a dobozban található aktiválási kód segítségével.