Twelve South HiRise Wireless - Qi töltő állvány

Akár 10 Watt töltésre képes, USB-C csatlakozóval szerelt állvány, amelynek Qi töltője kiemelhető, és mobil töltő egységként is használható. Modern iPhone modellek és AirPods tokok töltésére is alkalmas vezeték nélküli technológiával.

Ár: bruttó 26 000 Ft

A Twelve South HiRise termékcsaládja az iPhone felhasználók körében évek óta a legnépszerűbb állvány konstrukció - az amerikai gyártó felismerte az igényt, hogy az iPhone kijelzőjét töltést közben is szeretnénk látni, és ezért ideális pozícióba emeli azt. A család legújabb tagja a Twelve South HiRise Wireless, amely az iPhone 8 modellektől megjelent Qi vezeték nélküli töltést szabványt támogatva akár 10 Watt töltést képes biztosítani a készülékeinknek. Ez a képesség a teljesség igénye nélkül használható az iPhone 11 Pro, iPhone XS és iPhone Xr termékek esetén, valamint az vezeték nélküli töltőtokkal rendelkező AirPods esetén is.

A Twelve South számos területen igyekezett többet nyújtani, mint más gyártók. Egyrészről ez a termék az első igazán igényes megjelenésű, tényleg prémium kategóriát sugalló vezeték nélküli töltő a piacon. Itt a fém részek tényleg fémből vannak, és nem csillogó bevonatú fekete műanyagból, az egység pedig USB-C kapuval van szerelve, így e szabványnak megfelelő töltővel is tölthetjük. Az iPhone hátoldalával érintkező rész bőr bevonatú, és alapvetően kisebb az egész töltést végző egység, mint a rivális gyártók termékei esetén. 

Ami igazán egyedivé teszi a Twelve South HiRise Wireless egységet, az az eltávolítható töltő része. Ha épp nem rátámasztva szeretnénk tölteni az iPhone készülékünket, hanem például utazásra szeretnénk magunkkal vinni egy kis méretű, elegáns vezeték nélküli töltőt, akkor roppant hasznos lehetőség, hogy a fém keretből a töltőt kivehetjük, és a táskánkba téve magunkkal vihetjük. A segítségével akár a Mac-ről is tölthetjük vezeték nélkül a készülékeinket, illetve a Mac USB-C töltőjét használva, a Mac töltőkábelét bevetve is megoldhatjuk a töltést, és így nem kell további töltőt magunkkal vinni az iPhone számára, csak a Twelve South HiRise Wireless töltő egységét. 

A Twelve South HiRise Wireless kényelmes dőlésszöge révén lehetővé teszi, hogy lássuk a kijelzőn megjelenő értesítéseket, üzeneteket, és függetlenül attól, hogy éppen feltöltődik a készülék akkuja, nem maradunk le semmilyen hasznos információról. Az állvány tökéletes akár egy FaceTime beszélgetéshez, vagy éppen az Apple Music lejátszás közben az album borítók megjelenítéséhez is. 

A Twelve South HiRise Wireless a töltőállványon és a levehető töltő egységen kívül egy USB-C USB-A kábelt tartalmaz 1,5 méter hosszúságban, amely révén normál USB-A forrásról tudjuk áramforráshoz csatlakoztatni a készüléket. Ezt a kábelt természetesen USB-C kábelre is cserélhetjük, ha USB-C forrásról töltünk. A 10 Watt maximális teljesítmény érdekében elegendő egy Apple 12 Wattos falitöltő használata, vagy a piacon lévő számos, sok USB-s falitöltő, mint az AIINO 4-portos megoldása. A gyárilag mellékelt kábel révén akár autóban vagy tartalék akkumulátorról is tölthetjük vezeték nélkül a készüléket.

Részletes technikai paraméterek

Kompatibilis: iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone Xr, iPhone 8, iPhone 8 Plus, AirPods vezeték nélküli töltőtok
Használható nem Apple gyártmányú, de Qi kompatibilis eszközökkel is, mint a Sony, az LG, a Google, a Samsung vagy a BlackBerry egyes modelljei.

Méretek: 125 mm x 96 mm x 96 mm
Tömeg: 454 gramm
A töltőkorong mérete: 87 mm x 57 mm x 12 mm
A töltőkorong tömege: 64 gramm

Bemenet: USB-C
Bemeneti áram: 5 Volt / 2 Amper, 9 Volt / 1,67 Amper
Kimeneti áram: 5 Volt / 1 Amper, 6 Volt / 1,25 Amper, 9 Volt / 1,1 Amper
Frekvencia: 110-205 kHz
Moduláció típus: ASK
Antenna típus: tekercs antenna
Töltési hatékonyság: 0-2 mm-ig 75%, 2-8 mm max 72%.