AIINO Wireless Charing Base (7,5 W)

Qi megfelelőségű vezeték nélküli töltő egység akár 7,5 Watt teljesítményű töltéssel az iPhone 8 és újabb készülék számára fehér színben mikró USB töltőkábellel.

Ár: bruttó 7 990 Ft

Az iPhone termékcsalád 2017-ben bemutatott frissítésének legtöbbek által vonzónak talált paramétere a vezeték nélküli töltés, a Qi töltési képesség lett. Nem vitás, hogy páratlanul kényelmes megoldásról van szó: a különféle bútorokba beépíthető, kávézók, éttermek által ajánlott megoldások mellett az otthoni iPhone töltésünk is elegánsabbá és egyszerűbbé válik: elég csak ráhelyezni az iPhone készüléket egy ilyen egységre, és Lightning kapcsolat nélkül feltöltődik, hasonlóan, mint az Apple Watch

Az AIINO vezeték nélküli töltő az Apple irányadásának megfelelő paraméterekkel, a Qi szabvány szerint készült. Ennek köszönhetően a szokásos, USB nyújtotta 5 Volt-os bemenettel működik és 1 Amper áramerősségű. Töltési teljesítménye emelt szintű: 7,5 Watt, hatékonysága pedig minimum 70%-os, amely függ az iPhone készüléken lévő tokoktól. 

Tipp: Az emelt teljesítményű töltéshez nagyobb teljesítményű töltő is szükséges. Az 5 Wattos töltő természetesen nem tud 7,5 Wattos töltéshez elegendő teljesítményt nyújtani, vagyis a nagyobb teljesítményű, gyorsabb töltéshez olyan megoldást kell használnunk, mint az Apple 12 Wattos falitöltő, amelyet az iPad modellekhez biztosít a gyártó, vagy a Just Mobile AluPlug nevű konstrukció, illetve a Twelve South PlugBug World.

 Bővebben az Apple 12 Wattos falitöltőről…

 Bővebben a Just Mobile AluPlug nevű két USB kapus töltőről…

 Bővebben a Twelve South PlugBug World nevű töltő kiegészítőről…

 Az Apple által kínált szilikontokok és bőrtokok nagyon minimálisan befolyásolják a töltést, szinte nem észrevehető a jelenlétük. A vastagabb tokok használóinak azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy a Qi töltők 5 milliméternél nagyobb távolságra nem továbbítják a vezeték nélküli töltést. Vagyis ha ennél vastagabb tokot használunk, akkor egyáltalán nem fog megvalósulni a töltés. 

A töltő állomás felismeri, hogy kompatibilis eszköz található-e rajta, és nem kezdi el árammal bombázni például egy rajta kisautót keresztül toló gyermek játékát. Természetesen a termék véd a túltöltéstől és túláramtól is, ennek köszönhetően kellően biztonságos. 

A termék tartalmazza az áram felvételhez szükséges mikró-USB kábelét, de bármilyen standard mikró-USB forrásból ellátható árammal. 

Az ízlésünkhöz, berendezési tárgyainkhoz vagy éppen a telefonunkhoz illeszkedő stílus érdekében a téglalap alakú termék visszafogott hófehér színű, így szolidan fér meg az Apple eszközeink fehér kiegészítői által fémjelzett környezetben. A téglapara helyezett iPhone teljes mértékben eltakarja az alatta lévő töltőt. 

Az AIINO töltő megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.