AIINO USB-C Lightning adat- és töltőkábel

MFI minősítésű, 1 méter hosszúságú, hófehér töltőkábel az AIINO cégtől a Mac gépek és iOS eszközök összekötésére.

Ár: bruttó 5 500 Ft

Az AIINO az Apple megoldásaihoz kiegészítőket gyártó cégek közül mondhatni elsőként jelent meg Lightning USB-C kábel megoldással, amely az Apple kábelével azonos hosszúságú, 1 méteres, minősített adat- és töltőkábel fehér színben. Az Apple 2019. elején engedélyezte, hogy külső gyártók is készítsenek USB-C és Lightning közti kapcsolatot nyújtó kiegészítőket, az AIINO pedig dinamikusan reagált a feladatra saját kábelének megalkotásával, így kedvezőbb áron van lehetőségünk adapter mentes összeköttetést biztosítani eszközeink között.

Az Apple 2015-ben kezdett el áttérni az USB-C kapura, amely azóta minden Mac-en alapvető porttá vált, illetve immáron az iPad Pro modelleken is standard. Az USB-C várhatóan a következő évtizedek alapvető csatlakozó szabványa lesz. Az Apple emellett számos termékén alkalmazza a Lightning konnektort, amely az USB-C kapuhoz hasonlatosan adaptív tűkkel rendelkezik, illetve bármilyen irányban csatlakoztatható. Az AIINO Lightning USB-C kábel révén egyrészt közvetlenül, adapter nélkül összekapcsolhatjuk a Mac-et az iPhone, iPod és korábbi iPad modellekkel, valamint párosíthatjuk a Magic Mouse 2, Magic Trackpad, Magic Keyboard kiegészítőinket. A MacBook termékvonal és az iPad Pro modellek USB-C kapuval szerelt töltőiről az AIINO kábellel tölteni tudjuk az iPhone, iPod és korábbi iPad modelleket, illetve bármely Lightning csatlakozós eszközünket, legyen az egy Apple TV Remote vagy éppen egy Beats fülhallgató.

A fehér színű kábel illeszkedik az Apple termékek stílusához, a feje eléggé erős, ugyanakkor éppen annyira kicsi, mint az Apple kábeleké, ennek köszönhetően ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik például tokkal való használat esetén. De befűzhető a Twelve South HiRise termékcsalád dokkjaiba is.

A kábel 480 Mb/s sebességű, vagyis adatátvitele USB 2.0 szabványú - ez a Lightning kapu korlátozása egyébként az iPhone és iPod modellekben, illetve az iPadek többségében. A töltés során az USB 3.1 specifikáció szerinti 3 Amper áramerősségű áram felvételét támogatja, vagyis képes a normál 1 Amperes töltésnél dinamikusabban tölteni az iOS eszközeinket, amennyiben azt azok támogatják. Az iOS 13 révén a kábel éppen olyan gyorsan tölt, ahogyan azt az iPhone igényli, hiszen az új kíméletes töltés révén akár alacsonyabb erősséggel is képes tölteni. 

Az AIINO Lightning USB-C kábelét használhatjuk töltőről zajló töltésre éppúgy, mint számítógépről történő feltöltésre. A segítségével adatkapcsolatot létesíthetünk a Mac és az iPhone között például a fényképeink letöltésére a Mac-re.

Kapcsolat az iPad Pro és az iPhone között

Manapság, amikor az iPad Pro már egy számítógép tudását biztosítja, igen hasznos lehetőség, hogy például kiváló fényképeinket áttölthetjük az iPad Pro nagyobb méretű felületére a feldolgozásra. Mivel az AIINO Lightning USB-C kábel teljes értékű adatkábel is, ez a funkció tökéletesen elvégezhető vele, ráadásul a kábelkötegelő tépőzár révén úgy, hogy csak annyira húzzuk szét, amennyire szükséges, nem kell az asztalunkon hosszú kábelrengetegnek tekeregnie. 

Az AIINO Lightning USB-C adat- és töltőkábel révén így az iPhone segítségével megörökített tartalmakat át tudjuk másolni az iPad Pro modellre egyszerű importálással a Photos / Fotók alkalmazásba, és a nagyobb kijelzőn feldolgozhatjuk, retusálhatjuk, profi alkalmazásban megnyithatjuk a képeket.

Az AIINO Lightning USB-C adat- és töltőkábel megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől. 

Ára: 4.331 forint+áfa (bruttó 5.500 Ft)