iPhone XS és iPhone XS Max

Super Retina kijelző két méretben, amiből az egyik az eddigi legnagyobb iPhone kijelző. Még gyorsabb Face ID és a legokosabb, legerősebb okostelefonchip.

Indulóár: bruttó 379 990 Ft-tól


Az Apple formatervezői a legelső perctől azt az irányelvet követték, hogy az egész készülék maga legyen a kijelző. Tíz évvel az első iPhone megjelenését követően ez a vízió megvalósult, az Apple bemutatta a jövő készülékét, az iPhone X modell formájában. Ennek látványos belső fejlődéseként jelent meg az iPhone XS sorozat, amely hosszabb akkumulátor időt, még erősebb processzort és még jobb kamerákat vonultat fel.

Super Retina Display

Az iPhone készülékek története részben a kijelző technológia folyamatos fejlődésével hozható párhuzamba: javuló kontraszt arány, egyre jobb felbontás és betekintési szög. Az iPhone XS az első olyan Apple készülék, amelynél az OLED technológia került bemutatásra. Az Apple sokáig várt ennek alkalmazásával, mivel a kezdeti OLED kijelzők névlegesen ugyan nagyon ígéretesek voltak, de a gyakorlatban sokkal fakóbb, gyengébb minőséget nyújtottak, mint a klasszikus LED megvilágítású modellek. Az iPhone XS esetén az Apple bemutatta a Super Retina kijelzőt, amely meghatározza a készülék 5,8”-es előlapját, szinte teljes egészében borítva be annak felületét.

Az iPhone XS Super Retina kijelzője 1.000.000:1 kontraszt arányú, amely azt jelenti, hogy a fekete színek tényleg feketék, és nem csak szín nélkül világító képpontok. Emellett az Apple ragaszkodott a korábbi eredményeihez is, így megőrizte a P3 színskála megjelenítésének képességét a 2436 × 1125 képpont felbontású kijelzőn.

A képek és filmek megjelenítése szempontjából fontos kiemelni, hogy az iPhone XS kijelzője nagy dinamikatartományú (HDR) kijelző, amely megfelel a Dolby Vision és a HDR10 szabványoknak. Ennek jóvoltából sokkal természetesebb a tartalmak megvilágítása - az iTunes és a Netflix már kínál HDR filmeket, de a HDR fényképeink megjelenése is egészen más az iPhone XS kijelzőjén.

Az iPhone XS készülék kijelzője is támogatja a szokásos Apple extrákat: a True Tone kijelző jóvoltából a háttérfényhez igazodik a fehéregyensúly, ezáltal egészségesebbé válik az alvásunk, mert a kijelző nem bombázza a szemünket hideg fényekkel, és nem hiszi azt az agyunk, hogy napfényt lát. Ez a funkció különösen előnyös azok számára, akik késő este még aktívan használják az iPhone XS készüléket üzenetváltásra, filmnézésre, Apple Books könyvek olvasására.

Az iPhone XS Super Retina Display panele képes arra, hogy az energiatakarékosság és a kijelző élettartamának növelése érdekében dinamikusan szabályozza a frissítési frekvenciát. A modern TFT kijelzők 60 Herz képfrissítési rátával üzemelnek, amely azt jelenti, hogy egy másodperc alatt hatvanszor frissül a kijelző a szemünk előtt. Ezt természetesen a szemünk nem érzékeli, hiszen az emberi szem csak a 24 Hz alatti frissítést látja szaggatottnak. Ha azonban a tartalom a képen mozog - például lefelé görgetünk egy weblapon, vagy finom áttűnések animálódnak a fényképeink diabemutatójából -, akkor már előfordulhat, hogy a 60 Herzes frissítést is szaggatottnak látjuk, hiszen a kijelző a mozgással kevert frissítést nem tudja olyan dinamizmussal lekövetni, amit a szemünk igényelne. Erre az eshetőségre alkotta meg az Apple azt a lehetőséget, hogy az iPhone XS modellek Super Retina kijelzője akár 120 Herz képfrissítéssel is képes működni, vagyis egy másodperc alatt százhússzor rajzolja újra a tartalmát. Ennek persze csak akkor van haszna, ha valóban mozgások vannak a kijelzőn, vagy például az ujjunkkal végzünk műveleteket, és kritikus fontosságú a gyors visszajelzés az ujjunk mozzanatairól.

Az iPhone XS gomb nélküli előlapján felértékelődik a 3D Touch funkciók lehetőségeinek sora. A kijelző nem csak a bökést érzékeli, hanem a nyomás erősségét is, és másféle funkciót érünk el, ha csak megértjük a kijelzőt, illetve ha lenyomjuk azt. Ezek a tulajdonságok minden rendszeralkalmazásban praktikus funkciókat nyújtanak, és számtalan külső fejlesztő támogatja a 3D Touch gesztusokat. Ezek segítségével sokkal gyorsabban érhetünk el egyes felületeket és szolgáltatásokat: a Camera / Kamera alkalmazással például egy nyomásra rögtön készíthetünk szelfit, portrét vagy lassított felvételt egy gyorsmenünek köszönhetően. Az Apple Books alkalmazásban a legutóbb olvasott könyveinket érjük el, a Messages / Üzenetek alkalmazásban a három leggyakoribb üzenetváltó partnerünket - ugyanezen funkció működik például a Facebook által jegyzett Messanger alkalmazásban is.

TrueDepth kamera

A kijelző nyújtotta egységet csupán egy vékonyka sáv töri meg, ahol minden idők legösszetettebb kamera technológiája kapott helyet: az iPhone XS készülék új azonosítási mechanizmusa az arcképünk alapján működik, a Face ID nevű technológia segítségével.

Az Apple számára a biztonság és a kényelem egyaránt kiemelten fontos területek a készülékek használata kapcsán. A két fogalom azonban gyakorta szembehelyezkedik egymással: a jelszavak alkalmazása egyáltalán nem kényelmes, a biztonságunk szempontjából azonban elengedhetetlenek. Mi sem kényelmesebb, mint ha nem kell jelszavakat használnunk? Az Apple volt az első cég, amely villámgyorsan működő ujjlenyomat alapú azonosítást tett lehetővé, a több évig fejlesztett, maszkmesterek bevonásával tesztelt TrueDepth kamerarendszer segítségével pedig immáron az arcunk alapján képes azonosítani a rendszer.

A Face ID azonosítás előnye, hogy a gépi tanulás jóvoltából folyamatosan fejlődik, így ha szakállat növeszünk vagy sálat veszünk fel, akkor is tökéletesen azonosít a mechanizmus. Köszönhetően a TrueDepth kamera működési mechanizmusának az azonosítás sötétben is jól működik: a kamerarendszer 30.000 önálló pontot készít az arcunkról, és ez alapján képes azonosítani. Ennek köszönhetően egymillió az egyhez az esélye, hogy valamilyen illetéktelen személy fel tudja nyitni a telefont - ilyen eséllyel van szinte tökéletes hasonmásunk a világban.

Az új hitelesítési megoldás akkor működik, ha rápillantunk a telefonra, vagyis nem kell attól rettegni, hogy valaki álmunkban felénk tartja a telefont, és hozzáfér a bizalmas anyagainkhoz. A Face ID természetesen nem csak a készülék zárolásának feloldására alkalmas, hanem a vásárlások során is használhatjuk - egyetlen pillantással jóváhagyhatunk egy App Store letöltést.

Köszönhetően a TrueDepth kamera kiváló érzékenységének és képességeinek az iPhone XS az első készülék, amelynek immáron előoldali kamerájával is módunk van Portré módban fényképezni, vagyis a duál kamerarendszer mélységélesség képességeit kiaknázni.

A Portré mód mellett az Apple egy izgalmas új fényképészeti megoldás bétáját is bemutatta, a Portré megvilágítás révén művészi fényképeket készíthetünk a készülék hátoldali és előoldali kameráival is.

A TrueDepth kamera egy játékos alkalmazási területe az Animoji nevű vicces megoldás: népszerű Emoji karakterek képesek animált módon megjelenni az arcunk mozgását követve a kamera jóvoltából. Az Animoji garantáltan az egyik legtöbb mosolyt előidéző funkciója az iPhone XS készülék összetett és modern kamerarendszerének.

A12 Bionic processzor

Az iPhone XS bámulatos képességeinek alapját minden idők legnagyobb teljesítményű mobil processzora, az A12 Bionic nevű, Apple által tervezett lapkája biztosítja. A neurális motorral kiegészült CPU másodpercenként 5000 milliárd műveletet képes elvégezni, amely révén a gépi tanulás mindennél hatékonyabb. A hatmagos processzor két nagy teljesítményű magja 10%-kal gyorsabb, mint a korábbi iparági standard A11 processzor volt, míg a négy darab nagy hatékonyságú, energiatakarékos mag 30%-kal nagyobb teljesítményt nyújt. Ez összességében jobb erőforrás használatot és hosszabb akkumulátor időt tesz lehetővé az iPhone XS számára.

A nagy számítási teljesítmény biztosít olyan funkciókat, mint a fényképezés során a Portré megvilágítás, amely során a készülék valós időben alkalmazkodik a környezethez és biztosítja az előtérben lévő téma és az elmosott háttér vizuális különbözőségét. Emellett az iOS 12 rendszer jóvoltából az iPhone XS komoly kibővített valós platformmá vált.

A kibővített valóság (augmented reality: AR) izgalmas új terület az alkalmazásfejlesztők számára, hiszen sok olyan lehetőség megnyílik a jóvoltából, amely korábban csak több lépcsőben volt lehetséges: a kamera által érzékelt képre az egyes alkalmazások ráhelyezhetnek extra információkat, például egy digitális szervizkönyv megmutathatja az aktuálisan látott alkatrészekhez kapcsolódó ismereteket, egy bútorforgalmazó cég alkalmazása a szobánk aktuális kamera képéhez igazítva mutathatja meg méretarányosan, hogy hogyan is nézne ki az adott környezetben egy bútordarab, illetve hogy férne el a falon lévő képek alatt, egy opcionális szőnyeggel kiegészítve.

Az Apple az iOS 12 rendszerben egy ARKit nevű keretrendszerrel segítette a fejlesztőket, hogy az alkalmazásaikat kibővített valóság tartalommal egészítsék ki, így rendkívül dinamikusan indult meg a fejlesztés ezen a területen. Olyan népszerű alkalmazások, mint a Night Sky nevű csillagászati program például képes arra, hogy az ég felé emelve az aktuálisan látott csillagképeket segít azonosítani és egészíti ki hasznos információkkal - az égbolton elhaladó fénypötty alapján azonosítani tudjuk, hogy mely műhold halad el fölöttünk, stb.

iPhone XS Max - Minden idők legnagyobb iPhone kijelzője

Az Apple a legelső iPhone alkotásakor arra törekedett, hogy a kijelző határozza meg a készülék arculatát. A technológia fejlődése 10 évet vett igénybe, hogy a cég olyan készülékeket alkothasson, amelyeknek az előoldala tényleg kizárólag kijelző, és semmi egyéb. Ebbe az irányzatba kapcsolódott a korábbi iPhone Plus méret továbbgondolása. Az emberek szerették az iPhone 6/6s/7/8 Plus modelleket, hiszen azok nagyok voltak, sokaknak jobban kézre álltak, és általában olyasmi plusz képességeket tartalmaztak, amelyeket más készülék nem.

Az Apple éppen ezért a méretben nem tért el a megszokott kiterjedéstől, ám az egész előlapot kijelzővel látta el, így a korábbi 5,5 hüvelykes átló helyett 6,46 hüvelykes átlót sikerült megvalósítani (ezt egyszerűsítési okokból 6,5 hüvelykesnek nevezik). A Plus méretnél nagyobb készülék így kapta az iPhone XS Max elnevezést, hiszen minden téren a maximum, amit az Apple valaha kínált. Az óriási kijelzőt pedig tehát úgy sikerült megalkotni, hogy nem kellett növelni a készülék méretét, hanem a már kedvelt Plus méretet tölti ki teljes egészében a kijelző.

Az iPhone XS Max Super Retina kijelzője 2688 x 1242 képpont felbontású, vagyis majdnem annyi képpont van rajta, mint egy MacBook Pro 13” modellen. A 3,3 millió pixel 458 ppi képpont sűrűséget jelent, amely révén gyakorlatilag tökéletesen éles minden tartalom, az OLED megvilágítás jóvoltából pedig a feketék valóban feketének látszódnak. Valójában az iPhone XS szériában az Apple a valaha volt legpontosabb megjelenést nyújtó kijelzőket kínálja.

Vezeték nélküli töltés, üveg hátlap

Az iPhone XS és az iPhone XS Max készülék egy fontos kényelmi képessége, hogy immáron vezetékek nélkül tudjuk tölteni a Qi ipari szabvánnyá emelkedő tulajdonság jóvoltából. A világon több és több helyen jelenik meg ez a kényelmes, kábelmentes töltési megoldás: egyszerűen csak rá kell helyezni az eszközt a töltő felületre, és az vezeték nélkül, néhány milliméter távolságból tölteni kezdi az akkumulátort.

A funkció egyik kulcsa, hogy a készülék hátoldala fém helyett üvegből készült, amely átengedi a vezeték nélküli töltést. Az Apple természetesen nem kockáztatja a telefon törékenységét, és az iparág legerősebb üvegét alkalmazta a kijelző és a hátlap védelmére is. Az iPhone XS oldalsó fém felülete orvosi szintű rozsdamentes acélból készül. Ez a rendkívüli anyagminőség teszi lehetővé az iPhone XS készülék részleges csepp- és porállóságát.

Figyelem! Az iPhone XS és iPhone XS Max korlátozottan vízálló, ezért ne merítsük tartósan vízbe! Az IP68 standardnak megfelelően részlegesen víz- és porálló, amely elsősorban a csapadékkal és a fröccsenő vízzel szemben teszi ellenállóvá. A cseppállóság az idő előrehaladtával változhat. A vízkárt az Apple nem tekinti garanciás hibának! Az Apple média kommunikációja alapján a készülék 30 percig merülhet 2 méter mélységű vízbe, ám a cég nem garantálja, hogy ezt a telefon biztosan tolerálja, és a beázás miatti javítás fizetős.

Az Apple széles körű támogatást biztosít a piacon lévő Qi töltők számára a vezeték nélküli töltésre, legyenek azok önálló töltők, bútorlapba építhető megoldások vagy épp autós tartó/töltő kombinációk.

iOS 12 - Az iPhone XS és iPhone XS Max szolgálatában

Egy gomb nélküli, teljes mértékben a kijelző által meghatározott készülékhez az Apple teljesen újragondolta az iOS alapvető funkcióit: a rendszer és az alkalmazások aktívan építenek a kijelző nyomásérzékenységére, így még több 3D Touch alapú képessége lett a rendszernek, amelyeket már a Notification Center / Értesítési központ felületén is tapasztalhatunk.

Kiegészítők az iPhone XS és iPhone XS Max készülékhez

Az Apple az iPhone XS modellekhez nem csak ízléses színvilágú bőr- és szilikontokjait mutatta be, hanem az első kihajthatós tokját, az iPhone XS Leather Folio nevű megoldást is. Ez a konstrukció alkalmas arra, hogy igazolványt, bankkártyát helyezzünk el benne, és szállítás közben ne csak a készülék hátlapját, hanem a kijelzőjét is védjük a karcoktól, nyomódásoktól.
Az iPhone XS Leather Folio bőrtok előlappal…

Az iPhone XS bőrtok termékcsalád…

Az iPhone XS szilikontok termékcsalád…

Az iPhone XS Max Leather Folio bőrtok előlappal…

Az iPhone XS bőrtok termékcsalád…

Az iPhone XS Max szilikontok termékcsalád…

A piacon számos vezeték nélküli töltő áll rendelkezésre. Ezek közül igen népszerű és okos megoldás az AIINO cég Qi töltője, amely észrevétlenül illeszkedik az iPhone alá, és 7,5 Watt teljesítménnyel képes tölteni, amennyiben nagyobb teljesítményű USB portról kapja a tápellátást.

Bővebben az AIINO Qi töltőről…

iPhone XS Max készülékek megvásárlása

iPhone XS Max 256 GB - ezüst Akció

6,5 hüvelykes Super Retina kijelzővel szerelt, A12 Bionic processzorra épülő, 256 GB kapacitású, 802.11ac WiFi és sokoldalú 4G/LTE képességgel rendelkező okostelefon az Apple-től ezüst színű hátlappal.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

236 212,60 Ft + áfa

Bruttó 499 990 Ft

Bruttó 299 990 Ft


Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel.

Bővebben…