iPhone SE

Az Apple kis méretű okostelefonja 128 GB kapacitással, Touch ID ujjlenyomat alapú azonosítással, 12 megapixeles, 4K felbontású iSight kamerával, A9 64-bites processzorral fehér/ezüstszürke színárnyalatban Retina kijelzővel.

Ár: bruttó 145 000 Ft

Számokkal kezdte a lenyűgözést az Apple, ám a bemutató végére kiforrott: nem kell kompromisszumokat kötnie annak sem, aki a kisebb méretű telefonokat kedveli! Az iPhone SE a piac valaha volt leghatékonyabb 4 hüvelykes telefon készüléke, amely egy pozitív üzenet azok számára, akik esetleg azért nem cserélték le régebbi készüléküket, mert nem vonzódtak a nagy méretű iPhone-okhoz. Az iPhone SE szinte mindent tud, amit a nagyobb méretű példányok, csak éppen kisebb méretű. 

Az Apple a kis méretű telefonok kedvelőinek a korábbi években általában meghagyta az előző szériát, illetve kiadta az áttörést nem hozó, sok szempontból lemaradásnak számító iPhone 5c modellt. 2016-ban azonban elérkezett az a felismerés, hogy aki kis méretű telefont választ, azt nem elsősorban az vezérli, hogy nem engedhet meg magának nagyobbat, hanem egyszerűen csak nem szeretne nagy méretű telefont. 

Az iPhone SE nagyszerűsége, hogy legtöbb belső paramétere tökéletesen megegyezik a többi, aktuális szériás iPhone modellével. Az Apple A9 processzora bámulatosan hatékony erőforrás, amely révén az iMovie és sok egyéb alkalmazás rendkívül hatékonyan használható, a játékok grafikus megjelenése kiváló. A termék hátoldali iSight kamerája 12 megapixeles, gyönyörű fotókat és 4K felbontású (3840 x 2160 képpontos) videó felvételeket is képes készíteni. A népszerű Live Photos / Élő képek funkció is adott, vagyis az iOS 9 újdonságai is elérhetőek a kis méretű telefon felhasználói számára. 

Az Apple tervező mérnökei nem erőltették a kis méretű telefonra a nagyobb iPhone-ok arculatát, hanem egy imádott megjelenést vittek tovább az asztroszürke és ezüstszürke, illetve arany mellett a rózsaarany (vagy rozéarany) árnyalattal. A lekerekített formátum ebben a méretben vészesen csúszós lenne, ráadásul az akkumulátort is jelentősen zsugorítani kellett volna, így a 4 hüvelykes méretre tökéletesen bevált iPhone 5s arculatot örökítette tovább az Apple. Ez azért is remek, mert új tokok beszerzése helyett a már meglévő vagy a piacon jelen lévő több száz modell közül válogathatunk. 

Az iPhone SE érintése egyébként más, mint az elődeié, nagyon finom, szaténos érintést ad az üveggyöngyökkel kezelt alumínium felület. A kellemesen tompított, mégis éles megjelenésű szélek révén a fogás kényelmes és stabil. Ráadásul a szélek összhangban vannak a hátoldalon lévő, ragyogó Apple logóval. 

Az iPhone SE processzora, a 64-bites A9 erőforrás megér még néhány gondolatot: teljesítménye azonos az iPhone 6s modellekben lévővel és 2x gyorsabb, mint az iPhone 5s volt. A grafikus teljesítmény, amely szintén nem marad el az iPhone 6s modelltől, 3x-osa az iPhone 5s-nek. A készülék kiegészül az M9 mozgásérzékelő segédprocesszorral, amely sokféle fitnesz funkció alapja, és az energiatakarékosságnak is egyik feltétele - például ha azt érzékeli, hogy nem mozdult el a készülék hosszabb ideje, akkor az antenna nem jelentkezget fel olyan gyakorisággal, a GSM toronyra. 

Az M9 segédprocesszor emellett számolja a lépéseinket, és különféle alkalmazásokkal együttműködve akár alvásunkat és más testi adatainkat is képes követni. 

Az Apple A9 processzora, amely a Touch ID nevű, ujjlenyomat azonosító funkcióval együttműködik, a telefont tökéletesen biztonságossá teszi: a titkosítási kulcsokat a készülék processzorának kívülről nem hozzáférhető enklávéjában zárja el, és csak a számkódot ismerő vagy az ujjlenyomatot viselő személy képes hozzáférni a készülék adataihoz. 

Az iPhone SE modellek két praktikus kapacitással elérhetőek: a könnyedén megfizethető 16 GB-os modell mellett egy nem látványosan drágább, négyszeres kapacitású 64 GB-os verzió is elérhető a termékből. 

iPhone SE Case, Apple Lightning Dock 

Az Apple az iPhone 5s esetén bemutatott egy látványos kínálatot saját, anilinfestett bőrtok megoldásokból. Ezek kvázi utódja az elegáns sötétkék és standard fekete színekben elérhető iPhone SE Case. Az iPhone SE Case nevű termékcsalád a készülék oldalát és hátlapját védi. 

Az iPhone SE Case formázott kialakítású: az oldalsó része merevített, így stabilan tartja a bele helyezett telefont. A hangerő gombok és a bekapcsoló gomb el vannak fedve, a némító gomb szabadon van hagyva, csakúgy, mint a hátoldali kamera és vakuk. Az iPhone SE Case elől picit túllóg a kijelző síkján, így ha arcra tesszük le a telefont, akkor sem érintkezik az üvege a felülettel. 
Bővebben az iPhone SE Case termékcsaládról…

Az iPhone SE Case az iPhone 5 és az iPhone 5s készülékkel is kompatibilis. 

Az iPhone SE elegáns asztali tárolására jópár vonzó megoldás kínálkozik, mint a Just Mobile AluBolt vagy a TwelveSouth HiRise. Ebbe a termékkörbe tartozik az Apple gyári dokk megoldása, az Apple Lightning Dock, amely tok nélkül képes befogadni a készüléket, és a hátoldalán lévő Lightning konnektor révén a gyári kábellel és falitöltővel töltést is biztosít. Emellett további előnye, hogy hang kimenettel is rendelkezik, amely révén egyenletes, torzítás mentes jelerősséggel tudjuk küldeni a hangját erősítőre, multimédiás hangszóróra. Az iPhone SE modellekhez színben tökéletesen illeszkedő Apple Lightning Dock terméket választhatunk. 
Bővebben az színben illeszkedő Apple Lightning Dock termékekről…

Az iPhone 5s Dock az iPhone 5 készülékkel is kompatibilis.