iPhone 8

Az Apple gyönyörű kivitelű, A11 Bionic processzorral szerelt, ragyogó Retina kijelzős telefon készülékei 64 és 128 GB kapacitással.

Indulóár: bruttó 187 990 Ft-tól


Az iPhone 8 kiváló kijelzőjének egyik kellemes vonása, hogy igen kényelmesen lehet rajta olvasni, a betűk élesek, jól olvashatók, a fényerő napsütésben is kielégítő, este pedig képes finoman visszahaloványulni akár automatikusan. Ezt a képességet aknázza ki az ingyenesen letölthető iBooks alkalmazás, amely az iPad terméket ismerők számára nem cseng idegenül: a szoftver révén PDF vagy ePub formátumú elektronikus könyveket olvashatunk az iPhone gyönyörű kijelzőjén. 

Az iPhone iBooks alkalmazása megjeleníti a könyvek borítóját, címét úgy, ahogyan azt az iTunesprogramban megjelenítjük, virtuális könyvespolcunk pedig bármennyi könyvet elbír, az iPhone képernyőjén görgethetünk lefelé, kereshetünk rá könyvek címére vagy tartalmára, és villám gyorsan megtaláljuk a keresett művet. 

Az elektronikus olvasás óriási előnyeit az iPhone is kínálja: bármikor szabadon állíthatunk a betűméreten, így ha túl kicsik a betűk, nagyobbra vehetjük őket, beállíthatunk sárgult lap hatását keltő szépia tónust, szabályozhatjuk a kijelző megvilágítását, így este, a sötétben visszábbvehetjük a fényt, hogy az ne zavarja a szemünket. Igény szerint a könyv betűtípusát is megváltoztathatjuk.

Ami még nagyszerűbb, hogy a könyvek tartalma kereshető, könyvjelzőt tudunk elhelyezni, egy-egy kifejezésre rákereshetünk az iPhone magyar nyelvet is támogató belső szótárában vagy az interneten. Jegyzeteket tehetünk a könyvhöz, kiemelhetünk sorokat, kimásolhatunk részleteket, tetszetős idézeteket. Összességében az olvasás mellett egy sor olyan funkció is életre kel az iBooks programban, amelyre eddig külön médiát használtunk, vagy nehézkesen, több lépésben tudtuk végrehajtani. 

Olvashatjuk ugyanazt a művet az iPad felületén, iPhone készüléken vagy Mac gépünkön is, hiszen az eszközök képesek egymás közt szinkronizálni a jegyzeteinket, és a könyvjelzőket is az iCloud kontónk jóvoltából, így ha éppen az iPhone készüléken olvasunk, akkor az iPad is tovább halad a könyvben oda, ahol éppen tartunk. 

Az Apple iBooks Store szolgáltatása révén jópár ingyenes és megannyi fizetős könyvet tudunk a birtokunkba venni, de az iWork csomagban Mac-re elérhető Pages program segítségével bármilyen szöveges formátumból tudunk ePub formátumot létrehozni akár tartalomjegyzékkel. 
Bővebben a Pages program ePub létrehozási opcióiról…

A másik, rendkívül kiforrott alkalmazás az Apple által kínált iBooks Author alkalmazás, amellyel a nulláról hozhatunk létre multimédiában gazdag ePub kiadványokat, és azokat akár az iBooks Store-ban is publikálhatjuk. 

Az iBooks Author programról szóló magyar nyelvű ekönyvünk…

Az iBooks szoftver az iPhone-on támogatást biztosít a PDF fájlok olvasásához is, így ha nem kívánunk a fájl átalakításával foglalatoskodni, akkor a legelterjedtebb platformfüggetlen formátumot is áttölthetjük az iPhone-ra.