iPhone 7 készülékek

4,6 hüvelykes Retina HD kijelzővel szerelt, A10 Fusion processzorra épülő, 32 GB kapacitású, 802.11ac WiFi és sokoldalú 4G/LTE képességgel rendelkező okostelefon az Apple-től.

Indulóár: bruttó 159 990 Ft-tól


2016. nyarán az Apple iPhone eladásai túlhaladtak az 1 milliárdos példányszámon, amellyel az iPhone készülék minden idők legnagyobb darabszámban értékesített mobiltelefonjává vált. Olyan ikonná, amely hatással van emberek millióinak életére, aktív részese a mindennapoknak, beépül különféle tevékenységekbe, legyen az a kommunikáción túl a fényképezés, videózás, szövegszerkesztés, egészségünk figyelemmel kísérése, árfolyamok nyomon követése. Mindezt a termék kevesebb mint tíz évvel a bemutatása után érte el, amelynek nyomán az Apple méltó frissítést mutatott be szeptemberben a termékvonalon. 

Az iPhone 7 nem változtatja meg alapjaiban azt a formavilágot, amelyet az iPhone 6 és az iPhone 6s esetén megszerettünk. Ez a vékonyság és ez a formavilág bevált, a színek terén azonban bátrabb lett az Apple, és a szokott árnyalatok közül a sötét színűekben mutatott be némi módosítást: a korábbi asztroszürke modell helyett egy matt fekete példány került a kínálatba. 

A fekete árnyalat mellett a népszerű ezüst, arany és rozéarany árnyalatok természetesen továbbra is elérhetőek mind az iPhone 7, mind pedig az iPhone 7 Plus modellek esetén. 

Fontos üzenete az új iPhone generációnak, hogy bár formailag nem tapasztalunk változást a szeretett megjelenéshez képest, az Apple mindent tovább fejlesztett, ami fontos: látványos képességekkel kiegészült új kamera rendszer, minden eddiginél hosszabb akku idő, sztereó hangszórók, széles színskálás kijelző, korlátozott vízállósági paraméter, teljes mértékben digitális hangkimeneti megoldás, megnövelt kapacitások, és persze látványosan fokozódott teljesítmény került a készülékbe. 

Tekintsük át a készülékek fő újdonságait! 

• IP67 részleges vízállóság 

Fröccsenő víz, megázás, buli filmezés közben bekövetkezett összefröcskölődés - több olyan élethelyzet, amelyikben az iPhone készülékünk komoly veszélynek volt kitéve. Ez is az oka, hogy az Apple komoly figyelmet fordított arra, hogy az iPhone új generációja jól tolerálja a vizet. Búvárkodni nem lehet vele, és kimondottan nem arra a célra szolgál a részleges vízállóság, hogy szándékosan vízben használjuk a készüléket, sokkal inkább arra, hogy kibírja az igénybevételt akkor is, ha valami baleset folytán víz éri. Az IEC 60529 szabványnak megfelelő vízállóság révén a vízzel kapcsolatos balesetek jelentős részét túléli az iPhone. Fontos azonban kiemelni, hogyha tartósan víz alatt marad, vagy túl mélyre merül, és nem áll ellen a víznyomásnak, a beázás okozta károkra továbbra sem vonatkozik az Apple garancia! (Forrás: Apple telefonos ügyfélszolgálat.) 

• Új Home gomb mechanikus elemek nélkül 

Az átalakulás egyik kiváltó oka a vízállóság szolgálata volt. Ennek jegyében az új iPhone modellek Home gombra többé már nem mechanikus. Ahogyan az egykori iPod modellek görgetőtárcsája vagy éppen a MacBook ujjkövetője, érezzük a kattintást, de ez nem fizikai elmozdulás, csupán egy visszarezgése az adott alkatrésznek egy rezgő motor jóvoltából. Ez erősebb, több funkciót nyújtó, és természetesen vízálló kivitelt tesz lehetővé. A Home gomb a hitelesítés eszköze is: benne található az ujjlenyomat érzékelő egység. 

• A kor addig legfényesebb iPhone kijelzője 

Ha azt írjuk, 25%-kal fényesebb, mint az iPhone 6s kijelzője, azzal nem mondunk sokat. Amikor azonban nappal használjuk az iPhone készüléket, például tűző napon szeretnénk fényképezni, nagy hasznát vesszük annak, hogy látjuk a kijelzőt, és nem hunyorogva kell szemlélnünk egy kijelzőt. 

• Széles színskálás kijelző 

Az iPhone kijelzője nem csak fényes, de a színei is részletesebbek. Az iMac Retina 5K (2015-től) és az iPad Pro 9,7” után elsőként az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus kapta meg az Apple teljesen új kijelző vezérlését és panelét, amely révén a szokásos sRGB színtérnél valamivel szélesebb színteret képes megjeleníteni a kijelző. Részletgazdagabb, élénkebb, valóshoz közelibb színeket kapunk így! 

Nem mellékes megjegyezni, hogy a mozi világában standard színeket jeleníti meg az iPhone, amely mellesleg 4K kamerával is fel van szerelve a filmezési igényekhez. 

• A10 Fusion processzor - nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztás mellett 

Miközben a telefon készülékünket több és több dologra használjuk évről évre jobb minőségben, nem szeretnénk kompromisszumot kötni az akkumulátor élettartammal és a készülék vékonyságával kapcsolatosan sem. Ez nem kis kihívás elé állítja a fejlesztőket, hiszen úgy kell emelni a teljesítményt, hogy közben ne legyen vastagabb a telefon, és ne is merüljön le pár óra alatt…  

Az Apple A sorozatú processzorai látványosan tudták teljesíteni ezen igényeket, és az iPhone 7 modellekben lévő A10 Fusion chip számítási teljesítménye immáron a MacBook Pro széria mögé zárkózik fel, azaz számítógépet utolérő ereje van az iPhone modelleknek. 

Az Apple teljesen egyedi tervezésű processzorai négymagos kialakításúak, és a rendszer a feladatok függvényében választja ki a használni kívánt magokat: egy pár nagy teljesítményű mag áll rendelkezésre olyankor, ha például 4K videót játszunk vissza vagy rögzítünk, és egy pár extrém energiahatékonyságú mag dolgozik olyankor, ha emailre válaszolunk vagy könyvet olvasunk. Ez magyarázza a Fusion kiegészítést a név mögött: gyakorlatilag két darab kétmagos processzor egysége az A10. 

Az Apple nem mulasztja el az összehasonlító grafikonokat sem: az iPhone 7 A10 Fusion processzora az iPhone 6 A8 processzorához képest 2x gyorsabb, miközben a fogyasztása (a nagy teljesítményű magok használatakor) mindössze egyötöde az iPhone 6 készüléknek! Ez rendkívül komoly fejlesztésnek számít 2 év távlatából! 

A grafikus teljesítmény folyamatosan emelkedik az iPhone modellekben, hiszen a dedikált grafikai segédprocesszor lényegesen hatékonyabb a vizuális megjelenítési feladatokra, mint a processzor, ezáltal a rendszer energiahatékonyságának is kulcseleme. 

Az iPhone 7 grafikus teljesítménye a háromszorosa az iPhone 6 modellének, miközben energiafogyasztása a fele! Ez nem csak a játékok, hanem a professzionális alkalmazások terén is nagy előnyt jelent. 

• Hosszú iPhone akkuidő 

A processzor és a grafikus vezérlő energiahatékonysága révén az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus a valaha volt leghosszabb iPhone akku időt kínálják! Az akkumulátor idő természetesen függ a használati körülményektől, így az Apple nem ad meg kőbe vésett adatokat, de irányadásnak néhány tipikus használati tevékenységet órában kifejeznek: aki már használt iPhone készüléket, érezni fogja, hogy az új modellek jóval tovább bírják majd. Az Apple szerint az iPhone 6s-hez képest az iPhone 7 legalább 2 órával tovább bírja majd, míg az iPhone 7 Plus az amúgy is meggyőző iPhone 6s Plus modellhez képest 1 órával hosszabb akku időt nyújt. 

• LTE Advanced - gyorsabb mobilinternet 

A mobilszolgáltatók legdinamikusabban fejlesztett területe a mobilinternet: egyre nagyobb sávszélesség, egyre jobb lefedettség jellemzi a területet. Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, az újabb antenna technológiák több sávot nyitnak meg az eszközök számára, hiszen a teljesítmény egészségügyi okokból nem lenne növelhető. Az Apple évről évre egyre jobb LTE chipeket helyez a készülékeibe, hogy az újdonságokat a felhasználók kiaknázhassák: az iPhone 7 generációja 450 Mb/s LTE Advanced támogatásával 25 LTE sávhoz képes hozzáférni, és támogatja a VoLTE hang alapú telefonálást is. 

• Képrögzítés 

Az iPhone évek óta a világ legnépszerűbb fényképezőgépe, és immáron a legkedveltebb videókamerája is. Az Apple hagyományosan nem a rivális gyártók megoldását követte, és emelte az egekbe a megapixel számot, miközben a képrögzítés alig fejlődött, hanem a kép alkotásának folyamatát igyekezett jelentősen finomítani. Az iPhone manapság már nem csak az alacsony és középkategóriás fényképezőgépeket utasítja maga mögé, de vannak olyan funkciói, amelyek révén a professzionális világban is helyet követel magának. 

A fényképezés területe oly mértékű fejlődésen esett át az iPhone 7 és iPhone 7 Plus esetén, hogy ezzel a szakterülettel külön lapon foglalkozunk… 

• Teljes mértékben digitális hangátvitel 

Az Apple talán legmerészebb húzása az iPhone frissítés kapcsán a hang kimenet módosítása volt, amely azonban időszerű változása volt a belustult piacnak. 

Az analóg korszak utolsó darabja a készüléken lévő minijack csatlakozó volt, amely évtizedek óta nem változott, és az iPhone tervezésekor mindig egy komoly kötöttséget jelentett a mérnökök számára. 

Az évek alatt a vezeték nélküli, Bluetooth alapú fül- és fejhallgatók elképesztő népszerűségre tettek szert, és manapság már az akku technológia is ott tart, hogy nem kell évente eldobnunk a vezeték nélküli technikát, hanem 3-5 évig is működhet egy lítiumionos akkumulátor. 

Egyes gyártók, mint a JBL pedig bemutattak olyan fülhallgató termékeket, amelyek a Lightning aljzatra építenek, ezáltal digitális-analóg konverzió nélkül dolgozzák fel a jelet, és nyújtanak veszteségmentes hangzást. 

Az Apple is ezt az irányzékot jelölte ki: aki nem kíván Bluetooth hangtechnikát használni, mert aggódik a későbbi akku csere kihívásai miatt, vagy szimplán nem szereti, ha a fején át Bluetooth sugarak járkálnak, annak a gyártó a Lightning alapú hangtechnikát javasolja. 

Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus csomagjának része a Lightning alapú EarPods fülhallgató, de a biztonság kedvéért Lightning-minijack adaptert is mellékel az Apple, ha szeretett régi fejhallgatónktól nem kívánunk megválni, akkor azon keresztül élvezhessük a hangzást. 

• Sztereó hangszórók, nagyobb hangerő 

A minijack csatlakozó elhagyása révén az Apple számára megnyílt a tér arra, hogy több belső fejlesztést hajtson végre: nagyobb kapacitású akkumulátor kerülhetett a készülékekbe, a Home gomb saját rezgő egységet kapott, így szakítani lehetett a mechanikus kivitellel, míg a hangzás jelentősen javult: immáron sztereó hangszórók szólnak, ha az iPhone-ról filmet vagy zenét játszunk, és nagyobb hangerőn élvezhető a kihangosító, ha épp nem tudjuk kézben fogni a telefont. 

• Megemelt kapacitás 

Az iPhone 7 modellek esetén az Apple szakított a 16 GB-os induló kapacitással, helyette minden kapacitást duplázott: 32 GB a legkisebb iPhone kapacitás, míg fölötte a 128 és 256 GB-os kapacitás elérhető. 

Megjegyzés: A kozmoszfekete színű iPhone modellek csak 128 és 256 GB kapacitással kaphatóak. 

A 32 GB-os induló kapacitás sok mindenre elegendő lehet, de a nem túl jelentős árkülönbség okán a négyszeres kapacitás vonzóvá teszi a 128 GB-os méretet is. Az aktív fénykép és videó készítő felhasználók számára pedig a 256 GB-os kapacitás lehet roppant imponáló, hiszen nem kell folyton a tartalmak letöltésével vesződniük, mivel az sokáig kényelmesen megfér a telefonon is. 

És nézzük át azt is, ami megszokott, de az iPhone 7 szériának is fontos adottsága! 

• Biztonság

Az Apple az iPhone 5s készülékben mutatta be a Touch ID funkciót, egy ujjlenyomat alapú hitelesítést, amely minden egyéb hitelesítésnél pontosabb, hiszen kizárólag a készülék felhasználójának ujjlenyomata képes felnyitni a készüléket, a titkosítási kulcsot pedig maga a hardver tárolja el, azaz nem töltődik fel sehová sem.

Egyes esetekben, például szoftver frissítést követően az ujjlenyomat érzékelő is inicializálásra kerül, így ilyenkor jelkód megadása szükséges. Az Apple az egyszerű négyjegyű jelkódok mellé bonyolultabbak használatát is lehetővé teszi. Fontos dolog, hogy a jelkódok beírása külső feltörési kísérlettel nem hajtható végre, ugyanis bizonyos számú sikertelen próbálkozás után egyre hosszabbodó időkorlátot állít az iOS rendszer.
A biztonság témaköréről részletesen egy külön lapon olvasható összefoglaló…

• A legújabb iOS rendszerrel 

Az iPhone 7 újdonságait egy bámulatosan megújult, felhasználóbarát funkciókkal telített iOS 10 rendszerrel aknázhatjuk ki. 

Az Apple több felhasználói szoftvert kiegészített olyan elemekkel, amelyek még személyesebbé teszik a használatot. Ilyen például a Messages / Üzenetek alkalmazás, amelyben kézírásunk mellett sokféle egyedi szimbólumot, az Apple Watch esetén megkedvelt szívverést, különféle érzelmi kifejező eszközöket küldhetünk át. 

A HomeKit rendszer kezdi kiforrni magát, így az Apple egy önálló Home alkalmazásba szedte össze azokat a funkciókat, amelyek a szolgáltatás részét képezik. Kompatibilis hardver elemek adatainak és tudásának egész során fűzhetjük össze egy felületen, akár szobákra lebontva: beállíthatjuk a termosztatot távolról, felkapcsolhatjuk a lámpát a kapualjban, beállíthatjuk a fürdőszoba hangulatvilágítását a hazaérkezésünk előtt. 

Az iOS aktuális változata minden eddiginél jobban központosítja az okos otthonunk kiegészítőit, és nem sok alkalmazásból kell összevadásznunk a funkciókat, hanem egyetlen helyen találjuk azokat. 

Az iOS révén az iPhone az asztalról felemelve felébred, vagyis az Apple Watch készülékhez hasonlóan ha ilyen formán ránézünk, aktiválódik. (A funkció az iPhone 6s-től kezdődően él.) Több hasznos információt azonnal elérhetünk a megújult Notification Center / Értesítési központ felületéről, így például az időjárás előrejelzést vagy a naptárunkat. 

Az iPhone 7 és az iOS használata során folyamatosan tapasztalhatjuk annak előnyét, ami a Mac esetén is az Apple alapvető filozófiája: a hardvert, az operációs rendszert és a legfőbb felhasználói szoftvereket ugyanaz a gyártó készíti. 

• Fitnesz képességek 

Nem a széria újdonsága, de nem lett kevésbé fontos az iPhone új generációja esetén a sportolási képességek sorozata: az A10 Fusion processzor is rendelkezik egy M10 nevű mozgásérzékelő segédprocesszorral, ami külön aktiválás nélkül gyűjt egy sor adatot, és segíti az iPhone általános működését is 

iPhone 7 32 GB - arany Akció

4,6 hüvelykes Retina HD kijelzővel szerelt, A10 Fusion processzorra épülő, 32 GB kapacitású, 802.11ac WiFi és sokoldalú 4G/LTE képességgel rendelkező okostelefon az Apple-től arany színű hátlappal.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

122 039,37 Ft + áfa

Bruttó 189 990 Ft

Bruttó 154 990 Ft