iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

A15 Bionic processzor. 5G vezeték nélküli kapcsolat. Kerámia pajzzsal erősített üveglap. Super Retina XDR kijelző.

Indulóár: bruttó 424 990 Ft-tól


iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

Design és kijelző

Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max megjelenése nagyban hasonlít közvetlen elődjére, ám az Apple a sok-sok belső változtatás és a kamerarendszer minimális elmozdítása mellett két teljesen új árnyalatot is bemutatott sierrakék és alpesi zöld néven. Mindkét páratlan szépségű példány látványos és újszerű: a sierrakék az ég kékjére emlékeztet, és hihetetlenül emelkedett látványt kölcsönöz a megszokott színek mellett, az alpesi zöld az iPhone 11 Pro szériánál már ismert éjzöldnél kicsit élénkebb, világosabb.

Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max Super Retina XDR kijelzői 2.000.000:1 kontraszt arányú, a kisebb modell esetén 460 ppi, a nagyobb modell esetén 458 ppi képpont sűrűségű panelt kaptak. Ez 2532 x 1170 képpontos felbontást jelent az iPhone 13 Pro és 2778 x 1284 képpontos felbontást az iPhone 13 Pro Max esetén. A kijelző fénye is figyelemre méltó: tipikus maximális fényereje 1000 nit, de nagy dinamikatartományú mozgóképek megjelenítésekor akár 1200 nit fényerőre is képes.


iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max alpesi zöld színben


Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülék kijelzője is támogatja a szokásos Apple extrákat: a True Tone kijelző jóvoltából a háttérfényhez igazodik a fehéregyensúly, ezáltal egészségesebbé válik az alvásunk, mert a kijelző nem bombázza a szemünket hideg fényekkel, és nem hiszi azt az agyunk, hogy napfényt lát. Ez a funkció különösen előnyös azok számára, akik késő este még aktívan használják az iPhone készüléket üzenetváltásra, filmnézésre, Apple Books könyvek olvasására.

Komoly fejlesztés és újítás azonban a ProMotion technológia, amely néhány éve jelent meg az iPad Pro szériában, és immáron az iPhone sorozatnak is sajátossága. Ennek révén a kijelző frissítése 10 Herz és 120 Herz között képes adaptívan, a tartalomnak megfelelően változni.

Amikor egy weblapot vagy könyvet olvasunk, a képernyő frissítés akár 10 Herzre leesik. Amikor azonban játszunk vagy szöveget görgetünk, a frissítési ráta felfut akár 120 Herzre is. Ennek köszönhetően hihetetlenül gyors és válaszkész a kijelző, valóban késés nélküli az élmény. Az iOS 15 teljes körű támogatást nyújt a ProMotion technológiához, hogy az élmény páratlanul folyékony és sima legyen.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max


A frissítés frekvenciája azt jelenti, hogy másodpercenként hányszor rajzolódik újra a kijelző tartalma. Vagyis 10 Herz esetén ez csak tízszer történik meg, de 120 Herz esetén százhúsz alkalommal másodpercenként. Az alacsonyabb frekvencia természetesen kisebb fogyasztást is jelent, illetve a kijelző várható élettartamát is növeli.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

Az üvegeket gyártó amerikai Corning cég most tovább fokozta az üvegek ellenállóságát: a Ceramic Shield, azaz magyarul kerámiapajzs marketing nevű megoldás egy nano méretű réteg az üveg felületén. A speciális kristályszerkezet védi és ellenállóbbá teszi az üveg felületét, így a kijelzőre ejtésnél keményebb az ütődésekkel szemben, illetve általánosan jobban reagál a karcolásokra.

A dupla ioncserés eljárás révén az üveg felülete a kisebb karcoknál az eredeti helyzetébe rendeződik vissza, vagyis a karcok képesek eltűnni, mint a modernebb fóliáknál - ez a gyakorlatban természetesen a mikrókarcokra vonatkozik, nem a mély vágásokra.

Továbbra sem érdemes dobálni a készüléket, és a rozsdamentes acél keretről érdemes tudni, hogy akár zsebben is jól össze tud karcolódni, ahogyan az Apple átlátszó polikarbonát tokjaiban is nyomot hagynak rajta a porszemek.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

5G - A terjedő gyors mobilinternet szabvány

Az iPhone 13 sorozat még szélesebb körben és egyre nagyobb lefedettséggel támogatja azt a fajta mobilinternet technológiát, amely valóban képes akár gyors otthoni vagy nyilvános WiFi szintű adatátviteli sebességet biztosítani. Természetesen ehhez lefedettség szükséges, illetve fontos kiemelni, hogy az Amerikai Egyesült Államokban kiépített mmWave technológia a világ más régióiban nem jellemző, tehát az elméleti csúcssebességektől a gyakorlatban általában elmarad az elérés sebessége.

Mindettől függetlenül az Apple szoftveresen és hardveresen úgy alkotta meg az 5G képességet, hogy az maximálisan kiaknázza a szolgáltató nyújtotta lehetőségeket, illetve ahol csak 4G elérhető, ott visszaessen az alacsonyabb fogyasztású LTE hálózatra, és ne merítse feleslegesen a készüléket a nagyobb fogyasztású 5G hardver használatával. Az iOS arra is ügyel, hogy az önműködő frissítések során ne használjon 5G-t, csak LTE-t, ezzel is kímélve az akkumulátort. Míg a FaceTime hívások és a TV tartalmak letöltésekor igyekszik a legnagyobb sávszélességet elérni.

Elő- és hátlapi kamera technológia és LiDAR

Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max még tovább fejlesztette elődje kamera technológiáját, mégpedig a már kialakított megoldások finomításával, továbbfejlesztésével, illetve az iPad Pro modellekben és az iPhone 12 Pro szériában bemutatott LiDAR távolságmérő alkalmazásával, amelyet többek között a fényképezés terén is kiaknáz a rendszer.

A kijelző nyújtotta egységet csupán egy vékonyka sáv töri meg, amely az iPhone 12 szériához képest 27%-kal kisebb lett. Itt minden idők legösszetettebb kamera technológiája kapott helyet: az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülék immáron megszokott, az iPhone X modellekben bemutatott azonosítási mechanizmusa az arcképünk alapján működik, a Face ID nevű technológia segítségével.

Az Apple számára a biztonság és a kényelem egyaránt kiemelten fontos területek a készülékek használata kapcsán. A két fogalom azonban gyakorta szembehelyezkedik egymással: a jelszavak alkalmazása egyáltalán nem kényelmes, a biztonságunk szempontjából azonban elengedhetetlenek. Mi sem kényelmesebb, mint ha nem kell jelszavakat használnunk? Az Apple volt az első cég, amely villámgyorsan működő ujjlenyomat alapú azonosítást tett lehetővé, a több évig fejlesztett, maszkmesterek bevonásával tesztelt TrueDepth kamerarendszer segítségével pedig az arcunk alapján képes azonosítani a rendszer.

A Face ID azonosítás előnye, hogy a gépi tanulás jóvoltából folyamatosan fejlődik, így ha szakállat növeszünk vagy sálat veszünk fel, akkor is tökéletesen azonosít a mechanizmus. Köszönhetően a TrueDepth kamera működési mechanizmusának az azonosítás sötétben is jól működik: a kamerarendszer 30.000 önálló pontot készít az arcunkról, és ez alapján képes azonosítani. Ennek köszönhetően egymillió az egyhez az esélye, hogy valamilyen illetéktelen személy fel tudja nyitni a telefont - ilyen eséllyel van szinte tökéletes hasonmásunk a világban.

Az arckép alapú hitelesítési megoldás akkor működik, ha rápillantunk a telefonra, vagyis nem kell attól rettegni, hogy valaki álmunkban felénk tartja a telefont, és hozzáfér a bizalmas anyagainkhoz. A Face ID természetesen nem csak a készülék zárolásának feloldására alkalmas, hanem a vásárlások során is használhatjuk - egyetlen pillantással jóváhagyhatunk egy App Store letöltést, illetve természetesen Apple Pay fizetésre is alkalmas.

Az előoldali kamera mellett természetesen a készülék hátoldalán lévő professzionális kamerarendszer mozgatja meg leginkább a felhasználók fantáziáját, hiszen az Apple ezt a területet fejleszti talán a legintenzívebben.

A készülékek hátoldalán három kamera, egy széles látószögű, egy ultraszéles látószögű és egy telefotó kamera található, valamint kiegészülnek egy LiDAR szkennerrel, amely lézeres távolságmérésre szolgál.

Az iPhone 13 Pro széria esetén mindegyik kamera, így az előoldali kamera és a hátoldali telefotó kamera, széles látószögű és ultraszéles látószögű kamera is képes éjjeli módban fényképezni: a processzor elképesztő számítási teljesítménye révén az aktuális látvány révén készült fényképeket az eszköz összerakja, így a fényerő értékek összeadódnak, vagyis látványos fotó jön létre nagyon alacsony megvilágítás esetén is.

E területen a LiDAR is bekapcsolódik a műveletbe, ugyanis például alacsony fényerőnél készített portréfotók esetén nem a processzor elemzi a kép témájának távolságát, hanem a LiDAR adatokkal kerül összevetésre a fényképező által látott kép, így már gyenge fényben is tudunk látványos portrékat készíteni. A LiDAR révén az önműködő élesítés (autofocus) hatszor gyorsabb, mint az iPhone 11 sorozatnál volt.

Az iPhone 13 Pro sorozat nagyobb méretű érzékelőkkel és képpontokkal rendelkezik: a 47%-kal nagyobb méretű szenzor ráadásul képes elmozdulni a stabilitás érdekében, tehát nem csak a lencse képes mozdulni a stabil kép érdekében, hanem a szenzor is meg tud mozdulni. (Ez korábban csak a legnagyobb modell sajátossága volt, de az iPhone 13 széria esetén már a teljes termékvonal rendelkezik ezzel a tudással.)

A fényképezés mellett az Apple a mozgóképek terén is fejlesztett a kamerarendszeren: ennek révén például 10-bites színmélységű, Dolby Vision minőségi kategóriájú felvételeket készíthetünk. A hangzatos márkanév nagyobb színmélységet, árnyalatokban gazdagabb felvételt jelent, amelyet az iPhone 12 Pro megnövelt teljesítmény tesz lehetővé.

Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max esetén hatszoros zoom tartományt (2x ultraszéles látószög, 3x optikai közelítés) fed le a kamerarendszer.

A kamerákról és a képalkotásról bővebben egy külön oldalon készítettünk összefoglalót…

A15 Bionic - A mobil iparág leggyorsabb processzora - folyamatosan

Az Apple A-sorozatú processzorai elképesztő teljesítmények elérésére váltak képessé az évek alatt, miközben energiatakarékosságuk egyre javult. Az Apple az ARM (Advanced RISC Machine) architektúra alkalmazásával visszatért a RISC processzorok világába, amely a Mac teljesítmény fölényét biztosított a kilencvenes évek végétől. Az elképesztő fejlesztési ütem jóvoltából a processzorok évről évre jelentős többlet teljesítményt nyújtottak úgy, hogy közben alkalmasak maradtak a mobil eszközökben való, természetesen aktív hűtéstől mentes felhasználásra.

Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max modellekben lévő A15 Bionic processzor elődjéhez hasonlóan hatmagos: két nagy teljesítményű és négy nagy hatékonyságú maggal rendelkezik. A két előbbi akkor aktív, ha kiugró számítási igényű feladatokat kell elvégezni, míg a négy utóbbi dolgozik minden más esetben, amikor kiegyensúlyozott teljesítmény szükséges energiatakarékos üzemelés mellett. Az iOS páratlan intelligenciája, illetve a hardver és az operációs rendszer tökéletes együttműködésének eredménye, hogy az erőforrások ideálisan vannak kiaknázva, így nem merül drámai mértékben a készülék akkor sem, ha aktívan használjuk azt. Számos olyan feladat pedig, amely erőforrás igényes, kifejezetten akkor fut le, amikor nem használjuk a készüléket, és az töltőre van csatlakoztatva - például a Photos / Fotók elemzései, emlékek generálása, arcfelismerés is ilyenkor zajlik le.

Az A15 Bionic processzor 64-bites, úgynevezett System-on-Chip (SoC) megoldás, amelyet az Apple saját mérnökei terveztek kimondottan a cég mobil eszközeibe. A processzor eldőjéhez, az A14-hez hasonlatosan 5-nanométeres tranzisztorokat tartalmaz, amelynek méreteinél valóban atom szintű megoldásokról beszélhetünk. Ez azt jelenti, hogy 11,8 milliárd darab tranzisztort tartalmaz az A15 Bionic CPU. A processzor része a grafikus megjelenítést koordináló chip, a GPU, amely immáron 5 magos, ezáltal 50%-kal hatékonyabb, mint az A14 Bionic chip volt - illetve az Apple megfogalmazása szerint mint bármely okostelefon chip a piacon, de mivel eddig az A14 Bionic volt a leggyorsabb, így azt tekinthetjük összehasonlítási alapnak. Többek között ez a kulcsa az olyan vizuális tartalmak megjelenítésének, mint a kibővített valóság, amikor a valós, kamera által látott térbe virtuálisan tárgyakat, tartalmakat helyezünk el. De számít a GPU teljesítmény például a kamerák Filmszerű mód / Cinematic Mode funkciójának használatakor.

Az A15 Bionic processzornak kiemelten fontos része a korábbi generációk tapasztalatai nyomán tovább fejlesztett neurális motor, amely gyakorlatilag egy segédprocesszor a processzoron belül. A Neural Engine az A15 Bionic esetén a korábbival azonos 16-magos lett. Ez a segédprocesszor vezérli a kamerákat, segíti a kibővített valóság alkalmazások tájékozódását, azonosítja a Face ID működéséhez az arcunkat, és számos egyéb területen egészíti ki a rendszer tudását.

Az A15 Bionic processzor és az iOS 15 operációs rendszer még több területen épít a gépi tanulásra, amelynek hardver oldalát a processzor két új gépi tanulás motorja segíti - teljesítményük tudományos mértékű: több mint tizenötezer-nyolcszáz-milliárd számítást képesek elvégezni másodpercenként. (Igen, 15,8 billió műveletet, amelyet például a Camera / Kamera alkalmazás használ a Deep Fusion technológia alkalmazásakor fényképezésnél.)

A gépi tanulás révén az előoldali TrueDepth kamera adatai alapján folyamatosan frissül az arcunkról készült kép, vagyis javul, gyorsul a felismerés. De olyan területen is segít a gépi tanulás, mint az akkumulátor kíméletes töltése: az iOS 13 új funkciója volt, amely az iOS 15-ben is finomodott, hogy megtanulja a telefonunk töltési szokásait, és ha azt tapasztalja, hogy például éjjel folyamatosan töltőn hagyjuk az eszközt, akkor abban az időszakban lassan tölti az akkut, hogy kíméletesebb legyen hozzá, növelje az élettartamát.

A gépi tanulást a Core ML 3 technológia segíti, amely nyomán a processzor automatikusan a gépi tanulási motorokhoz küldi a számukra értékes információkat, és innen kerülnek azok a processzorhoz, a grafikus processzorhoz vagy a neurális motorhoz továbbításra.

Az Apple egyébként a fejlesztők számára operációs rendszer szinten lehetőséget ad ezen hardveres tudás hatékonya kiaknázásához, így felhasználói alkalmazások és játékok egész sora él ezzel a tudással. Az iOS a legnagyobb kibővített valóság platform minden területen.

Az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max számára a processzor ereje teszi lehetővé, hogy a teljesítmény növekedés révén megjelenhetett a Smart HDR 4 technológia, amely még okosabban képes az ellenfényes képeket részletgazdag módon, információ vesztés nélkül megörökíteni úgy, hogy a kamera sok-sok eltérő beállítással rögzített képét a processzor elemzi, és kombinálja a végeredményben. Ez a képesség volt szükséges ahhoz, hogy az iPhone 13 Pro széria képes legyen Dolby Vision minőségű felvételeket létrehozni: ezek az átlagos színmennyiségnél 60x több árnyalatot képesek rögzíteni, ezáltal lényegesen gazdagabb, élethűbb, élénkebb színképet kapunk. A Dolby Vision felvételek a szokásos 8-bites kódolás helyett 10-bites színmélységet alkalmaznak, ezáltal 700 millió színárnyalatot képesek rögzíteni.

Az A15 Bionic chip kiemelkedő teljesítménye az alapja a mozgókép rögzítési újításoknak is, mint a ProRes formátum támogatása, amely rendkívül erőforrás igényes funkció. Illetve a processzor a kulcsa a Cinematic Mode / Filmszerű mód támogatásának is: a mozgóképeken utólag állítható Bokeh effektus már az állóképeknél is bámulatos paraméter volt, ám ez a páratlan hardver a kezünkben immáron a mozgóképeknél is tud ilyen szolgáltatást, megnyitva számos kreatív kaput a többszereplős felvételek készítése során.

MagSafe - Az Apple forradalmasítja a vezeték nélküli töltést

Az iPhone 8 óta az Apple telefonjait lehetőség van a Qi szabvány szerint vezeték nélkül tölteni. Ez a rendkívül népszerű töltési megoldás azonban hagyományosan lassabb, mint a vezetékes töltés - egyrészt azért, mert az Apple 7,5 Wattban korlátozza a töltésfelvételt, másrészt azért, mert ha nem tökéletes az illeszkedés a tekercs és a töltő között, akkor a töltés hatékonysága látványosan lecsökken. Ez a lassú töltés egyébként az akkumulátornak általában kedvező, de ha gyorsan szeretnénk életet lehelni a telefonunkba, akkor kevésbé szerencsés.

Az Apple felismerte az itt rejlő piaci űrt, és egy régebbi márkanevét leporolva egészen más szerepben is bemutatta a MagSafe kiegészítők sorát. Az iPhone hátlapjába vékony mágnesezhető fémlapokat helyezett, amelyek egyrészt a cég saját MagSafe alapú vezeték nélküli töltőkábelével is összebarátkozik, másrészt külső gyártók számára is nyitva áll a fejlesztés lehetősége ilyen töltő megoldások alkotására. A mágneses kapcsolat révén a töltés a leghatékonyabb, ami elérhető, hiszen a tekercs pontosan a töltő fölé kerül, így a vezeték nélküli áram átvitel a legtökéletesebben zajlik - az Apple saját eszközeivel akár 15 Watt teljesítménnyel, más gyártók kínálatából pedig továbbra is 7,5 Watt teljesítménnyel.

A MagSafe képességet nem csak töltők, hanem tokok és saját kis kártyatartós bőrtok is kiaknázza, az Apple egy egész termékkört épített a márkanév köré.

További népszerű vezeték nélküli töltő megoldások 7,5 Watt teljesítménnyel

Állvány funkcióval is rendelkező Qi töltők:

Twelve South HiRise Wireless vezeték nélküli töltő…

Twelve South PowerPic vezeték nélküli töltő és képkeret…

Asztali fekvő töltő megoldások:

Just Mobile AluBase Wireless…

Moshi Otto Q vezeték nélküli töltő…

AIINO Wireless Charging Base…

Részletes technikai paraméterek

Kijelzők:
• iPhone 13 Pro: Super Retina XDR-kijelző ProMotion techno­lógiával, 6,1 hüvelykes képátlójú, teljes előlapot kitöltő OLED-kijelző, 2532 x 1170 képpontos felbontás, 460 ppi képpontsűrűség
• iPhone 13 Pro Max: Super Retina XDR-kijelző ProMotion techno­lógiával, 6,7 hüvelykes képátlójú, teljes előlapot kitöltő OLED‑kijelző, 2778 x 1284 képpontos felbontás, 458 ppi képpontsűrűség
• Mindkét típus:
Akár 120 Hz-es adaptív frissítési gyakoriságot biztosító ProMotion technológia, HDR‑kijelző, True Tone technológia, széles szín­tartomány (P3), haptikus érintés, 2.000.000:1 kontrasztarány (tipikus), 1000 nites maximális fényerő (tipikus), 1200 nites maximális fényerő (HDR)

FIGYELEM! A nyári hőségben a készülék saját túlmelegedésének elkerülése érdekében a fényerőt drámai mértékben visszaveszi. Ilyenkor a tipikus fényerőnek töredékét biztosítja, amely a tűző nyári napon jelentősen ronthatja a kijelző tartalom érzékelését.

Ceramic Shield előlap, texturált matt üveg hátlap, rozsdamentes acéllal megerősített borítás

Színek: grafit, arany, ezüst, sierrakék, alpesi zöld

Processzor: A15 Bionic chip, 6 magos CPU 2 nagy teljesítményű és 4 energia­hatékony maggal, 5 magos GPU, 16 magos Neural Engine gépi tanulást segítő motor

Kamerák:
12 megapixeles hátoldali kamerarendszer: széles látószögű, ultraszéles látószögű és telefotókamera
Telefotókamera: ƒ/2,8-as fényrekesz
Széles látószögű kamera: ƒ/1,5‑ös fényrekesz
Ultraszéles látószögű kamera: ƒ/1,8‑as fényrekesz, 120°‑os látószög
Háromszoros fix optikai zoom közelítéshez (3x), kétszeres optikai zoom a látószög tágításához (0,5x), hatszoros optikai zoom-tartomány
Éjszakai módú portrék a LiDAR-szkennerrel
Portré mód bokeh effektussal és mélységállítással
Portré­meg­világítás hat effektussal (Természetes fény, Stúdiófény, Kontúrfény, Színpadi fény, Monó színpadi fény, Monó high-key fény)
Dupla optikai kép­stabilizálás (széles látószögű és telefotókamera)
Szenzormozgatásos optikai kép­stabilizálás (széles látószögű kamera)
Hattagú objektív (telefotó és ultraszéles látószögű); héttagú objektív (széles látószögű)
True Tone vaku lassított szinkronizálással
Panorámaképek (akár 63 megapixeles felbontásban)
Zafírkristály objektívvédő
Focus Pixels technológia az összes képponton (széles látószögű kamera)
Éjszakai mód
Deep Fusion
Smart HDR 4
Fotografikus stílusok
Makrofotózás
Apple ProRAW
Széles skálájú színrögzítés fotókhoz és Live Photo képekhez
Lencsekorrekció (ultraszéles látószögű kamera)
Fejlett vörösszem-korrekció
Fényképek geocímkézése
Automatikus kép­stabilizálás
Sorozatfelvételek
Rögzítési képformátumok: HEIF és JPEG

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

Filmszerű mód (Cinematic mode) kis mélység­élességű videók rögzítéséhez (1080p, 30 képkocka/másodperc)
HDR-videók rögzítése Dolby Vision techno­lógiával akár 4K-s felbontásban, 60 képkocka/s sűrűséggel
4K-s videofelvétel (24, 25, 30 vagy 60 képkocka/s sebességgel)
1080p felbon­tású HD-video­felvétel (25, 30 vagy 60 képkocka/s sebességgel)
720p felbon­tású videofelvétel (30 képkocka/s sebességgel)
ProRes-videofelvétel akár 4K felbontásban és 30 képkocka/s sebességgel (128 GB‑os tároló esetén 1080p felbontásban és 30 képkocka/s sebességgel)
Videofelvételek dupla optikai kép­stabilizálása (széles látószögű és telefotókamera)
Videofelvételek szenzormozgatásos optikai kép­stabilizálása (széles látószögű kamera)
Háromszoros optikai zoom nagyításhoz, kétszeres optikai zoom kicsinyítéshez, hatszoros optikaizoom-tartomány
Hangzoom
True Tone vaku
QuickTake-videók
Lassított videók támogatása (1080p felbontás 120 vagy 240 képkocka/s sebességgel)
Time-lapse-videók kép­stabilizálással
Time-lapse-videók Éjszakai módban
Moziminőségű videostabilizálás (4K, 1080p és 720p felbontásban)
Folyamatos automatikus élességállítás videofelvétel közben
8 megapixeles fényképek készítése 4K‑s videó rögzítése közben
Nagyítás lejátszás közben
Rögzítési video­formátumok: HEVC és H.264
Sztereó hangfelvétel

TrueDepth előoldali kamera
12 megapixeles kamera
ƒ/2,2-es fényrekesz
Portré mód tovább­fejlesztett bokeh effekttel és mélységállítással
Portré­meg­világítás hat effekttel (Természetes fény, Stúdiófény, Kontúrfény, Színpadi fény, Monó színpadi fény, Monó high-key fény)
Animoji és Memoji
Éjszakai mód
Deep Fusion
Smart HDR 4
Fotografikus stílusok
Apple ProRAW
Filmszerű mód kis mélység­élességű videók rögzítéséhez (1080p, 30 képkocka/s)
HDR-videók rögzítése Dolby Vision techno­lógiával akár 4K-s felbontásban, 60 képkocka/s sebességgel
4K-s videofelvétel (24, 25, 30 vagy 60 képkocka/s sebességgel)
1080p felbon­tású HD-video­felvétel (25, 30 vagy 60 képkocka/s sebességgel)
ProRes-videofelvétel akár 4K felbontásban és 30 képkocka/s sebességgel (128 GB‑os tároló esetén 1080p felbontásban és 30 képkocka/s sebességgel)*
Lassított videók támogatása (1080p felbontás 120 képkocka/s sebességgel)
Time-lapse-videók kép­stabilizálással
Time-lapse-videók Éjszakai módban
Moziminőségű videostabilizálás (4K, 1080p és 720p felbontásban)
QuickTake-videók
Széles skálájú színrögzítés fotókhoz és Live Photo képekhez
Lencsekorrekció
Retina Flash vaku
Automatikus kép­stabilizálás
Sorozatfelvételek

Face ID
Arcfelismerés a TrueDepth kamerával
Face ID-alapú fizetés üzletekben, alkal­mazásokban és a weben az iPhone‑nal
Fizetés az Apple Payjel Macen indított vásárlásoknál

Vezeték nélküli kapcsolatok
Wi‑Fi 6 (802.11ax) 2x2-es MIMO-támogatással
Bluetooth 5.0 vezeték nélküli technológia
Ultraszélessávú chip a térérzékeléshez5
NFC-olvasó
Express Cards energia­tartalékolással
Gigabites LTE LAA- és 4x4-es MIMO-támogatással
5G (sub-6 GHz)

Helymeghatározás:
Beépített GPS, GLONASS, Galileo, QZSS és BeiDou
Digitális iránytű
Wi‑Fi alapú helyzetérzékelés
Mobilhálózat alapú helyzetérzékelés
iBeacon mikroléptékű hely­meghatározás

Por-, csepp- és vízállóság:
Az IEC 60529-es szabvány szerint IP68‑as besorolású (legfeljebb 6 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe), de por-, csepp- és folyadékkár esetén az Apple nem vállal garanciát, így a felhasználó felelőssége, hogy kiteszi-e ilyen igénybevételnek a készüléket.

Érzékelők:
Face ID, LiDAR-szkenner, Barométer, Háromtengelyes giroszkóp, Gyorsulásmérő, Közelítésérzékelő, Intelligens fényérzékelő

SIM támogatás
nano-SIM és eSIM egyidejű használata duál-SIM funkció igénybevételéhez
Két eSIM támogatása

Rendszerkövetelmények:
Apple ID azonosító (egyes funkciók használatához szükséges)
Internetelérés
A szinkronizálás feltételei Macen és PC-n:
macOS Catalina 10.15 vagy újabb rendszer a Finder alkal­mazással
macOS El Capitan 10.11.6 és macOS Mojave 10.14.6 közötti rendszerverzió az iTunes 12.8‑as vagy újabb verziójával
Windows 7 vagy újabb rendszer az iTunes 12.10.10-es vagy újabb verziójával

A dobozban:
iPhone készülék iOS 15 operációs rendszerrel
1 méteres USB‑C – Lightning kábel
Dokumentáció

Garancia:
• Egy év világgarancia mindenki számára
• Magyarországi fogyasztók számára természetes személy nevére készült számla esetén 3 év belföldi garancia érvényes

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro modellek

128 GB

256 GB

512 GB 

1 TB

iPhone 13 Pro Max modellek

128 GB

256 GB

512 GB

1 TB