iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max

Lenyűgöző tripla kamerákkal rendelkező telefon négy vonzó színben, A13 Bionic processzorral, nagy kontrasztarányú OLED kijelzővel.

Indulóár: bruttó 449 990 Ft-tól


Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max az Apple legtöbb újdonságot felvonultató készülékei, amelyek most valóban professzionális kamerákkal egészültek ki - és persze egy sor olyan képességgel, amelyek a telefon használatának élményét fokozzák, mint a gyorsabb WiFi képesség és akár 30 LTE sáv támogatása, valamint a már megszokott duál-SIM lehetőség. 

Az iPhone 11 Pro külső megjelenésének legfőbb változása elődjéhez képest a hátoldalon található: a készülék üveg hátlapja matt bevonatot kapott, illetve az eddigi két kamera egy harmadikkal egészült ki, a lencsék pedig valamivel nagyobbak lettek. Szembetűnő újdonság az éjzöld szín, amely bátor választás az Apple részéről, ám rendkívül ízléses kivitelű. 

A kamerák terén az eddigi széles látószögű és telefotó lencse kiegészült egy harmadik, ultra széles látószögű lencsével, amely révén közelről is tudunk nagyon sok részletet megörökíteni. 

A kamerákról bővebben egy külön oldalon olvashat…

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max elő- és hátoldali is üveg, mégpedig a Corning cég jóvoltából amerikai gyártmányú ultraerős üveg. A finoman ívelt elemeket egyetlen üveg tömbből sajtolják ki, vágják és formálják. A felületet dupla ioncserével edzik, így még keményebb, és a karcokra a legkevésbé sem fogékony az üveg.

Az iPhone üveg felülete a kulcsa annak, hogy az eszközt vezeték nélkül, úgynevezett Qi szabványú töltőkkel is tudjuk tölteni.

Super Retina XDR Display

Az iPhone készülékek története részben a kijelző technológia folyamatos fejlődésével hozható párhuzamba: javuló kontraszt arány, egyre jobb felbontás és betekintési szög. Az iPhone X volt az első olyan Apple készülék, amelynél az OLED technológia került bemutatásra. Az Apple sokáig várt ennek alkalmazásával, mivel a kezdeti OLED kijelzők névlegesen ugyan nagyon ígéretesek voltak, de a gyakorlatban sokkal fakóbb, gyengébb minőséget nyújtottak, mint a klasszikus LED megvilágítású modellek. Az iPhone X esetén az Apple bemutatta a Super Retina kijelzőt, amely meghatározza a készülék 5,8”-es előlapját, szinte teljes egészében borítva be annak felületét. 

Az iPhone 11 Pro 5,8 hüvelykes, 2436 x 1125 képpontos, 458 ppi sűrűségű Retina kijelzővel rendelkezik, míg a nagyobb iPhone 11 Pro Max 6,5 hüvelykes átlójú, 2688 x 1242 képpontos, 458 ppi sűrűségű panellel. A készülékek 800 nit fényerőt biztosítanak általános használat mellett, de amikor szükséges, akár 1200 nit fényerőre is képesek. Ez általában a nagy dinamikatartományú videófelvételek visszajátszásakor jellemző. (A nit a kandela/négyzetméter fényerősség mértékegység rövid, egyszerűbb elnevezése.)

Az iPhone 11 Pro Super Retina XDR kijelzője 2.000.000:1 tipikus kontraszt arányú, amely azt jelenti, hogy a fekete színek tényleg feketék, és nem csak szín nélkül világító képpontok. Az energiatakarékosság jegyében a fekete szín megjelenítéséhez az Apple kikapcsolja az adott képpontokat, értékes perceket adva az akkumulátor üzemidőhöz - csak ezzel 15%-kal energiatakarékosabb a panel, mint a korábbi széria esetén. Emellett az Apple ragaszkodott a korábbi eredményeihez is, így megőrizte a P3 színskála megjelenítésének képességét. Ez azt jelenti, hogy a klasszikus sRGB skálánál több szín látható, amely főként az élén zöld, narancssárga és piros színeknél látványos.

A P3 színtérről bővebben…

A képek és filmek megjelenítése szempontjából fontos kiemelni, hogy az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max kijelzője nagy dinamikatartományú (HDR) kijelző, amely megfelel a Dolby Vision és a HDR10 szabványoknak. Ennek jóvoltából sokkal természetesebb a tartalmak megvilágítása - az iTunes és a Netflix már kínál HDR filmeket, de a HDR fényképeink megjelenése is egészen más az iPhone 11 Pro kijelzőjén.

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülék kijelzője is támogatja a szokásos Apple extrákat: a True Tone kijelző jóvoltából a háttérfényhez igazodik a fehéregyensúly, ezáltal egészségesebbé válik az alvásunk, mert a kijelző nem bombázza a szemünket hideg fényekkel, és nem hiszi azt az agyunk, hogy napfényt lát. Ez a funkció különösen előnyös azok számára, akik késő este még aktívan használják az iPhone készüléket üzenetváltásra, filmnézésre, Apple Books könyvek olvasására.

Az iPhone 11 Pro Super Retina XDR Display panele képes arra, hogy az energiatakarékosság és a kijelző élettartamának növelése érdekében dinamikusan szabályozza a frissítési frekvenciát. A modern TFT kijelzők 60 Herz képfrissítési rátával üzemelnek, amely azt jelenti, hogy egy másodperc alatt hatvanszor frissül a kijelző a szemünk előtt. Ezt természetesen a szemünk nem érzékeli, hiszen az emberi szem csak a 24 Hz alatti frissítést látja szaggatottnak. Ha azonban a tartalom a képen mozog - például lefelé görgetünk egy weblapon, vagy finom áttűnések animálódnak a fényképeink diabemutatójából -, akkor már előfordulhat, hogy a 60 Herzes frissítést is szaggatottnak látjuk, hiszen a kijelző a mozgással kevert frissítést nem tudja olyan dinamizmussal lekövetni, amit a szemünk igényelne. Erre az eshetőségre alkotta meg az Apple azt a lehetőséget, hogy az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max modellek Super Retina XDR kijelzője akár 120 Herz képfrissítéssel is képes működni, vagyis egy másodperc alatt százhússzor rajzolja újra a tartalmát. Ennek persze csak akkor van haszna, ha valóban mozgások vannak a kijelzőn, vagy például az ujjunkkal végzünk műveleteket, és kritikus fontosságú a gyors visszajelzés az ujjunk mozzanatairól.

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max gomb nélküli előlapján felértékelődik a nyomásérzékeny funkciók lehetőségeinek sora. A kijelző nem csak a bökést érzékeli, hanem a nyomás erősségét is, és másféle funkciót érünk el, ha csak megértjük a kijelzőt, illetve ha lenyomjuk azt. Ezek a tulajdonságok minden rendszeralkalmazásban praktikus funkciókat nyújtanak, és számtalan külső fejlesztő támogatja a nyomásérzékeny gesztusokat. Ezek segítségével sokkal gyorsabban érhetünk el egyes felületeket és szolgáltatásokat: a Camera / Kamera alkalmazással például egy nyomásra rögtön készíthetünk szelfit, portrét vagy lassított felvételt egy gyorsmenünek köszönhetően. Az Apple Books alkalmazásban a legutóbb olvasott könyveinket érjük el, a Messages / Üzenetek alkalmazásban a három leggyakoribb üzenetváltó partnerünket - ugyanezen funkció működik például a Facebook által jegyzett Messanger alkalmazásban is.

TrueDepth kamera

A kijelző nyújtotta egységet csupán egy vékonyka sáv töri meg, ahol minden idők legösszetettebb kamera technológiája kapott helyet: az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülék immáron megszokott, az iPhone X modellekben bemutatott azonosítási mechanizmusa az arcképünk alapján működik, a Face ID nevű technológia segítségével.

Az Apple számára a biztonság és a kényelem egyaránt kiemelten fontos területek a készülékek használata kapcsán. A két fogalom azonban gyakorta szembehelyezkedik egymással: a jelszavak alkalmazása egyáltalán nem kényelmes, a biztonságunk szempontjából azonban elengedhetetlenek. Mi sem kényelmesebb, mint ha nem kell jelszavakat használnunk? Az Apple volt az első cég, amely villámgyorsan működő ujjlenyomat alapú azonosítást tett lehetővé, a több évig fejlesztett, maszkmesterek bevonásával tesztelt TrueDepth kamerarendszer segítségével pedig immáron az arcunk alapján képes azonosítani a rendszer.

A Face ID azonosítás előnye, hogy a gépi tanulás jóvoltából folyamatosan fejlődik, így ha szakállat növeszünk vagy sálat veszünk fel, akkor is tökéletesen azonosít a mechanizmus. Köszönhetően a TrueDepth kamera működési mechanizmusának az azonosítás sötétben is jól működik: a kamerarendszer 30.000 önálló pontot készít az arcunkról, és ez alapján képes azonosítani. Ennek köszönhetően egymillió az egyhez az esélye, hogy valamilyen illetéktelen személy fel tudja nyitni a telefont - ilyen eséllyel van szinte tökéletes hasonmásunk a világban.

Az új hitelesítési megoldás akkor működik, ha rápillantunk a telefonra, vagyis nem kell attól rettegni, hogy valaki álmunkban felénk tartja a telefont, és hozzáfér a bizalmas anyagainkhoz. A Face ID természetesen nem csak a készülék zárolásának feloldására alkalmas, hanem a vásárlások során is használhatjuk - egyetlen pillantással jóváhagyhatunk egy App Store letöltést.

A TrueDepth kamera egy játékos alkalmazási területe az Animoji nevű vicces megoldás: népszerű Emoji karakterek képesek animált módon megjelenni az arcunk mozgását követve a kamera jóvoltából. Az Animoji garantáltan az egyik legtöbb mosolyt előidéző funkciója az iPhone 11 Pro készülék összetett és modern kamerarendszerének.

Bővebben a kamera rendszerről külön oldalon olvashat…

A13 Bionic - A mobil iparág leggyorsabb processzora

Az Apple A-sorozatú processzorai elképesztő teljesítmények elérésére váltak képessé az évek alatt, miközben energiatakarékosságuk egyre javult. Az Apple az ARM (Advanced RISC Machine) architektúra alkalmazásával visszatért a RISC processzorok világába, amely a Mac teljesítmény fölényét biztosított a kilencvenes évek végétől. Az elképesztő fejlesztési ütem jóvoltából a processzorok évről évre jelentős többlet teljesítményt nyújtottak úgy, hogy közben alkalmasak maradtak a mobil eszközökben való, természetesen aktív hűtéstől mentes felhasználásra. 

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max modellekben lévő A13 Bionic processzor elődjéhez hasonlóan hatmagos: két nagy teljesítményű és négy nagy hatékonyságú maggal rendelkezik. A két előbbi akkor aktív, ha kiugró számítási igényű feladatokat kell elvégezni, míg a négy utóbbi dolgozik minden más esetben, amikor kiegyensúlyozott teljesítmény szükséges energiatakarékos üzemelés mellett. Az iOS páratlan intelligenciája, illetve a hardver és az operációs rendszer tökéletes együttműködésének eredménye, hogy az erőforrások ideálisan vannak kiaknázva, így nem merül drámai mértékben a készülék akkor sem, ha aktívan használjuk azt. Számos olyan feladat pedig, amely erőforrás igényes, kifejezetten akkor fut le, amikor nem használjuk a készüléket, és az töltőre van csatlakoztatva - például a Photos / Fotók elemzései, emlékek generálása, arcfelismerés is ilyenkor zajlik le. 

Az A13 Bionic processzor 64-bites, úgynevezett System-on-Chip (SoC) megoldás, amelyet az Apple saját mérnökei terveztek kimondottan a cég mobil eszközeibe. Az A12-höz képest a nagy teljesítményű magok 20%-kal gyorsabbak, de 30%-kal kevesebbet fogyasztanak, míg a hatékony magok 20%-kal gyorsabbak, de 40%-kal kevesebbet fogyasztanak. A processzor része a grafikus megjelenítést koordináló chip, a GPU, amely 20%-kal gyorsabb és 40%-kal kevesebbet fogyaszt. Többek között ez a kulcsa az olyan vizuális tartalmak megjelenítésének, mint a kibővített valóság, amikor a valós, kamera által látott térbe virtuálisan tárgyakat, tartalmakat helyezünk el. 

Az A13 Bionic processzornak is része a korábbi generációk tapasztalatai nyomán tovább fejlesztett neurális motor - ez szintén 20%-kal gyorsabb, és 15%-kal fogyaszt kevesebbet. Ez a segédprocesszor vezérli a kamerákat, segíti a kibővített valóság alkalmazások tájékozódását, azonosítja a Face ID működéséhez az arcunkat, és számos egyéb területen egészíti ki a rendszer tudását. 

Az A13 Bionic processzor és az iOS 13 operációs rendszer még több területen épít a gépi tanulásra, amelynek hardver oldalát a processzor két új gépi tanulás motorja segíti - ezek hatszor gyorsabbak, mint az A12 processzorban voltak, teljesítményük pedig tudományos mértékű: ezermilliárd számítást képesek elvégezni másodpercenként. 

A gépi tanulás révén az előoldali TrueDepth kamera adatai alapján folyamatosan frissül az arcunkról készült kép, vagyis javul, gyorsul a felismerés. De olyan területen is segít a gépi tanulás, mint az akkumulátor kíméletes töltése: az iOS 13 új funkciója, hogy megtanulja a telefonunk töltési szokásait, és ha azt tapasztalja, hogy például éjjel folyamatosan töltőn hagyjuk az eszközt, akkor abban az időszakban lassan tölti az akkut, hogy kíméletesebb legyen hozzá, noövelje az élettartamát. 

A gépi tanulást a Core ML 3 technológia segíti, amely nyomán a processzor automatikusan a gépi tanulási motorokhoz küldi a számukra értékes információkat, és innen kerülnek azok a processzorhoz, a grafikus processzorhoz vagy a neurális motorhoz továbbításra. 

Az Apple egyébként a fejlesztők számára operációs rendszer szinten lehetőséget ad ezen hardveres tudás hatékonya kiaknázásához, így felhasználói alkalmazások és játékok egész sora él ezzel a tudással. Az iOS a legnagyobb kibővített valóság platform minden területen. 

Gyorsöltés vezetékkel vagy vezeték nélkül

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max immáron - végre - Lightning USB-C töltő- és adatkábelt tartalmaz, míg az 5 Wattos töltőjét 18 Wattos USB-C töltőre cserélte az Apple. Ennek segítségével 30 perc alatt akár 50%-ra tölthetjük a teljesen lemerült iPhone-t. A gyorstöltés hatékony, de az akkumulátor kímélését is segíti az iOS - ahogyan a gépi tanulásról szóló részben említésre került, például azzal, hogy megtanulja, mikor hagyjuk tartósan töltőn az eszközt, és olyankor lassabban tölti, hogy kímélje a cellákat. 

Az iPhone 11 és iPhone 11 Pro támogatja a vezeték nélküli töltést is a Qi keretrendszernek megfelelő töltőkkel, mint a kínálatunkban megtalálható számos ilyen asztali és autós kiegészítő. 

Állvány funkcióval is rendelkező Qi töltők:

Twelve South HiRise Wireless vezeték nélküli töltő…

Twelve South PowerPic vezeték nélküli töltő és képkeret…

Autós tartó megoldás:

AIINO autós tartó Qi töltő képességgel…

Asztali fekvő töltő megoldások:

Just Mobile AluBase Wireless…

Moshi Otto Q vezeték nélküli töltő…

XtremeMac fa asztali emelvény Qi töltővel…

AIINO Wireless Charging Base…

Asztali fekvő megoldás beépített akkumulátorral:

Moshi Porto Q vezeték nélküli töltő…

Lightning csatlakozós EarPods fülhallgató

A csomag részét képezi a Lightning csatlakozós, vezetékes EarPods fülhallgató, amely mikrofonnal, lejátszás vezérlő és hangerő szabályozó gombokkal is rendelkezik. Az EarPods részben hallójárati jellegű megoldás, amely azonban éppen annyira nyitott, hogy a külvilág hangjaiból is beengedjen a fülünkbe, így biztonságosan közlekedhetünk vele. A vezetékén lévő gombok kényelmesen elérhetőek és jól kitapinthatóak. A mikrofonjával nem csak beszélgetni tudunk, hanem Siri utasításokat is adhatunk, illetve diktálhatunk üzeneteket, leveleket, szövegeket. A nyomógomb a hívás fogadáson és megszakításon túl a lejátszás elindítását, megállítását, dupla nyomásra tovább léptetést, tripla nyomásra visszafelé léptetést tesz elérhetővé.

Modellek és vásárlás

iPhone 11 Pro Max modellek


Finanszírozási lehetőség vállalkozások és intézmények számára

Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel.

Bővebben a GRENKE tartós bérleti megoldásokról…

Biztosítás és garanciabővítés

Az iJoe.hu AAR nagyon fontosnak tartja, hogy ügyfeleink értékes befektetései a lehető legjobb védelmet élvezhessék, és egy-egy véletlen hiba, kellemetlen baleset miatt ne keletkezzék jelentős kár. Fontos kiemelni, hogy a BusinessBox Vásárlói Gondoskodás keretében a javítás minden esetben gyári alkatrészekkel, az Apple irányelveivel egyező módon kerül elvégzésre, amely nagyon fontos a vásárolt termék élményének hosszú távú megőrzéséhez.

A BusinessBox Vásárlói Gondoskodás nem számol avulással, vagyis ha két és fél évesen sérül meg egy készülék javíthatatlanul, akkor nem a vásárláskori érték 20%-ának kifizetésével rendelkezik a káreseményt, hanem egy típusban és funkciókban azonos termékre történő cserével.  

Garanciabővítési és biztosítási lehetőség az iPhone készülékekre kettő vagy három éves konstrukciókban a BusinessBox Vásárlói Gondoskodás nevű szolgáltatás jóvoltából.

Bővebben a konstrukcióról ezen a lapon olvashat…