QardioArm vérnyomásmérő

Apple HealthKit keretrendszerre épülő okos kiegészítő Bluetooth 4.0 kapcsolattal, könnyedén kezelhető alkalmazással, kis méretű kivitelben az egyszerű mobilizálhatóság kedvéért.

Ár: bruttó 35 000 Ft

A több platformon is elérhető Qardio alkalmazás és a hozzátartozó hardver kiegészítők célja, hogy az Apple Health keretrendszerébe illeszkedve értékes egészségügyi adatokkal lássák el a felhasználókat nap mint nap, segítve ezzel fizikumuk nyomon követését és az egészségesebb életvitelre való áttérést. A termékek kompatibilisek bármely iOS 10 futtatására alkalmas, Bluetooth 4 vagy frissebb technológiát támogató iOS eszközökkel, és együttműködnek az Apple Watch készülékkel is. 

A QardioArm nevű egység a szív egészségére koncentrál azzal, hogy könnyebbé teszi a vérnyomásmérést, és az eredmények nyomon követését az iOS eszközeinken. 

A QardioArm egység a klasszikus módon működik: egy pánt segítségével tudjuk a felkarra illeszteni a levegővel telve megfeszülő egységet, amely Bluetooth technológiával kommunikál a kezünkben lévő iPhone készülékkel. A Qardio megoldása egészségügyileg tesztelt és pontos adatokat mér, miközben a használata sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, illetve mobilizálása egyszerűbb. (A pontosságot az amerikai FDA - Food & Drug Administration -, illetve az Európai Unió illetékes hatósága méri és hitelesíti.) 

Az első feladatunk, hogy a négy darab AAA mini ceruzaelemet behelyezzük a készülékbe. Ezekből gyárilag van a termék mellé csomagolva, később pedig újratölthető elemre cserélhetjük őket valamely prémium minőségű márkából. 

A Qardio alkalmazás letöltését és a legelső párosítást követően a használat igen könnyűvé válik - természetesen némi kézügyességet igényel, ha az ember egymaga szeretné felhelyezni a másik karjára a mérő berendezést, de ez néhány alkalom után már rutinosan kivitelezhető. Az amerikai névtelen felmérési tapasztalatok alapján a Qardio tulajdonosok háromszor gyakrabban mérik meg a saját vérnyomásukat, mint a hagyományos vérnyomásmérők felhasználói, amely egyértelműen a könnyebb használatra vezethető vissza. 

A Qardio alkalmazás arra is fel van készítve, hogy valamely ismerősünk vérnyomását mérjük meg, és képes olyan mérést készíteni, amely nem kerül bele a saját statisztikánkba: erre a célra szolgál a Visitor mode, amikor az alkalmazás tudja, hogy nem a tulajdonos egészségügyi adataihoz kapcsolódó mérést végez. 

A mérés közben a Qardio alkalmazás képes elvonni a figyelmünket, akár diabemutatót tart kedvenc fényképeinkből, hogy a mérés közben izgulós felhasználók figyelmét elvonva valós adatot mérhessen, és ne az izgalom miatt esetleg torzult adatot. 

A Qardio alkalmazás egyébként a cég saját felhő alapú tárhelyén tartja az adatokat, vagyis harmadik fél számára nem teszi hozzáférhetővé, illetve ha valamely eszközünkön bejelentkezünk, akkor ott is el tudjuk érni egy másik eszközünkkel végzett mérésünk eredményeit. Az adatok tehát nem eszközhöz, hanem kontóhoz vannak kötve. Ennek köszönhetően akár az Apple Watch felületéről is hozzáférünk a mérési eredményekhez a dedikált watchOS alkalmazás segítségével. 

Többségünk nincsen tisztában azzal, hogy mit jelentenek a különböző vérnyomási értékek, ezért az alkalmazás egyszerű színkódolást használ annak érdekében, hogy valamilyen utalást adjon arra, hogy a mérési eredmény jó, majdnem jó, odafigyelésre vagy aggodalomra okot adó. 

A Qardio alkalmazás révén lehetőségünk van az adatok megosztására, így ha kellően fejlett infrastruktúrával rendelkezik az orvosunk, akkor alkalmanként át tudjuk küldeni a számára a mérési adatokat, ezáltal tanácsokat tud adni, vagy változtatásokat tud eszközölni az esetleges kezelésünkben. 

A megosztás ezen kívül működik családon belül is: összesen hat eszközhöz tudjuk párosítani a terméket, így ha családtagjaink is szeretnék azt használni, nem kell újabb termékeket megvásárolni, hanem egy QardioArm vérnyomásmérő összesen hat különböző iOS eszközzel képes együttműködni, amelyeket akár hat különböző felhasználó is használhat, és így hat különböző profil alapján kerülnek eltárolásra a mérési adatok. 

Részletes technikai paraméterek

Tömeg: 310 gramm (elemekkel együtt)
Méretek: 140 x 68 x 38 milliméter (összehajtva)
Pánt méret: 22-37 centiméter
Mérés: oszcillometrikus módon önműködő megfeszítéssel és leengedéssel
Mérési zóna: 40-250 mm Hg vérnyomási tartomány és 40-200 szívverési ütem
Felbontás: 1 mm Hg vérnyomás és 1 ütés/perc a pulzus esetén
Szívritmuszavar: beépített érzékelő képesség
Tápforrás: 4 darab AAA 1,5 Voltos elem (a csomagban)

QardioArm - vérnyomásmérő

Apple HealthKit keretrendszerre épülő okos kiegészítő Bluetooth 4.0 kapcsolattal, könnyedén kezelhető alkalmazással, kis méretű kivitelben az egyszerű mobilizálhatóság kedvéért.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

27 559,06 Ft + áfa

Bruttó 35 000 Ft