Just Mobile Highway Turbo autós töltő

Nagy teljesítményű, 18 Wattos USB-C és 12 Wattos USB-A porttal rendelkező autós töltő elegáns alumínium fejjel, minőségi kivitelben a dán Just Mobile cégtől.

Ár: bruttó 12 990 Ft


A Just Mobile dán mérnökei által megálmodott Highway autós töltő termékcsalád éveken keresztül volt az egyik legnépszerűbb választás az iPhone tulajdonosok körében. A cég nem váratott sokáig magára, míg megalkotta az új iPhone modellekhez és iPad Pro készülékekhez egyaránt használható gyorstöltő megoldását USB-C kapuval kiegészülve. A Just Mobile Highway Turbo egyrészt a USB Power Delivery technológiával tölt dinamikusan USB-C kapun keresztül, míg a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiáját alkalmazza az olyan eszközök esetén, amelyek nem támogatják a USB Power Delivery szabványt, de képesek gyorstöltést fogadni. A termék egyik változata Lightning USB-C kábellel is kiegészül, amely révén bármely iPhone és régebbi iPad modellt tudjuk USB-C kapuról tölteni.

A Just Mobile Highway Turbo összesen 30 Watt teljesítményre képes, amelyből 18 Wattot az USB-C kapu tud leadni, 12 Wattos pedig az USB-A kapu. A töltés teljesítményét intelligens chipset vezérli, amely képes kezelni azt az eshetőséget, ha egyszerre két eszközt töltünk, illetve ha azok eltérő módon képesek töltést felvenni - vagyis nem feltétlenül terheli az akkumulátort 12 Watt töltéssel, ha az csak 5 Watt töltés fogadására van felkészítve. Az egység belsejében több pontos védelmi rendszer van, amely biztosítja a túláram és túlfeszültség védelmet, valamint a túltöltés elleni védelmet is. A töltést zöld mikro-LED jelzi a készülék külsején.

A kiváló belső paraméterekhez gyönyörű külső is társul: egyedi mintázatú alumínium fedi a kézzel megfogásra szánt részt, a szivargyújtó belsejébe illeszkedő részt pedig fekete színű - ez 12-24 Volt közötti váltófeszültséget képes fogadni maximum 3 Amper áramerősséggel.

A termék elérhető csak a töltőt tartalmazó változatban, ha saját kábeleinket szeretnénk használni, illetve van Lightning kábelt tartalmazó változata, amely az USB-C Lightning spirálkábel okán igazi különlegesség. Az USB-A kapura természetesen saját Lightning, mikró-USB vagy mini USB kábelt is csatlakoztathatunk.

A Just Mobile Highway Turbo külső fém felülete természetesen védve van attól, hogy statikus áram üljön ki rá, és érintéskor áramütés érhesse a felhasználót, illetve az autókban nyáron jellemző üvegházhatás ellen is van benne túlmelegedés védelem.

Részletes technikai paraméterek

Tömeg: 34,5 gramm
Méret: 3,4 cm x 3,4 cm x 6,5 cm
USB-C kimenet: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1,5A
USB-A kimenet: 5V/2,4A
Kompatibilis USB-C kapuval rendelkező mobil számítógépekkel is, de azokat lassabban tölti, mint a gyári töltőjük.