Just Mobile AluPen

A dán Just Mobile népszerű kapacitív ceruzája az érintőkijelzőkön való alkotásra az ujjat imitáló gumivéggel, vastag kivitelben, ceruza formában, több színben, alumínium alapanyagból.

Ár: bruttó 3 000 Ft

A tollak fejlődése az évszázadok alatt megannyi útvesztőn és irányváltáson keresztülhaladt. Az érintésérzékeny digitális tábla, mint a papír új megnyilvánulása az írás terén a számítógépekre jellemző gépelés mellett újból lehetővé teszi a kézírás és a kézzel készített vázlatok, rajzok létrehozásának lehetőségét. 

A táblaszámítógépek terén piacvezető iPad e szolgáltatást a legfinomabban, a legtermészetesebben kínálja a felhasználók számára. E természetességnek az is része, hogy az ujjunk érintését az eszköz precízen és pontosan leképezi, kiszűri a véletlen tenyér tapintásokat. A Just Mobile AluPen terméke nem könnyű funkciót ígéretével kecsegtet: az ujj mozdulatainak egyszerű, könnyed gesztusait juttatja pontosan és nehézkes használati élmény nélkül az iPadbe. 

A Just Mobile termékeinek elengedhetetlen alapeleme az alumínium alapú formaterv, amelyet a többszörösen elismert dán Tools Design stúdió alkotott. Az AluPen egy kellemes fogású, a '90-es években divatos négyszínű tollak szögletességét idéző érintőtoll az iPadhez. Az eszköz első pillantásra vastag, ez azonban a fogásnál és stabilitásnál igen kedvező tulajdonsága: egyrészt jól meg lehet fogni, másrészt masszív, nem tűnik törékenynek, és azok számára is megengedhető eszköz, akik a táskájukba dobják, és kimondottan szeretnek vigyázni a kiegészítőkre. 

A Just Mobile AluPen vége puha gumi, amely az ujj érintését képes imitálni az iPaden - vagy bármely érintőkijelzős terméken -, ám az ujjunk hegyénél kisebb, ezáltal precízebb. Az iPadre elérhető többféle zseniális rajzoló/író program egyike a Paper, amelyben állítható az AluPen által írt vonal vastagsága. A legvékonyabb vonallal már-már igazi kézírásra van lehetőség. Az AluPen fogása igen kényelmes, és a különféle programban van opció a tenyér érintés figyelmen kívül hagyására - vagyis az iPad érzékeli, hogy írás vagy rajzolás közben a kezünket rajta támasztjuk, és azt figyelmen kívül hagyja.

A Just Mobile tolla könnyen használható. Elsőre talán furcsa, hogy vastagsága miatt nem az a része érintkezik a kijelzővel, amelyre reflexből számítanánk, hanem a közepe, amelyet takar az eszköz vastag megjelenése, de ezt hamar meg lehet szokni. Az AluPen páratlansága, hogy az ember hirtelen megannyi lehetőséget fedezhet fel az iPaden: nem csak gyors jegyzeteket készíthetünk - kreatív szakemberek terveket, gondolatokat, kottákat jegyezhetnek le pár tollvonással -, de az ujjunk helyett megszokott és kényelmes módon tudunk kézírást vagy rajzot tartalmazó dokumentumot készíteni. (Ezt aztán programtól függően tovább küldhetjük levélben is.)

A Just Mobile AluPen puha gumi felülete tartós használatot tesz lehetővé az iPaden, nem sérti annak kijelzőjét, miközben a tartása is kényelmes. A rajzoláson és kézíráson túl akár a gépelésben is tud segíteni, hiszen a gombok lenyomása is egyszerűbb vele az érintőkijelzőn. 

Az Apple az iPaddel egy remekül használható érintőképernyős táblát alkotott, az AluPen azonban visszaadja a tollal írás több évszázados hagyományát, miközben sokféle lehetőséget nyit meg a precíz ábrázolás képességével.