Papernomad rajzolható iPad mini tok

Természetes alapanyagokból készült, papír és biopolimer külsejű, juhgyapjú belsejű, rajzolható felületű, strapabíró tok európai tervezéssel és gyártással, kihúzást könnyítő pánttal

Ár: bruttó 5 000 Ft

A Papernomad fantázianevű termékcsalád a példája annak, hogy természetes alapanyagokból szinte bármit elő lehet állítani, akár egy strapabíró, finom védelmet nyújtó és teljesen egyedivé varázsolható tokot is az iPhoneiPad miniiPadMacBook Air és MacBook Pro modellek számára. A Papernomad tokok vonzóak lehetnek bárki számára, aki fogékony a környezet megóvására, vagy éppen szereti a tökéletesen egyedi megoldásokat! 

A név hallatán az első dolog, ami eszünkbe ötlik, hogy a papír mégis csak papír: elszakad, elázik, és dobhatjuk a szelektív hulladék közé. A termékcsalád ausztriai tervezői azonban ennél hosszabb távra alkották meg az európai gyártású terméket. A Papernomad tokok ugyanis nem csak papírból, hanem különféle biopolimerekből készülnek, éppen azért a papírtól kölcsönzött megjelenésük mellé kiváló szakítószilárdság és vonzó ruganyosság is párosul. 

A biopolimerekről
A biopolimerek olyan mesterségesen előállított anyagok, amelyek kizárólag természetes alapanyagokból készültek, és a műanyagok kiváltását célozzák. A műanyagokkal kapcsolatosan hatalmas problémát okoz a felgyülemlett szemét kezelése és újrahasznosítása. A biopolimerekkel kapcsolatosan megfelelő gyűjtés esetén ilyen gond nincsen, mivel ezek az anyagok a szükséges körülmények között (emelt hőmérséklet) vízre, széndioxidra és humuszra bomlanak el. A biopolimerek akár el is tüzelhetők, mivel nem képeznek káros anyagokat. A Papernomad által alkalmazott biopolimerek alapanyaga kukorica és cukorrépa feldolgozás során keletkező természetes hulladékanyagok feldolgozásából tápiókagyökér hozzáadásával keletkezik.

A külső felület színét tekintve a kartonra emlékeztet, alapanyagában pedig a fent említett többrétegű papír és biopolimerek alkotják. Ennek köszönhetően gyűrhető, hajlítható és bizonyos mértékig téphető is, egyáltalán nem szakad könnyen. A papír további előnye, hogy ha nedvesség éri, megszárad. A Papernomad tokokat azonban nem azért alkotta papír külsejűre a gyártó, hogy barnák maradjanak: a termékcsalád legvonzóbb tulajdonsága, hogy teljesen egyedivé varázsolhatók. Ha van egy ügyes kezű ismerősünk, aki vállalja a feldíszítést, netán gyermekünk firkáit szeretnénk a tokon viselni annak tudatában, hogy a világon senki másnak nincsen ilyen tokja, a Papernomad megoldásai kiváló lehetőséget nyújtanak. A papír alapanyag révén a tok ugyanolyan módon reagál a ceruza, toll vagy éppen vízfesték érintésére, mintha egy rajzlapra szeretnénk alkotni. A vízfesték esetén persze meg kell várni, amíg a mű megszárad, és csak utána használhatjuk egyedi tokunkat. 

Amiatt sem kell aggódnunk, ha kávéfoltos lesz a tok felülete: a papír megszárad, és ezzel is csak egyedibbé válik a termék! 

Az osztrák Papernomad csapat különféle helyekről nevezte el a termékeket: a MacBook Air 11" tok márkaneve Akiko, amely a bécsi Westbahnhof állítólag legjobb szusi bárja, az iPhone 5-ös tok neve Pars, amely a csapat szerint a legjobb bécsi étterem (már ha kedveljük az arab ízeket - a szerk.). A MacBook Air 13" tok Tamakwa névre hallgat, amely egy kanadai nyári kemping Ontarióban. Velence egyik csatorna parti teréről és "sétálóutcájáról" lett Zattere a neve az iPad toknak, amelynek kistestvére, az iPad mini tok így Zatterino. A történelem és a kávé iránt rajongók számára izgalmas a MacBook Pro 13" tok nevének (S. Moser) eredete: Daniel Moser volt az a bécsi polgármester, aki 1625-ben az első kávéház létesítésének engedélyét kiadta. Emlékét őrzi az a kis kávézó, amely éppen a Papernomad irodája alatti földszinten található, és ahol ezen okból kifolyólag a cég kreatív szakemberei gyakorta megfordulnak.

Mindegyik tok közös vonása, hogy sajátos varrás minta kölcsönöz egyrészt ízléses arculatot már akkor is, amikor a tok még nincsen kidíszítve, továbbá biztosít egyfajta állandó tartást. 

A külső megismerése után ismerjük meg a Papernomad termékeinek belsejét is, amely szintén természetes alapanyagú: új-zélandi juhgyapjúból készült, karcmentes anyag. Ez puhán tartja a behelyezett gépet, és nem engedi könnyedén kicsúszni azt. A kihúzást egy pánt segíti, amely gyenge mágnessel tapad a tokhoz akkor, amikor éppen benne van a gép (nem funkciója, hogy megtartsa a kicsúszástól a tokban tárolt terméket!), és mindig a rendelkezésünkre áll, ha a Mac-et vagy iPadet el szeretnénk távolítani a tokjából. A kihúzó pánt kender alapanyagú, teljesen természetes eleme a toknak. 

A Papernomad tokok kereskedelmi kiszerelése is kiváló: egy kartonpapírra vannak elhelyezve, így a megtekinteni vágyók útjába nem gördít akadályokat, a tartó kerete pedig a szelektív hulladékba dobható, vagy kandallóban eltüzelhető. 

A környezetbarát alapanyagok és a dekorálhatóság kreatív szabadsága mellett ne feledkezzünk el ezen tokok fontos előnyéről, mégpedig arról a kiváló védelemről, amelyet használatukkal nyújtanak. A többrétegű papír rendkívül szilárd anyag, így jól véd az él irányú behatásokból, míg a puha zöld gyapjú a nyomások ellen védi jól a benne szállított eszközöket. 

Papernomad rajzolható iPad mini tok Akció

Természetes alapanyagokból készült, papír és biopolimer külsejű, juhgyapjú belsejű, rajzolható felületű, strapabíró tok európai tervezéssel és gyártással, kihúzást könnyítő pánttal
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

2 354,33 Ft + áfa

Bruttó 8 990 Ft

Bruttó 2 990 Ft