iPad Pro Smart Keyboard Folio

Magyar kiosztású billentyűzet állvány funkcióval, illetve elő- és hátoldali védelemmel az iPad Pro méretében.

Indulóár: bruttó 89 990 Ft-tól


Az Apple a 2018-ban megjelent iPad Pro modellekhez teljesen új billentyűzetet mutatott be a Smart Keyboard Folio formájában, amely minden területet lefed, amelyet elődje nem: az iPad Pro modell előlapját és hátlapját is lefedi és szállítás közben védi. Elegáns szénszürke árnyalattal rendelkezik, hogy semleges kiegészítője legyen a stílusos és modern iPad Pro készüléknek. A termék 2020-ban frissült annak érdekében, hogy az újabb, LiDAR érzékelővel és dupla kamerával rendelkező iPad Pro modellekkel is kompatibilis legyen. A most megvásárolható példány immáron az aktuális iPad Pro szériának megfelelően van kialakítva, de kompatibilis marad az előző, egykamerás szériával. 

Az iPad Pro modellekhez alkotott Smart Keyboard Folio termék a kényelmes és dinamikus gépelés magyar kiosztással rendelkező eszköze, amely gyors használatot tesz lehetővé. A Smart Connector segítségével csatlakoztatva folyamatos tápellását kap az iPad Pro modellről - bár klasszikus vezeték nem alkotja, de a Smart Connectoron keresztül fizikai kapcsolata van, így nem tartalmaz akkumulátort és nem kell párosítani, csak csatlakoztatni szükséges, és folyamatosan, szünet nélkül használható. Az iPad Pro felületéhez mágnesesen kapcsolódik, és nem mocorog el róla használat és szállítás közben sem. 

Az iPad Pro Smart Keyboard Folio állvány funkcióval is rendelkezik: kétféle szögben lehet felállítani, így a nyakunk számára kényelmes pozícióba állíthatjuk, mint egy mobil számítógépet.

Az Apple az iPad OS rendszer felületén különféle gyorsbillentyűk használatát is lehetővé tette a Smart Keyboard Folio segítségével, így az alkalmazások közötti váltás macOS rendszerből már ismert Command + Tab billentyűparancsa itt is használható - ez a Mac rendszerek felől érkezők számára alapvető, de a PC világ felhasználói számára is hasznos. Amennyiben meg szeretnénk tekinteni, hogy egy alkalmazásban milyen parancsok érhetőek el, akkor a Command billentyűt kell hosszan nyomva tartani, és egy lebegőablakban a rendszer megjeleníti, hogy mit érhetünk el az adott alkalmazáson belül.

A Safari böngésző pedig egy sor hasznos billentyűparancsot kínál a navigáláson át a kedvencek eléréséig, és különböző hivatkozások megnyitásának helyéig. Az összesen 30 billentyűparancs közül némelyik kifejezetten angol kiosztáson működik, de például a Command + Shift + B segítségével megnyithatjuk a kedvenceink sávját, mint a Mac-en, a Command + 1 segítségével az első, a Command + 9 segítségével az utolsó fülre ugorhatunk, ha több fül van nyitva, a Command + I segítségével pedig levélben tudjuk elküldeni az adott weblapot. És ez csak néhány a 30 hasznos parancsból! 

A Smart Keyboard Folio természetesen ébreszti az iPad Pro modellt felnyitáskor és altatja lecsukáskor, vagyis nem kell erre külön odafigyelnünk. A hátlapján a kamera nyílás szabadon van hagyva, azaz nem akadályozza az iPad Pro kiváló minőségű kamerájának használatát. Ami még zseniális Apple innováció, hogy ha valaki imád olvasni az iPad Pro felületén a Books / Könyvek alkalmazásból, és a kézben tartott iPad Pro modellt álló módban tartja a billentyűzetet hátra hajtva, akkor a készülék ezt érzékeli, és nem kerül lenyomásra véletlenszerűen egy-egy gomb, ha megfogjuk az eszközt olvasáskor, mert a hátrahajtott billentyűzetet automatikusan kikapcsolja a rendszer. Ezzel egy fontos kényelmi funkció marad meg azok számára, akik például az iPad Pro 11" modellen szeretik olvasni kedvenc regényeiket, tudományos értekezéseiket vagy éppen felhasználói segédletüket.

Gyakori kérdések

Az iPad Pro Smart Keyboard Folio biztosít tárolási lehetőséget az Apple Pencil számára? Nem, az iPad Pro Smart Keyboard Folio nem rendelkezik Apple Pencil tárolására szolgáló rekesszel, zsebbel vagy pánttal. 

Az Apple Pencil biztonságosan mágnesesen kapcsolódik az iPad Pro modell oldalához. 

Az iPad Pro Smart Keyboard Folio megvásárolható az iPad Pro 11” és az iPad Pro 12,9” méretében. 

Magyar nyelvű iPad Pro Smart Keyboard a Face ID hitelesítésű összes iPad Pro modellhez