iPad mini 5

Az Apple 7,9 hüvelykes Retina kijelzővel rendelkező, Touch ID hitelesítésű táblagépe. Apple Pencil támogatással.

Indulóár: bruttó 154 990 Ft-tól


Az iPad mini 5 fontos újdonságát jelenti a megújult előoldali kamera, amely révén szebb és nagyobb méretű fényképeket, illetve jobb videókat tudunk készíteni, jobb minőségben tudunk FaceTime hívásokat indítani. Az iPad mini kijelzője kiváló áttekintést nyújtó kereső, vagyis fényképezésre és felvételre való használata abszolút életszerű. 

A termék előoldalán az Apple egy jobb minőségű, 7 megapixeles FaceTime kamerája található. Ez a kamera elsősorban a videó alapú beszélgetéseket szolgálja, kimondottan az internet alapú kommunikációra optimalizált, ideális fényerejű, jól látható, ám de nem indokolatlanul nagy sávszélességet lefoglaló mozgóképet küld tovább. Megfelelő fényviszonyoknál ez a kamera alkalmas arra is, hogy fényképeket, szelfiket készítsünk, és akár a kijelző villanását használjuk vakuként a fotózás során. 

A hátoldali iSight kamera az iPad mini 5 esetén kedvező tudással rendelkezik, amely révén kültéri napfényben igen szép felvételeket és panoráma fotókat is készíthetünk. A 8 megapixeles kamera segítségével nem csak gyönyörű állóképeket örökíthetünk meg, de 1080p felbontású mozgóképeket is. 

A hátoldali kamera 3264 x 2448 képpontos natív felbontásban rögzít, az A12 Bionic chip fejlett képfeldolgozó processzora révén képes a fókuszt az arcokra helyezni, és ott is tartani akár mozgás közben vagy kedvezőtlenebb fényviszonyok mellett is. 

A fényképek készítésének további segédletét jelenti a sorozatkép mód (Burst Mode), amely akkor előnyös, ha mozgásban lévő témáról szeretnénk jó felvételeket készíteni. Az így alkotott képsorozatból aztán kiválaszthatjuk a jól sikerült 5-6 fényképet, amely megőrzi az emléket. 

Az iOS egyik hasznos szoftveres képessége, hogy a kép egy bizonyos részletéhez tudjuk a fehéregyensúlyt igazítani, vagyis ha van egy olyan része a fotónak, amelyet nem szeretnénk sem sötétebb, sem világosabb árnyalatban látni, hanem éppen ideális a megjelenése, akkor annak fehéregyensúlyát rögzíthetjük, hogy a kép további részének egyensúlyát az határozza meg. 

Az állóképek rögzítésének egyik különleges módja a panorámamód, amely igen jól használható az iPad mini készülékkel. Mivel nagyobb a mérete, mint egy telefonnak, stabilabban meg tudjuk fogni, és bemozdulásoktól mentesen, egyenletesen tudjuk körbevezetni. 
Az iOS panorámakészítésről bővebb cikkünk számol be…

Az állóképek kapcsán főként a családi arcképek készítésének lehet remek módja a visszaszámlálás. Az iPad mini készüléket megfelelően pozicionálva elérhetjük, hogy néhány másodperc visszaszámlálás után, megfelelően beállítva készítse el a képet. 

A mozgóképes produkciók készítésének két igazán remek területe is van: az egyik a gyorsított felvétel (Time-lapse video), amikor az iPad mini akár órákig vesz egy helyszínt, és a végeredmény a gyorsan mozgó tartalom sajátos élménye lesz. Remekül mutat ez felhős égbolt, balatoni szabad strand vagy zsúfolt pályaudvar esetén is.

A funkció szinte fordítottjaként fogható fel a 120 fps-ben, azaz a szokásos felvételi képkocka rátánál nagyobb gyorsaságban történő rögzítés, amely révén a normál tempójú visszajátszásnál a felvétel lassítottá válik. Olyan jeleneteket tudunk ezzel különlegesen lassan megörökíteni és visszajátszani, amelyek normál sebességük mellett nem olyan mértékben érvényesülnének, mint extra lassítással: medencébe csobbanás, gőzmozdony hengerének ürítése, hódeszka mutatvány. 

A fényképek megtekintéséhez és a termék általános használatához kapcsolódó fejlesztés az iPad mini esetén a megújult kijelző, amely immáron támogatja az Apple Pencil kiegészítőt, amely révén például a retusálás, a fényképek effektusokkal való ellátása igazán varászlatos élménnyé válik. 

Az úgynevezett teljesen laminált kivitel révén az Apple a három alkotó réteget, az LCD-t (a tényleges kijelző réteget), az érintés érzékelőt és a fedő üveget egyesítették. Ez a termék vékonyítását is elősegítette, de ami fontosabb: 56%-kal kisebb a tükröződés és 44%-kal élénkebbek a színek, mint például az iPad mini 3 esetén.

Az Apple termékvonalán immáron standardnak tekinthető a P3 színskála, vagyis az RGB színeknél gazdagabb, főként a narancssárga, vörös és zöld színeknél további árnyalatokat felmutató színkínálat. Ez akár a mindennapokban előnyt jelenthet, hiszen bárki tud olyan fényképet készíteni, amelynek több árnyalata van, mint amit az olcsóbb TFT panelek megjelenítenek. Az iPad mini 5 ehhez hozzáad további több ezernyi árnyalatot, így kínálva az élőhöz közelítő megjelenést. 

Szoftveres újdonság a TrueTone kijelző, amely az előoldali kamerával együttműködve igazítja a fehéregyensúlyt a háttérhez: ha egy tábortűz mellett olvasunk Artur Rimbaud legjobb költeményeiből, akkor az iPad mini nem fog kékes fehéren sütni, hanem kellemesen meleg árnyalatot vesz fel. Ha azonban napfénynél olvasunk, akkor a fehér színek hófehérek lesznek. A TrueTone funkció révén mindig az aktuális környezethez igazodik az iPad mini kijelzőjének színvilága, amely kíméletes a szemünkhöz, és természetesebbé teszi a csúcstechnikai berendezés használati élményét. 

iPad mini 5 WiFi modellek

iPad mini 5 WiFi + LTE modellek

Előző szériás kifutó modellek korlátozott mennyiségben

iPad mini 4 Wi-Fi 128GB Gold (bontatlan, kifutó termék) Akció Kifutó

iPad mini táblagép 7,9 hüvelykes átlóval rendelkező laminált Retina kijelzővel, Apple A8 processzorral, Lightning csatlakozóval, 128 GB-os tárhellyel, WiFi kapcsolattal.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

94 480,31 Ft + áfa

Bruttó 146 990 Ft

Bruttó 119 990 Ft