Twelve South Compass Pro

Háromféle dőlésszöget támogató, gépeléshez, filmnézéshez és böngészéshez is kiválóan ideális fém iPad Pro tartó elegáns aluszürke színben, mellékelt tokkal a szállításhoz. Kompatibilis a legnagyobb méretű iPad Pro modellekkel is.

Ár: bruttó 18 990 Ft

A Twelve South Compass iPad állványok egy évtizede örvendeztetik meg azokat a felhasználókat, akik egyszerű, könnyen mobilizálható megoldást keresnek az iPad készülék ideális dőlésszögben való használatához. A cég nem csupán átnevezte és megnagyobbította, hanem hosszú évek tapasztalatai nyomán fejlesztette tovább a termékét, és mutatta be a Twelve South Compass Pro állványt, amely bármelyik iPad modellel használható, és a segítségével mindkét kezünkkel a készüléken tevékenykedhetünk, nem kell fognunk a táblagépet.

A Twelve South Compass Pro azon felhasználók számára a legideálisabb, akik mobilan szeretnék használni az állványt is, nem csupán az iPadet. A Compass Pro ugyanis nem egy előre legyártott stabil forma, hanem egy szétnyitható konstrukció, amely többféleképpen tudja megtartani az iPadet, összecsukva pedig alig nagyobb egy vastagabb alkoholos filctollnál, tömege szintén elenyésző, csomagjának pedig egy vékonyka tok is részét képezi, így könnyedén szállíthatjuk a táskánkban - akár az iPad mellett is.

A TwelveSouth Compass Pro terméke egy roppant elegáns és természetesen környezetbarát alapanyagú tartóban érkezik, amely már-már az exkluzív tollak élményvilágát idézi fel. Az eszköz használata igen egyszerű: szétnyitása után kis alsó tartóit kell kinyitni, és máris ráhelyezhetjük az iPad Pro készüléket akár álló, akár fekvő módban.

A szétnyitásnál ügyeljünk arra, hogy a lábakat a maximális fesztávolságig nyissuk ki, mert úgy fog stabilan állni a tartó, s rajta az iPad Pro is. A Compass Pro állvány minden, iPaddel érintkező része gumival van bevonva, így az alumínium nem érintkezik közvetlenül az iPad Pro alu felületeivel.

A TwelveSouth Compass Pro állványon tárolva az iPad remekül használható internet böngészésre, olvasásra, és oldalra fordítva képnézegetésre vagy mozgókép megtekintésére is. Mobil képességei és szétnyithatósága ellenére a Compass Pro állvány stabil, nem borulékony és nem csúszik el az asztal felületén sem. Magasan tartó megjelenésében az iPad ideális lehet a Mac mellett a Sidecar funkció használatához, vagyis a kijelző kiterjesztéséhez.

A Compass Pro elődeihez képest abban tér el látványosan, hogy a hátsó lábának belseje kihúzható, ezáltal emelhető a dőlésszög, vagyis az asztallappal bezárt szög módosítható a kényelmi igényeink szerint. Ezt a képességet nagyon kevés állvány biztosítja a piacon.

A Twelve South mérnökei azonban nem álltak meg ezen a ponton, hanem az újratervezett állványba átültették a korábbi változatok kedvelt képességét, vagyis a gépelési vagy Apple Pencil alapú rajzolási élményhez kapcsolódó szöget: ehhez a hátsó talpat be kell csuknunk, és a belőle nyíló kicsiny támasztékot kell kinyitnunk. Ez kiválóan tartja meg az iPad Pro és bármely iPad készüléket a képernyőn való pötyögéshez és rajzoláshoz, vázlat készítéshez, kézírással való jegyzeteléshez.

Részletes technikai paraméterek

Magasság összecsukva: 18,6 centiméter
Magasság kinyitva: 13-14,3 centiméter dőléstől függően
Szélesség összecsukva: 3,2 centiméter
Szélesség szétnyitva: 15 centiméter
Vastagság: 1,2 centiméter
Tömeg: 230 gramm

Dőlésszögek:
Érintésmentes használathoz, Sidecar funkcióhoz: 52 fok
Normál asztali használathoz, bökésekhez: 43 fok (hátsó támaszték extra elemének visszatolásával)
Gépelés és rajzolás: 15 fok (külön kinyitható támasztékkal)