iPad Air 10,5"

Professzionális tudással rendelkező, 10,5 hüvelyk átlójú, Apple Pencil kompatibilis eszköz Touch ID hitelesítéssel, Smart Connector csatlakozóval.

Indulóár: bruttó 194 990 Ft-tól

Az iPad 9,7” és az iPad Pro 11” közötti űrt az Apple a korábbi sorozatú iPad Pro 10,5” modell helyett 2019. tavaszán egy teljesen új, a köztes igényekhez sokkal inkább igazodó, és jelentősen kedvezőbb árú modellel töltötte be: a friss belső hardverrel rendelkező iPad Air modell elenged néhány dolgot, amely kimondottan a pro vonal igénye, ám beemel több olyan paramétert, amely az általános felhasználás terén is hasznos lehet. 

Az iPad Air modell teste alapvetően az iPad Pro 10,5” megjelenését örökölte meg azzal a különbséggel, hogy nem lóg ki belőle a hátoldali kamera, illetve a tetején nincsenek hangszórók. A mérete ugyanaz a 6,1 milliméteres ultravékony kivitel, a magassága 25 centiméter, míg a szélessége 17,4 centiméter. 

Az iPad Air az iPhone XS sorozatot kiszolgáló A12 Bionic processzorra épül, amely neurális motorral is kiegészül a gépi tanulás érdekében, amely több és több alkalmazásban bővíti a rendelkezésünkre álló funkciókat. Ez a processzor teszi lehetővé, hogy kibővített valóság alkalmazásokat használjunk, tárgyakat helyezzünk el a kamera által látott térben, vagy éppen villámgyorsan feldogozzuk és publikáljuk a fényképezőgépünkről vagy az iPhone modellről letöltött képeket és videókat. 

A termék 10,5 hüvelykes átlóval rendelkező Retina kijelzője TrueTone technológiás, amely révén alkalmazkodik a háttérfényhez a fehéregyensúlya, ezáltal kíméletesebb a szemünkhöz. Az iPad Air kijelzője az Apple által standardizált P3 színskálával rendelkezik, vagyis a klasszikus színskálánál szélesebb, különösen a zöld, piros és narancssárga árnyalatoknál nyújt sokkal változatosabb megjelenést. 

A Lightning csatlakozóval rendelkező iPad Air számos piacon lévő kiegészítővel kompatibilis, az Apple okos megoldásai, például Lightning Digital AV Adapter vagy Lightning SD-kártya olvasó révén extra funkciókkal egészíthetjük ki, de az olyan gyártók, mint az IK Multimedia is kínál számos zenei megoldást, amely a Lightning kapura épül. 

Az iPad Air a Lightning mellett gyors vezeték nélküli kommunikációt kínál: a 802.11ac WiFi akár 866 Mb/s átviteli sebességre képes, amely a mobilinternetes változat esetén gigabit gyorsasági LTE képességgel egészül ki. A mobilinternetes változatba nano-SIM kártyát helyezhetünk, illetve eSIM kártyával is konfigurálhatjuk, amely révén a világ bármely pontján lehetőségünk van mobilinternet hozzáférésre fizikai kártya nélkül is. 

Mindezen paraméterek mellett a készülék 10 óra WiFi használatot és 9 óra mobilinternetes használatot tesz lehetővé az akkumulátora jóvoltából, amely a termék méretét és vastagságát leginkább meghatározza. 

Az iPad Air nem lenne teljes Apple Pencil támogatás nélkül: a ceruza első generációja működik együtt ezzel a készülékkel, amelyet a Lightning kapuba dugva tudunk párosítani az iPad Air modellhez. Az Apple Pencil közelségét érezve az eszközök azonnal kapcsolódnak egymáshoz, és a kezünk, tenyerünk érintése nem zavarja a precíz alkotási folyamatot, mivel az iPad Air kijelzője a ceruza közelségében minden más érintést kiszűr. 

Tipp: Az Apple Pencil szállítására az Apple gyönyörű bőrtokokat kínál, illetve a Twelve South cég PencilSnap nevű mágneses tokjával akár az iPad Air Smart Cover felületéhez is hozzákapcsolhatjuk a ceruzát, kizárva a véletlenszerű elveszítés lehetőségét. 

Bővebben az Apple Pencil bőrtokokról…

Bővebben a Twelve South PencilSnap nevű mágneses bőrtokról…

Az Apple hallgatva a felhasználóira a 200.000 Ft alatti árkategóriában is bemutatott egy olyan paramétert, amely a sokat gépelő felhasználók számára lesz igazán vonzó: az iPad Smart Keyboard nevű billentyűzet támogatását. Ha volt iPad Pro 10,5” modell a birtokunkban, annak billentyűzete is együtt használható az iPad Air 10,5” készülékkel, de a külön megvásárolható billentyűzet is kiváló előoldali védelmet, praktikus állvány funkciót és remek gépelési élményt nyújt. A Smart Connector segítségével kapcsolódó kiegészítő nem igényel semmiféle párosítást, illetve nem tartalmaz akkumulátort, amely évek múltán tönkremegy, a Smart Connector jóvoltából kapja a tápellátást, és azon át zajlik az adatkapcsolata is. 

Az iPad Air Smart Keyboard segítségével egy sor, a Mac-en is használt billentyűparancs válik elérhetővé az iPad felületén: így például a Command + Tab billentyűvel alkalmazások között válthatunk, a Command + X, C, V parancsokkal a kivágás, másolás és beillesztés is végrehajtható. 

Az iPad Air élményének alapvető része a kommunikáció, amelyhez az előoldali 7 megapixeles FaceTime kamera járul hozzá: ennek segítségével az internet kapcsolatot sem túlterhelő, ám kellően jó minőségű videó kommunikációra nyílik mód a WiFi hálózatunk vagy a mobilinternet kapcsolatunk terhére. (A kamera segítségével időzített fényképet és sorozatképet is lőhetünk.)

A hátoldalon az Apple jól bevált 8 megapixeles kamerája található, amely 1920 x 1080 képpontos videófelvételek és szép kültéri fotók készítésére is alkalmas. Az ötelemes lencse hibrid infravörös szűrővel is rendelkezik. A segítségével Live Photo produkciókat, HDR képeket, sorozatképeket, panoráma felvételeket is készíthetünk. 

Az iPad Air élményét az iOS rendszer teszi teljessé, amely a számtalan iPadre optimalizált alkalmazáson túl az Apple remek alkalmazásaival nyújt gazdag felhasználói élményt. Az Apple lehetővé teszi, hogy a kijelzőt két alkalmazás között megosszuk, így például szövegszerkesztés vagy böngészés közben a Messages / Üzenetek alkalmazásban váltsunk közvetlen üzeneteket ismerőseinkkel. 

A készülék ereje révén akár videókat is szerkeszthetünk az iMovie segítségével, vagy remek zenei produkciókat a GarageBand jóvoltából, amely ingyenesen elérhető minden iPad Air vásárló számára. 

Részletes technikai paraméterek

Kapacitás: 64 GB és 256 GB
Méret: 250,6 mm x 174,1 mm x 6,1 mm
Tömeg: WiFi modell - 456 gramm, WiFi + LTE modell: 464 gramm
Doboz tartalma: iPad Air, Lightning-USB töltőkábel (1 méter), 12 Wattos hálózati töltő
Kijelző: 10,5 hüvelyk átlójú, LED háttérvilágítású Multi-Touch Retina kijelző 2224 x 1668 képpontos felbontással, 264 ppi képpont sűrűséggel, széles színskálás (P3) panellel.
Színhőmérséklet állítás: TrueTone technológia szerint a háttérfényhez igazítva
Fényerő: 500 nit
Apple Pencil kompatibilis értinőkijelző
Processzor: Apple A12 Bionic 64-bites CPU, neurális motor a gépi tanuláshoz, M12 mozgásérzékelő segédprocesszor
Hátoldali kamera: 8 megapixeles, ƒ2,4-es fényerejű rekesz, öttagú lencserendszer, hibrid infravörös szűrő, önműködő fókuszálás, HDR, panorámamód, Live Photos képesség, sorozatfelvételek, önműködő képstabilizálás, földrajzi pozíció eltárolása; Videó rögzítése 1080p felbontásban lehetséges, 120 képkocka/másodperces lassított felvételekre van mód, gyorsított felvétel támogatás.
Előoldali FaceTime kamera: 7 megapixeles, ƒ2,2-es fényerejű rekesz, 1080p felbontású videófelvételi lehetőség 30 fps képkocka rátával.
Sztereó hangszórók
Kettős mikrofon
WiFi: 802.11a/b/g/n/ac, egyidejű kétsávos (2,4 GHz és 5 GHz) HT80 MIMO-támogatással
Bluetooth 5.0 technológia
Mobilinternet: UMTS/HSPA/​HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) Gigabites osztályú LTE (sávok: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 28, 29, 30, 34, 38, 39, 40, 41, 46, 66), eSIM támogatás. (A SIM funkció csak adatkapcsolatra használható.) A készülékek nano-SIM befogadására alkalmasak.
Helymeghatározás: Digitális iránytű, WiFi, iBeacon mikroléptékű helymeghatározás, valamint a mobilinternetes modellekben GPS (AGPS) és GLONASS támogatás.
Érzékelők: Touch ID, háromtengelyes giroszkóp, gyorsulásmérő, barométer, intelligens fényérzékelő
Touch ID: Az iPad feloldására, személyes adatok védelmére egyes alkalmazásokban, vásárlásra az Apple különböző bolti felületein
Energiaellátás: 30,2 Wattórás lítiumpolimer akkumulátor akár 10 óra akku idővel a WiFi modell esetén, és 9 óra akku idővel a WiFi + LTE modell esetén, mellékelve 12 Wattos falitöltő.
Kisegítő lehetőségek: VoiceOver, nagyítás, nagyítólencse, diktálás, kapcsolóvezérlés, akadálymentesített feliratozás
Rendszerkövetelmények:
• Apple ID szükséges több szolgáltatáshoz
• iTunes 12.8 vagy 12.9 vagy újabb
• Mac: macOS 10.11.6 vagy újabb
• PC: Windows 7 vagy újabb
Üzemi hőmérséklet: 0-35 °C
Tárolási hőmérséklet: -20-45 °C
Relatív páratartalom: 5-95% nem lecsapodó
Működési magasság: 3000 méterig tesztelve

iPad Air készülékek WiFi kapcsolattal

iPad Air készülékek WiFi és 4G mobilinternet kapcsolattal