iPad 9,7”

9,7”-es iPad, Apple Pencil (első generációs) támogatással.

Indulóár: bruttó 89 990 Ft-tól
9,7”-es iPad, Apple Pencil (első generációs) támogatással.

Az iPad bő fél évtizede jelent egyet a bámulatos minőségű érintőkijelzőn való aktív tevékenységgel, kreatív és produktív alkalmazások dinamikus használatával, hosszú akkumulátor idővel és rugalmas vezeték nélküli kapcsolatokkal, valamint a legmodernebb mobil operációs rendszer használatával.

Kijelző - Apple Pencil támogatással

Az iPad élményének legmeghatározóbb eleme a kijelző. Az Apple tudatosan törekedett rá, hogy a készülék maga legyen az az érintésérzékeny felület, amelyet az ujjunkkal vezérlünk, az előoldal sík üveglapját mindössze a Touch ID azonosításra is alkalmas Home gomb szakítja meg. A 9,7 hüvelykes (24,63 centiméter) átlójú kijelző ideális méret a kézben tartáshoz, olvasáshoz, webböngészéshez. A tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott megjelenítő 2048 x 1536 képpont felbontású, és 264 ppi sűrűségű, amely azt jelenti, hogy a betűk tűéles megjelenésűek, mintha nyomtatott anyagot olvasnánk, nem látszik az apró képpontok négyzet alakú rácsozata. Hogy a kijelző szép maradjon, ujjlenyomat taszító bevonattal is el van látva. 

Az élethű színvilágú kijelző kiváló eszköz a fényképek böngészéséhez, szerkesztéséhez éppúgy, mint a filmnézéshez vagy a prezentációkészítéshez. A részletgazdag megjelenés és a képminőség messze felülmúlja a rivális termékek kínálta látványt.

Az iPad 9,7” 2018 elején frissített változatának legfőbb újdonsága, hogy a kijelző immáron együttműködik az Apple forradalmi beviteli eszközével, az Apple Pencil nevű kapacitív kiegészítővel, amely révén rendkívül pontos rajzokat, vázlatokat, grafikákat készíthetünk, kézírással tehetünk hozzáfűzést számos alkalmazás tartalmához, így akár az iWork csomagon belüli Pages kiadványszerkesztőhöz, a Numbers táblázatkezelőhöz vagy a Keynote prezentációkészítőhöz. Az Apple Pencil révén több alkalmazásban kézírásunk segítségével jegyzetelhetünk, amelyet aztán karakteres tartalommá alakíthatunk, vagyis a klasszikus, kényelmes módon írt tartalmakból továbbküldhető szöveges dokumentum jön létre. 

Az Apple Pencil követése során az iPad kijelzője négyszer sűrűbben tekinti át az érintő felületet, ezáltal késés nélküli, sokkal pontosabb bevitel történik, mintha az ujjunkkal rajzolnánk vagy írnánk.

A külön megvásárolható Apple Pencil kiegészítőről bővebben…

Teljesítmény

Az iPad 2017-ben megjelent változata az Apple A10-es processzorával van felszerelve. Ez a nagy teljesítményű, kétmagos, 64-bites processzor az alkalmazások gyors és folytonos használati élményét biztosítja. Az első iPad modell 2010-es megjelenése óta megannyi oktató alkalmazás, dedikáltan az iPad felületére alkotott könyv, számtalan grafikában gazdag játék és persze óriási erőforrásokat igénylő kreatív programok jelentek meg. Ezek kiaknázásához az A10 processzor kiváló társ, ráadásul osztott képernyővel bizonyos programokat együtt is használhatunk.

Az App Store-ban immáron több mint egymillió dedikált iPad alkalmazás áll a rendelkezésünkre. Ezek olyan programok, amelyek nem az iPhone alkalmazások felnagyított változatai, hanem kifejezetten az iPad felületére alkotott programok.

A mobilinternet kapcsolattal rendelkező modellek kiváló navigációs lehetőségeket kínálnak például a NAVIGON alkalmazás jóvoltából.

Az Apple kreatív zenei programja, a GarageBand immáron a Mac-en futó professzionális Logic Pro X programmal is képes együttműködni, vagyis ténylegesen profi szintre emelhetjük az iPad alapú zenefeldolgozást.

Az IK Multimedia számtalan hardver kiegészítőt kínál az iOS alapú gitározáshoz, billentyűjátékhoz, akusztikus pengetős hangszerek felvételéhez, MIDI források feldolgozásához. Ezekhez szintén dedikált iPad alkalmazásokat érhetünk el és használhatunk az iPad felületén. 

Az Apple kreatív szoftverei révén aktív munkát is végezhetünk az iPad felületén. A Pages kiadványszerkesztővel akár könyvet írhatunk, sokoldalú vizuális effektusokkal, grafikonokkal egészíthetjük ki a művet.

A korábban iWork névre hallgató csomag egyik leginkább kiforrott eleme a Keynote prezentációkészítő, amely révén néhány perc alatt mindenkit lenyűgöző prezentációt állíthatunk össze. Csak a gondolatainkat kell csokorba szedni, és az előre elkészített kellemes megjelenésű témánk alapozzák a sikerhez vezető utat.

Az iBooks alkalmazás jóvoltából új módon fedezhetjük fel az irodalmat, és nehéz papírkötegek cipelése nélkül magunkkal vihetjük a kedvenceinket. Az iCloud kontónk jóvoltából a tartalmak szinkronizálódnak, így ha több Apple készülékünk is van, akkor mindegyiken ugyanazon a lapon fogunk tartani a könyvben, bármelyik készüléken folytatjuk is a félbehagyott olvasást.

Az iPad alján lévő Lightning konnektor sokféle kiegészítő csatlakoztatását lehetővé teszi. A Lightning VGA Adapter segítségével például egy régebbi kivetítő vagy monitor kapcsolata is lehetséges. A Lightning Digital AV Adapter segítségével pedig HDMI megjelenítőre küldhetjük ki az eszköz képét.

Kamerák

Az iPad mérete révén nem kimondottan a zsebből előkapott kamerák körébe tartozik. Előoldali FaceTime kamerája 1,2 megapixeles fotók készítésére alkalmas, és főként a videó csevegés terén jut szerephez. Az Apple kínálta FaceTime kommunikáció biztonságos és egyszerű kapcsolatot biztosít más iOS és Mac felhasználókkal. A hátoldali 8 megapixeles kamera 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas. Sok olyan kreatív alkalmazás van, amely kiaknázza e kamera képalkotó lehetőségeit - vannak például lakberendező programok, amelyek néhány fotó felhasználásával képesek méretarányosan megjeleníti a berendezési tárgyakat, hogy ki tudjuk próbálni a legoptimálisabb megoldást.

Bővebben az iPad 9,7" modellek kameráiról, illetve a fotók legragyogóbb megjelenését kínáló kijelzőjéről…

Könnyű és strapabíró

Az iPad 7,5 milliméteres vékonysága azt sejtethetné, hogy a termék légiessége okán törékeny, ám az Apple bő évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik az ultravékony alumínium formatervek megalkotása terén, és elképesztő szilárdságot alkotott az iPad burkolatába. Az egyetlen darab alumíniumból kimart forma nem csak kellemes tapintású, de kíméletlenül szilárd is.

Mindezt 469 gramm össztömegben kínálja az iPad.

Az Apple a megszokott árnyalatokban alkotta meg az iPad modelleket: a fekete előlappal rendelkező asztroszürke mellett a fehér előlappal rendelkező arany és ezüst hátlappal szerelt modellek elérhetőek.

Gyorsan vezetékek nélkül

Az iPad az első változatától kezdve a vezeték nélküli életmódról szólt. A teljesítmény drámai emelkedésével az Apple képes volt fenntartani a 10 óra akkumulátor időt még úgy is, hogy az iPad mai változata kevesebb mint fele olyan vastag, mint a termék legelső változata.

A gyors vezeték nélküli kapcsolatok alapja a 802.11ac WiFi képesség, amely 866 megabit/másodperc adatátviteli maximumot kínál. Ez tökéletesen alkalmas a hálózatunk kínálta adatforgalom kiaknázására, legyen szó akár AirPlay alapú médiasugárzásról vagy nagyobb fotótömeg szinkronizálásáról. A WiFi chip képes 2,4 GHz-es és 5 GHz-es hálózatokra is csatlakozni, és egyszerre több szálon fogadni és küldeni adatokat (MIMO).

Az LTE képességű változatok a világ szinte minden mobilinternet hálózatára kapcsolódni képesek, és 150 Mb/s átviteli sebességi maximumot kínálnak, amely jócskán felülmúlja a legtöbb szolgáltató által kínált átlagot.

Az iPad aktuális változata a Bluetooth 4.2 szabvánnyal is kiegészül, amely nem csak energiatakarékos és az okos kiegészítők egész sorozatának alapja, de a legújabb hangátviteli szabványok is ebben a keretrendszerben teljesednek ki.


LTE 4G képességű változatok: