iPad (8. generációs)

A legnépszerűbb iPad modell A12 Bionic processzorral, 32 és 128 GB kapacitással, háromféle színben, Apple Pencil 1 és Smart Keyboard támogatással.

Indulóár: bruttó 134 990 Ft-tól


Az Apple néhány évvel ezelőtt újra felfedezte, hogy a felhasználók mit szeretnek az iPadben, és az iPad 9,7” modellek fejlesztésével megteremtették a piac legsikeresebb táblagépeit - ezek az eszközök aztán dinamikus fejlődésnek indultak, 10,2 hüvelykre növekedtek, és továbbra is megfizethető kategóriában maradtak. 

Míg a professzionális igényekre a csúcs iPad Pro termékvonalat kínálja a cég, addig az általános felhasználásra megalkották az eddigi legmodernebb iPad alapkonfigurációt, amely magában foglalja a legkívánatosabb képességeket, mint az Apple Pencil támogatás, a nagyobb méretű kijelző élménye, valamint a Smart Connector révén az iPad Smart Keyboard használatának lehetősége, és a külső billentyűzeten való gépelés opciója. Továbbá 2020-ban az iPad 10,2" modellekben bemutatkozott a modern A12 Bionic processzor, amely a Neural Engine révén olyan extrákkal egészíti ki az alap iPad konfiguráció élményét, mint a gépi tanulást hasznosító alkalmazások lehetőségei.

A megszokott 10,2" kijelző - Apple Pencil támogatással

Az iPad nyolcadik generációjának immáron megszokott eleme a korábbinál nagyobb méretű, 10,2 hüvelykes kijelző, amely 2160 x 1620 képpontra növelte a rendelkezésünkre álló területet. Ennek egyik oka, hogy az Apple Pencil segítségével lenyűgöző rajzos és kézírásos produktumokat hozhatunk létre, másrészt pedig az, hogy az iPadOS operációs rendszer hasznos új lehetőségeit még aktívabban használhassuk. 

Az iPad élményének legmeghatározóbb eleme a kijelző. Az Apple tudatosan törekedett rá, hogy a készülék maga legyen az az érintésérzékeny felület, amelyet az ujjunkkal vezérlünk, az előoldal sík üveglapját mindössze a Touch ID azonosításra is alkalmas Home gomb szakítja meg. Hogy a kijelző szép maradjon, ujjlenyomat taszító bevonattal is el van látva. 

Az élethű színvilágú kijelző kiváló eszköz a fényképek böngészéséhez, szerkesztéséhez éppúgy, mint a filmnézéshez vagy a prezentációkészítéshez. A részletgazdag megjelenés és a képminőség messze felülmúlja a rivális termékek kínálta látványt.

 Az Apple Pencil révén több alkalmazásban kézírásunk segítségével jegyzetelhetünk, amelyet aztán karakteres tartalommá alakíthatunk, vagyis a klasszikus, kényelmes módon írt tartalmakból továbbküldhető szöveges dokumentum jön létre. Ha a lezárt képernyőt az Apple Pencil segítségével érintjük, azonnal a Notes / Jegyzetek alkalmazás üres lapja áll rendelkezésünkre, és máris jegyzetelhetünk. Az Apple ezen alkalmazását sokféle extrával fejlesztette annak érdekében, hogy az Apple Pencil felhasználói még könnyebben húzhassanak egyenes vonalakat vagy rajzolhassanak szabályos alakzatokat. 

Az Apple Pencil követése során az iPad kijelzője négyszer sűrűbben tekinti át az érintő felületet, ezáltal késés nélküli, sokkal pontosabb bevitel történik, mintha az ujjunkkal rajzolnánk vagy írnánk.

A külön megvásárolható Apple Pencil kiegészítőről bővebben…

Smart Connector - Billentyűzet támogatás a gyors gépelési élményhez

Az iPadOS operációs rendszer megjelenése révén az iPad még közelebb került a teljes értékű számítógéphez. Egy számítógépen azonban gyakran és dinamikusan gépelünk, lehetőleg anélkül, hogy le kellene pillantanunk a billentyűkre. A kijelzőn gépelés tehát erre nem optimális, az Apple által alkotott Smart Keyboard azonban vonzó megoldást jelent. Erre az igényre reagálva az Apple az iPad hetedik generációtól kezdődően használhatóvá tette a piacon már jelen lévő, az iPad Pro 10,5” modellekhez kiadott, az iPad Air 3 (10,5”) modellekkel is használható Smart Keyboard terméket, amely kompatibilis az iPad 10,2” modellekkel is, ráhelyezve védi a készülék előlapját, kihajtva pedig állványként is funkcionál. 

A teljes értékű magyar billentyűzeten gyorsan és hatékonyan alkothatunk hosszú szövegeket, weblapokat, könyveket, dolgozatokat, jegyzeteket készíthetünk, hozzászólhatunk egy Facebook bejegyzéshez, válaszolhatunk a leveleinkre - mintha egy számítógépen tennénk azt. 

Bővebben az iPad Smart Keyboard termékről…

Teljesítmény új alapokon - A12 Bionic processzor

Az iPad 10,2” az iPhone XS és iPhone XS Max modellekben bizonyított Apple A12 Bionic processzorral van felszerelve. Ez a nagy teljesítményű, hatmagos, 64-bites processzor az alkalmazások gyors és folytonos használati élményét biztosítja bámulatos videó teljesítménnyel a játékok területén, és kiegészülve a Neural Engine nevű segédprocesszorral, amely a gépi tanulás alapja. 

Az első iPad modell 2010-es megjelenése óta megannyi oktató alkalmazás, dedikáltan az iPad felületére alkotott könyv, számtalan grafikában gazdag játék és persze óriási erőforrásokat igénylő kreatív programok jelentek meg. Ezek kiaknázásához az A12 Bionic processzor kiváló társ, ráadásul osztott képernyővel bizonyos programokat együtt is használhatunk.

Az App Store-ban immáron több mint egymillió dedikált iPad alkalmazás áll a rendelkezésünkre. Ezek olyan programok, amelyek nem az iPhone alkalmazások felnagyított változatai, hanem kifejezetten az iPad felületére alkotott programok.

Az Apple kreatív zenei programja, a GarageBand immáron a Mac-en futó professzionális Logic Pro X programmal is képes együttműködni, vagyis ténylegesen profi szintre emelhetjük az iPad alapú zenefeldolgozást.

Az IK Multimedia számtalan hardver kiegészítőt kínál az iOS alapú gitározáshoz, billentyűjátékhoz, akusztikus pengetős hangszerek felvételéhez, MIDI források feldolgozásához. Ezekhez szintén dedikált iPad alkalmazásokat érhetünk el és használhatunk az iPad felületén. 

Az Apple kreatív szoftverei révén aktív munkát is végezhetünk az iPad felületén. A Pages kiadványszerkesztővel akár könyvet írhatunk, sokoldalú vizuális effektusokkal, grafikonokkal egészíthetjük ki a művet.

A korábban iWork névre hallgató csomag egyik leginkább kiforrott eleme a Keynote prezentációkészítő, amely révén néhány perc alatt mindenkit lenyűgöző prezentációt állíthatunk össze. Csak a gondolatainkat kell csokorba szedni, és az előre elkészített kellemes megjelenésű témánk alapozzák a sikerhez vezető utat.

Az Apple Books alkalmazás jóvoltából új módon fedezhetjük fel az irodalmat, és nehéz papírkötegek cipelése nélkül magunkkal vihetjük a kedvenceinket. Az iCloud kontónk jóvoltából a tartalmak szinkronizálódnak, így ha több Apple készülékünk is van, akkor mindegyiken ugyanazon a lapon fogunk tartani a könyvben, bármelyik készüléken folytatjuk is a félbehagyott olvasást.

Az iPad alján lévő Lightning konnektor sokféle kiegészítő csatlakoztatását lehetővé teszi. A Lightning VGA Adapter segítségével például egy régebbi kivetítő vagy monitor kapcsolata is lehetséges. A Lightning Digital AV Adapter segítségével pedig HDMI megjelenítőre küldhetjük ki az eszköz képét.

Kamerák

Az iPad mérete révén nem kimondottan a zsebből előkapott kamerák körébe tartozik. Előoldali FaceTime kamerája 1,2 megapixeles fotók készítésére alkalmas, és főként a videó csevegés terén jut szerephez. Az Apple kínálta FaceTime kommunikáció biztonságos és egyszerű kapcsolatot biztosít más iOS és Mac felhasználókkal. A FaceTime kapcsolat révén WiFi alapon gyakorlatilag ingyenes telefon és videó hívásokat hajthatunk végre, míg mobilinternet használat mellett az adatforgalmi csomagunk terhére kommunikálhatunk 3G és LTE hálózatokon. E célra tökéletes az előoldali kamera, hiszen felbontása a beszélgetési élmény során megfelelő képet biztosít. 

FaceTime beszélgetés közben egyébként bármikor válthatunk kamerát, és átfordíthatjuk a rögzítést a hátoldali kamerára is.

A hátoldali 8 megapixeles kamera 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas. Sok olyan kreatív alkalmazás van, amely kiaknázza e kamera képalkotó lehetőségeit - vannak például lakberendező programok, amelyek néhány fotó felhasználásával képesek méretarányosan megjeleníti a berendezési tárgyakat, hogy ki tudjuk próbálni a legoptimálisabb megoldást.

Az Apple az utóbbi években nagyon komoly fejlesztéseket hajtott végre az úgynevezett kibővített valóság világában. Ha például az apple.com oldalt felkeressük egy iPad segítségével, és ott megnézünk egy iPad vagy iPhone terméklapot, lehetőségünk van a kibővített valóság használatával a tényleges környezetünkben elhelyezni az adott terméket, amely megfelelő térkalibrálás okán a valós környezetünkben helyezhető el - ezzel például megnézhetjük, hogy hogyan mutatna az asztalunkon egy iPad, vagy éppen mennyire mutat jól az asztalunkra helyezve az Apple Pro Display XDR. 

A kibővített valóság használatának egyik kulcsa az A12 Bionic processzor, a másik pedig a hátoldali kamera. 

Gyorsan vezetékek nélkül

Az iPad az első változatától kezdve a vezeték nélküli életmódról szólt. A teljesítmény drámai emelkedésével az Apple képes volt fenntartani a 10 óra akkumulátor időt még úgy is, hogy az iPad mai változata kevesebb mint fele olyan vastag, mint a termék legelső változata.

A gyors vezeték nélküli kapcsolatok alapja a 802.11ac WiFi képesség, amely Gigabit közeli adatátviteli maximumot kínál. Ez tökéletesen alkalmas a hálózatunk kínálta adatforgalom kiaknázására, legyen szó akár AirPlay alapú médiasugárzásról vagy nagyobb fotótömeg szinkronizálásáról. A WiFi chip képes 2,4 GHz-es és 5 GHz-es hálózatokra is csatlakozni, és egyszerre több szálon fogadni és küldeni adatokat (MIMO) a HT80 sávkiosztás jóvoltából.

Az LTE képességű változatok a világ szinte minden mobilinternet hálózatára kapcsolódni képesek, és Gigabit átviteli sebességi maximumot kínálnak, amely jócskán felülmúlja a legtöbb szolgáltató által kínált átlagot. (A szolgáltatás minősége régiónként eltérhet.) Az iPad 10,2” nano-SIM kártya befogadására alkalmas, de egyes szolgáltatóknál eSIM képességgel is konfigurálható, vagyis nem szükséges valódi SIM kártyát behelyeznünk, hanem elegendő a szolgáltató által biztosított QR-kódot lefotózva konfigurálni a készüléket. 
Az iPad aktuális változata a Bluetooth 4.2 szabvánnyal is kiegészül, amely nem csak energiatakarékos és az okos kiegészítők egész sorozatának alapja, de számos hangátviteli szabvány is ebben a keretrendszerben teljesedik ki.

iPad vásárlás

A termék komponenshiány miatt a szokásosnál lényegesen hosszabb szállítási idővel érhető el! 

WiFi, 32 GB

WiFi + LTE, 32 GB

WiFi, 128 GB

WiFi + LTE, 128 GB

Grenkeleasing megoldások

Cégek, egyéni vállalkozások és önkormányzatok számára kedvező, tervezhető finanszírozási megoldás információ technológiai eszközök beszerzésére a konstrukció végén egyszerű megvásárlási lehetőséggel. 24, 36, 48 és 60 hónapos futamidővel.

Bővebben…