XtremeMac Tango Bar

USB csatlakozású digitális hangprojektor az iMac talpára tervezve.

Ár: bruttó 22 000 Ft

Az iMac és Apple kijelző termékekhez sokféle hangszóró megoldás létezik, talán e téren a leginkább jól ellátott piac. Az XtremeMac két igényre reagálva alkotta meg Tango Bar hangszóróját: a helytakarékos felhasználók számára tökéletes kiegészítő az iMac alá, míg a minimalista arculatot kedvelőket megoldások sorozata kényezteti el az iMac-en való zenehallgatás közben. 

Az XtremeMac Tango Bar tervezését tekintve kifejezetten az iMac és Apple kijelző talpán való elhelyezést célozza: szélessége a 21,5 hüvelykes modellt követi, de nagyszerűen mutat az ennél nagyobb iMac-ek talpán is. A Tango Bar kicsiny talpai éppen annyira emelik a hangszórót, hogy ne az iMac talpán billegjen, hanem affölé helyezkedjen el. A talpak színe, vastagsága és formája az egységes arculatot hivatott erősíteni. Maga a produktum remekül mutat: mind a kijelzők feketéjével, mind pedig az iMac szürke fémházával jól harmonizál az igényes kialakítású szürke hangszórórács, amely a Tango Bar elejét fedi. 

A jól eltalált megjelenéshez társul a csatlakozófelületek igényessége: a Mac-kel való használat során az XtremeMac Tango Bar USB kapcsolaton keresztül kapja mind a tápellátást, mind a zenei információt a számítógéptől. Vagyis végig digitális formában kerül átadásra a hang, és nem kell külön konnektor a tápellátásnak. 

Az XtremeMac tervezői arra is ügyeltek, hogy a szokásos olcsó USB-s hangszórókhoz hangzásbeli többletet adjanak, így a Tango Bar belsejében lévő hat hangszóró kifejezetten az alacsony tápellátásra optimalizált termék, fogyasztása mindössze 10 Watt. A hat egységből két pár magassugárzó és egy pár teljes skálás középsugárzó nyújtja a kellemesen telt hangot. Az XtremeMac nem erőltetett a vékony, rúd alakú termékbe mélysugárzót , amely elvette volna a többi hangszóró helyét, ellátását és erejét, a középsugárzó biztosítja a mélyhangzást is, de nyitva van a különálló mélynyomó csatlakoztatásának lehetősége: az e célra jelen lévő mono SUB kimenet révén akár egy nagy teljesítményű mélynyomót is csatlakoztathatunk a rendszerhez, amelyet a földön elhelyezve nem bontjuk meg a helytakarékos íróasztal iránti igényt. 

A Mac-hez csatlakoztatott USB-s hangtechnikát a régebbi rendszerek önműködően kiválasztották. A macOS újabb verzióiban vagy önműködően kiválasztják, vagy manuálisan a System Preferences / Rendszerbeállítások program Sound / Hang paneljének Output / Kimenet felületén kell egy kattintással megjelölnünk, mint kimeneti hangeszköz. (A kimeneti hangeszközök hangereje egymástól eltérő, és azokat külön rögzíti a rendszer, így elképzelhető, hogy egy újonnan csatlakoztatott eszköz a korábbi rendszerhangerőnél magasabb vagy alacsonyabb hangerőn fog megszólalni. Erre a csatlakoztatáskor célszerű felkészülni, és lehetőleg csak a hangerő beállítása után elindítani a lejátszást.) 

Az XtremeMac Tango Bar ugyan kézenfekvő választás egy iMac vagy egy Apple Thunderbolt Display lábánál, de természetesen bármilyen más forrással is használható USB tápellátásról. Csatlakoztathatjuk az iPhone vagy iPad gyári töltőjéhez, de akár allocacoc PowerCube elosztó USB portjához is, megkapja a szükséges tápellátást, és a hátán lévő minijack bemenet révén analóg forrásból - tehát például iPod, iPhone, iPad hang kimenetéről - tudunk rá jelet küldeni, és élvezhetjük a hangját a mobil eszközeinkről is.

A termék rendelkezik egy minijack kimenettel is, amely akkor praktikus, ha a Mac kimenetét már használjuk egy másik hangeszköz csatlakoztatására, és nem akarjuk az iMac hátán gerjedést kockáztatva cserélgetni a kimeneteket, de szeretnénk például fejhallgatón zenét hallgatni a gép előtt. A minijack csatlakozó használatával az XtremeMac Tango Bar kikapcsolja a hangszóróit, és csak a minijack hangkimeneten át küld jelet. 

Az XtremeMac Tango Bar megvásárolható az iJoe.hu-tól. Ára egy év garanciát tartalmaz. 

XtremeMac Tango Bar Akció

Az iMac modellek talpára helyezhető, a kijelző alá illeszkedő USB-s hangszóró mélynyomó csatlakoztatási lehetőséggel, fejhallgató kimenettel, potméterrel.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

17 322,83 Ft + áfa

Bruttó 28 990 Ft

Bruttó 22 000 Ft