Moshi Spatia AirPlay hangszóró

Egyedi formatervezésű, nagy teljesítményű USB töltést is biztosító AirPlay hangszóró a Moshi cégtől Két darab D osztályú erősítőre épül a technika, amely összesen öt hangszórót tartalmaz.

Ár: bruttó 109 990 Ft

A hangtechnika terén nem a Moshi az első cég, amelyik a legtöbb embernek eszébe ötlik, a márka azonban tudatos tervezési és fejlesztési értékei révén bizonyosan meghatározóvá válhat azok mindennapjaiban, akik megismerkednek a gyártó termékeivel. A Moshi nem gyárt a gagyitól a csúcskategóriáig mindenféle terméket, hanem egy-egy olyan egységet mutat be, amely magán hordozza a vállalat által képviselt alapvető jellemzőket, mint az átgondolt és egyedi formavilág, valamint a kiemelkedő minőség. Ebbe az irányzatba illeszkedik a Spatia nevű hangszóró, amelynek látványa semmi máshoz nem hasonlítható, a hangzása pedig garantáltan magára irányítja a tekinteteket is. 

Formaterv

A Moshi Spatia hangszóró megjelenése abszolút egyedi, és nem titkoltan azt a célt szolgálja, hogy kiemelje az előlapját, és háttérbe szorítsa azokat a részeit, amelyek a technikát rejtik. Ebből kifolyólag az eleje kellemes halványszürke textil és világos színű juhar összeállítású, amely elegánsan illeszkedik egy világos fal elé, de polcon elhelyezve sem mutat rosszul. 

Az előoldalt nem bontják meg gombok és kapcsolók, azok a csatlakozókkal együtt az „árnyékban” vannak elhelyezve, vagyis a hátsó fekete felületen. Ennek tetején található a potméter, amellyel a hangerő állítható, és ahol a forrás is kijelzésre kerül. A tápcsatlakozó és egy szabad USB pedig szintén a készülék hátsó részén, annak alján található. Itt vannak a reflex nyílások is, amelyek a mélysugárzó elengedhetetlen kellékei.

A Moshi Spatia meghatározó látványeleme, hogy a tartó laptól elemelkedik, amelyet egy erős és stabil, ragyogó fényű fémtalp biztosít. 

Vezeték nélküli bemeneti opció

A Moshi számára az Apple termékek felhasználói jelentik a célközönséget, így a Spatia hangszóró megalkotásakor is az Apple által ideálisnak tartott útirányt választva az AirPlay technológia mellett foglaltak állást. A WiFi sávszélesség nagyobb, ráadásul a hangszóró elérhetővé válik minden eszköz számára, nem kell párosítani, mint a Bluetooth esetén. A vezetékes kapcsolat mellett tehát AirPlay kapcsolattal is tudunk zenét sugározni az eszközre az iOS készülékeinkről és a Mac-ről egyaránt, csupán egy WiFi hálózat szükséges. 

Az AirPlay képesség beállítása roppant egyszerű: az amúgy töltésre használatos USB kapu segítségével rá kell dugnunk a készülékre azt az iOS eszközt, amely csatlakozva van a WiFi hálózatra, és amelyen fut a Moshi Spatia alkalmazás, és az eszközünk felületén rákérdez a program arra, hogy átadja-e a WiFi beállítást a Moshi Spatia számára. Ezt követően a hangszóró már képes magától felcsatlakozni a hálózatra, és nem kell a beállítással vesződnünk. Az AirPlay beállítás tartósan megmarad, vagyis nem szakadozik, nem veszti el a beállítást a termék, amely kellemes meglepetés lehet azok számára, akik több AirPlay hangszóróval kísérleteztek már. 

A WiFi képesség nélküli eszközök számára a Moshi Spatia egy analóg minijack bemenetet kínál a készülék hátoldalán, az USB kapu mellett. Ennek segítségével az iPod modellek és más zenei források is használhatóak. 

A vezeték nélküli élmény részét képezi a Moshi Spatia alkalmazás, amely az App Store-ból tölthető le, és nem csak hangszínszabályozók (eq), hanem kellemes nyugodt háttérzenei gyűjtemény is található a programban. 

Amikor éppen nem áll rendelkezésre WiFi hálózat, a Moshi Spatia hangszóró WiFi Direct képessége révén sem szakad meg a hangzás, hanem a forrás és a hangszóró között közvetlen kommunikáció jön létre.

Komponensek és hangzás

A látványos és átgondolt forma, valamint a vezeték nélküli funkciók mellett a legfontosabb paramétere egy hangszórónak a hangzás. A Moshi ezen a területen szerencsére nem kötött kompromisszumot, és a Spatia viszonylag széles hátsó szegmensébe igyekezett minőségi komponenseket helyezni. 

A háromutas hangszóró fő összetevői a két darab selyem magassugárzó (1”), a két darab középsugárzó (2,75”), valamint a lefelé irányított mélynyomó (4”), amelyek a dinamikus, nagy teret biztosító, magas és alacsony hangerőn egyaránt élvezetes hangzás kulcsai. 

A Moshi Spatia két darab D osztályos erősítőre épül, amelyek közül az egyik a magas és közép hangsugárzókat, egy pedig a mélynyomót hajtja. A Spatia eszközre kapcsolódó forrás hangját kettő darab digitális jelfeldolgozó (DSP) hivatott reprodukálni, digitálisan hangolni a frekvenciavágásokat és szabályozni a dinamikát. Ennek köszönhető a kellemesen gazdag, színes hangkép, amelyet a termék megszólaltat. 

Mint kompakt hangszórónál, a Moshi Spatia esetén is fokozottan érvényesül a pozicionálás jelentősége. Érdemes kísérletezni a legjobb elhelyezéssel, mert tesztelésünk során olykor meglepő eredményekre jutottunk: míg a hangszóró háta mögül viszonylag egyenletesen dübörög a mély, ha jelentősen a fejmagasság alatt helyezzük el a hangszórót, akkor fölfelé kevésbé érvényesül a basszus. Ha azonban fejmagasságban vagy picivel afölött helyezzük el a Spatia hangszórót, akkor igazán élvezetes hangzást nyújt. Jellemzőja a jó minőségű komponensekből álló hangtechnikának, hogy huzamosabb ideig is jól hallgatható, émény a hangzása. A Moshi Spatia jól elhelyezve nagyon kellemes háttérzenei forrás lehet, amely körülbelül negyed hangerőre állítva szépen elduruzsol akár egész nap. Ha éppen felcsendül egy nagy kedvencünk, és szeretnénk lebontani a házat a termékkel, akkor sem fog csalódást okozni. Ugyan kellemetlenül harsány hangokat nem ad ki magából, inkább az egyenletes jó hangzásra koncentrál, de nagy hangerőn is jól bírja az igénybevételt, és segít abban, hogy ne halljuk a saját hangunkat, ha kedvencünkkel együtt éneklünk. :) 

Moshi Spatia AirPlay hangszóró Akció

Egyedi formatervezésű, nagy teljesítményű USB töltést is biztosító AirPlay hangszóró a Moshi cégtől Két darab D osztályú erősítőre épül a technika, amely összesen öt hangszórót tartalmaz.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

86 606,30 Ft + áfa

Bruttó 149 990 Ft

Bruttó 109 990 Ft