Marshall Woburn Multi-Room hangszóró

AirPlay képességgel is rendelkező, óriási teljesítményű hangszóró több egység vezeték nélküli összekapcsolási lehetőséggel.

Ár: bruttó 139 990 Ft

A kétezres évek első másfél évtizedében egyre kisebb hangtechnikák jelentek meg sokszor bámulatos hangzással, azt a közhelyet azonban nem sikerül megdönteni, hogy a nagyobb hangfal jobban szól. A Marshall Woburn nevű óriás rászolgál a nevére: három másodperc alatt érezzük, hogy nem különféle digitális jelfeldolgozó processzorok dübörgetik a levegőt, hanem a készülékbe épített markáns nagyságú hangtechnika elemi ereje. Mindez fokozható a Multi-Room képesség jóvoltából, amelynek segítségével akár több egység is képes együttműködni, és egyetlen forrásból szólaltatva meg ugyanazt a tartalmat.

A Marshall Woburn nem törekszik arra, hogy kicsi legyen: a sorozat legnagyobb tajga, majdnem kétszer olyan magas, mint a népszerű középső példány, a Stanmore. Megjelenésében talán ez a hangfal hasonlít leginkább a korábbi Marshall kabinetek világára, amelyekkel a ’70-es évek népszerű rockbandáinak rezignált tekintetű bálványai legendás koncertjeiken döngettek - nem véletlen, hogy a termék marketingfotóin is önpusztító rockzenészek és őket körüllengő hölgy tünemények ragyognak. 

A márka jellemzője a vastag és erőteljes rezgés tompítást biztosító gumiburkolat, amely a Woburn esetén fekete és krém színben elérhető. Az előlap textil bevonatú, rajta a jellegzetes Marshall logóval, amely a legendás hangzás garanciája. A termék tetején találhatóak a beállításokra szolgáló gombok: a hangerő potmétere mellett a Marshall hangszórókra jellemző módon itt állíthatjuk a mélyintenzitást és külön a magas hangok intenzitását is. Utóbbi különleges képesség a multimédia hangszórók világában, és a segítségével a sziszegős hangzású felvételek is kellemessé tehetők - például egy régi-régi rockfelvétel. 

Az Apple termékek felhasználói számára különösen vonzó képesség, hogy a Marshall Woburn megjelenik az eszközeinken, mint AirPlay célpont, vagyis vezeték nélkül, WiFi kapcsolattal tudunk rá kiváló minőségben zenét továbbítani akár a Mac-ről, akár iPad, iPhone vagy iPod touch modellekről. Ennek további előnye, hogy bárki tudja használni az adott WiFi hálózaton, vagyis nem kell párosítási művelet, mint a Bluetooth kapcsolatnál, hanem a hangfal megjelenik a Music / Zene alkalmazásban, és számos más, hang megjelenítésére alkalmas helyen, mint a YouTube vagy az Apple TV alkalmazás. 

A Marshall Woburn számára a mérete révén szinte semmi nem okoz kihívást: bámulatos mélyhangok mellett is brutális hangerőre képes, és torzítás nélkül birkózik meg a tiszta magasakkal is.

A Marshall Woburn a klasszikus analóg minijack bemenet mellett RCA bemenettel is rendelkezik, hogy sokféle forrásból tudjunk rá hangot küldeni.

Igazi különlegessége a Spotify és Chromecast felhasználók számára kínált kapcsolódási lehetőség: az egység beépített WiFi képessége okán képes arra, hogy kontó adatainkat átvéve kapcsolódjon a Chromecast vagy a Spotify szolgáltatásához, és anélkül tudjon lejátszani, hogy egy kliens szolgáltatná számára a zenét.

A gyártó elegáns és strapabíró spirál minijack kábelt biztosít a termékhez, hogy például iPod shuffle vagy régebbi iPod és Mac gépekhez gond nélkül tudjuk vezetékkel csatlakoztatni a hangszórót. 

A Marshall Woburn Multi-Room forrásai közül a Source feliratú potmétert elforgatva tudunk választani. Ilyen minőségű és méretű hangfalaknál már kirajzolódna a Bluetooth technológia dinamika tömörítése, ám a Marshall márkanév kötelez arra, hogy vezeték nélkül is remekül szóljon a készülék. Ennek érdekében a Qualcomm idevágó chipjét alkalmazta a gyártó a legjobb minőségű Bluetooth jelátvitel érdekében.

Részletes technikai paraméterek

Táp: 100-240 Volt váltóáram, feszültségváltós

Maximális összfogyasztás: 200 Watt

Készenléti módban a fogyasztás 0,43 Watt

Tömeg: 8,55 kilogramm

Méret: 400 x 310 x 200 milliméter

Csatlakozás: AirPlay WiFi alapú zenelejátszás; Bluetooth 4.2 + EDR APTX; RCA bemenet, minijack (3,5 mm) bemenet

Hangsugárzók: 2 x 1” magassugárzó dóm (2 x 20W) és 2 x 5,25” teljes skálás mélysugárzó (2 x 25W)

Frekvencia tartomány: 30 - 20.000 Hz

Frekvenciaváltás: 2.800 Hz